vrijdag 3 februari 2023

“Het ergste moet nog komen”:

Onrust onder de burgerbevolking zal wereldwijd toenemen naarmate de sociaal-economische druk toeneemt, zo waarschuwt het rapport

september 4, 2022   4539   12  

 

De stijgende inflatie voor voedsel, energie en onderdak heeft wereldwijd geleid tot wat een nieuw tijdperk van burgerlijke onrust zou kunnen worden. Pockets van onrust zijn waargenomen in Sri Lanka, Peru, Kenia, Ecuador, Iran, en Europa. Nieuw onderzoek voorspelt dat er een bredere golf van ontevredenheid op komst is, bericht Zerohedge.com.

 

Hoewel dit onderwerp van zich ontwikkelende sociale onrust nauwelijks nieuw is, bespraken wij het eind 2020 al, “Waarom Albert Edwards In Paniek Begint Te Raken Over De Stijgende Voedselprijzen,” en Michael Every van de Rabobank merkte in april 2021 op: “We Komen Dichter Bij Een Bijbels Scenario Voor Grondstofprijsstijgingen.”

Eerder dit jaar waarschuwde de voorzitter van de Rockefeller Foundation, Rajiv, dat er een “enorme, onmiddellijke voedselcrisis” op komst is. De VN zei deze zomer dat de wereld op weg is naar de hongerdood“, met een verhoogde kans op burgerlijke onrust en politiek geweld.

Verisk Maplecroft, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd risico-advies- en inlichtingenbureau, maakt de dreigende onrust in de wereld begrijpelijk. Zij hebben zojuist een bijgewerkte versie van de Civil Unrest Index (CUI) gepubliceerd, die zeven jaar gegevens bestrijkt en waaruit blijkt dat in het laatste kwartaal de meeste landen sinds de invoering van de index een hoger risico op burgerlijke onrust hebben gelopen (in 101 van de 198 landen die door de firma worden gevolgd, is het risico op burgerlijke onrust toegenomen, terwijl het risico in slechts 42 landen is afgenomen).

“De gevolgen zijn duidelijk over de hele wereld, waar de ontevredenheid van de bevolking over de stijgende kosten van levensonderhoud de kop opsteekt in de straten van zowel ontwikkelde als opkomende markten, van de EU, Sri Lanka en Peru tot Kenia, Ecuador en Iran,” schrijft Verisk in het rapport, en voegt eraan toe dat de omstandigheden verslechteren omdat het aantal protesten en stakingen tot in de herfst zou kunnen toenemen.


“Hoewel er in de eerste helft van 2022 verschillende opvallende en grootschalige protesten zijn geweest, moet het ergste ongetwijfeld nog komen,” waarschuwt de firma.

Verisk merkte op dat Algerije de grootste kans heeft op geprojecteerde burgerlijke onlusten in het komende halfjaar, vanwege de stijgende inflatie. Andere gebieden zijn Europa, vooral vanwege de energiehyperinflatie die de huishoudfinanciën decimeert.

“Bosnië en Herzegovina, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Oekraïne behoren alle tot de staten met de grootste verwachte toename van het risico,” aldus het rapport.


“Alleen een aanzienlijke daling van de wereldvoedsel- en energieprijzen kan de negatieve wereldwijde trend van het risico op burgerlijke onlusten stoppen. De angst voor een recessie neemt toe, en de inflatie zal in 2023 naar verwachting slechter zijn dan in 2022,” aldus Verisk.

De vraag blijft of de centrale banken de inflatie kunnen tegenhouden met de meest agressieve renteverhogingen in decennia. Zo niet, dan verwacht Verisk: “de komende zes maanden waarschijnlijk nog ontwrichtender zullen zijn” dan eerder dit jaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/het-ergste-moet-nog-komen-onrust-onder-de-burgerbevolking-zal-wereldwijd-toenemen-naarmate-de-sociaal-economische-druk-toeneemt-zo-waarschuwt-het-rapport/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...