zaterdag 31 december 2022

Age of surveillance

 Autoriteiten hebben nu nog meer controle over de gewone mensen

Donderdag 29 december 2022 door: Kevin Hughes
Tags : AmazonAmnesty InternationalAustraliëgrote regeringBig TechCCTV-camera'sChinaFacebookGezichtsherkenningGlitchGoogleinformatietechnologieInstagramInternet of Thingsiot apparatenvrij levenmetaprivacy horlogebewakingbewakingstechnologieëntechnocratenVerenigde NatiesVerenigde Statenbekeken

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

5.480WEERGAVEN

   

(Natuurlijk nieuws) De wereld leeft nu in de age of surveillance.”

Camera's met gezichtsherkenningssystemen, satellieten, straatsensoren, kentekenlezers, drones, creditcards, computers, telefoons, televisies, slimme apparaten en andere technologieën kijken al naar elke beweging die mensen maken

En bedrijven gebruiken deze cascade van gegevens om meer geld te verdienen.

Een tijd geleden, in 2013, bestudeerde een groep wetenschappers 15 maanden de menselijke mobiliteit bewegingsgegevens verzameld van 1,5 miljoen mensen. Ze concludeerden dat slechts vier punten in ruimte en tijd voldoende waren om 95 procent van die mensen te identificeren.

Bijna 10 jaar later dringen bewakingstechnologieën door in alle aspecten van het leven van mensen. En ze verzamelen gegevensverpakkingen van iedereen in verschillende vormen en vaak zonder dat ze het weten.

China heeft meer dan 50 procent van alle bewakingscamera's ter wereld geïnstalleerd, met bijna 34 camera's per 1.000 mensen.

In Australië heeft Sydney 4,67 bewakingscamera's per 1.000 mensen en Melbourne heeft er vorig jaar 2,13.

CCTV-camera's kunnen worden gebruikt voor juridische doeleinden, bijvoorbeeld het bevorderen van de veiligheid in steden en het helpen van de politie bij strafrechtelijk onderzoek. Maar het gebruik ervan kan ook door de autoriteiten worden misbruikt.

De politie van New South Wales werd ervan verdacht camerabeelden te gebruiken in combinatie met gezichtsherkenning om mensen te identificeren die vorig jaar anti-lockdown-protesten bijwoonden.

De Verenigde Naties bevestigden ook dat cameratoezicht wordt gebruikt om "ernstige schendingen van de mensenrechten" uit te voeren tegen Oeigoerse en andere voornamelijk islamitische etnische minderheden in het Xinjiang-gebied in het noordwesten van China. Veel CCTV-camera's in China zijn ook uitgerust met gezichtsherkenning, waarvan sommige naar verluidt zijn getest om emoties te detecteren.

De Verenigde Staten hebben ook een lange geschiedenis in het gebruik van CCTV-camera's om racistische politiepraktijken te ondersteunen. Amnesty International meldde dat buurten met een groot percentage niet-blanke bewoners meer CCTV-camera's hebben.

Een ander probleem met cameratoezicht is beveiliging, aangezien veel van deze camera's geen wachtwoordbeveiliging hebben en gemakkelijk online toegankelijk zijn.

Miljarden IoT-apparaten worden door Big Tech gebruikt voor 'surveillancekapitalisme'

Net als CCTV-camera's is het internet of things (IoT) -apparaat eenvoudig te hacken. Een IoT-apparaat is elk apparaat dat mensen kan verbinden met een draadloos netwerk om te functioneren, inclusief slimme thuisapparaten zoals Amazon Echo of Google Dot, een babyfoon of zelfs slimme verkeerslichten (Related: “Smart” homes are just modern-day surveillance systems that spy on you and share all your audio and video with police and the FBI.)

De wereldwijde uitgaven voor IoT-apparaten zullen dit jaar naar verwachting $ 1,2 biljoen bedragen. Ongeveer 18 miljard gerelateerde apparaten vormen het IoT-netwerk.

Bedrijven kunnen ook via IoT-apparaten verzamelde gegevens gebruiken om klanten met producten en diensten te targeten. IoT-geïnde gegevens kunnen ook worden overgedragen met derden via gegevenspartnerschappen zonder directe toestemming van klanten.

Voor Big Tech-bedrijven is het verzamelen van persoonlijke informatie van gebruikers een normale praktijk. Hoe meer informatie ze verzamelen, hoe meer geld ze krijgen.

Deze winst maken door gerichte reclame wordt 'surveillancekapitalisme' genoemd."

Meta, dat zowel Facebook als Instagram bezit, had alleen al in het derde kwartaal van dit jaar bijna $ 23 miljard aan advertentie-inkomsten.

De documentaire uit 2021 getiteld "The Social Dilemma" liet mensen zien hoe sociale mediaplatforms afhangen van de psychologische zwakheden van mensen om ze zo lang mogelijk online te houden, waarbij ze hun acties meten tot de seconden die ze besteden aan het zweven boven een advertentie.

Volg Surveillance.news voor meer nieuws over bewakingssystemen.

Bekijk de onderstaande video over bewaking in China.

    Video Link: https://www.brighteon.com/2d4e05b5-a42e-44c5-99b4-af61d197c782

This video is from the Schots Watchman-kanaal op Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen :

Atlas of Surveillance database reveals THOUSANDS of law enforcement agencies unlawfully surveilling Americans.

Chinese surveillance firms helping CCP draft “standards” to allow surveillance systems to track ethnic minorities.

Former Israeli surveillance agents hold hundreds of positions with big tech giants like Google, Facebook, Microsoft.

Social media IS surveillance: Platforms like Facebook and Twitter are infested with federal agents from the CIA and FBI.

 Bronnen zijn onder meer:

HarbingersDaily.com

ABC.net.au

Bron: https://www.naturalnews.com/2022-12-29-age-of-surveillance-authorities-have-more-control.html 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...