Een nieuw kabinet zal de belastingen moeten verhogen of fors moeten gaan bezuinigen, zeggen topambtenaren in de Studiegroep Begrotingsruimte.
Ze denken dat er vanaf 2028 jaarlijks zelfs 17 miljard euro moet worden gevonden om het begrotingstekort beperkt te houden.
Verandert er niets, dan is er zo veel nodig voor zorg, vergrijzing en ‘klimaat’ dat andere uitgaven worden verdrongen, stelt de studiegroep.
Moet je kijken hoeveel geld er dan overblijft
Volgens rechtsfilosoof Raisa Blommestijn is het tekort snel opgelost als de prioriteiten in dit land veranderen. “Geen globalistische hobby’s als klimaatwaanzin, massamigratie en zinloze oorlogen. Moet je kijken hoeveel geld er dan overblijft.”
Oud-Statenlid Eelco van Hoecke haakt hierop in: “Simpel. De klimaat- en stikstofpot legen. En stoppen met gratis geld voor de EU en Oekraïne. De asielstroom stoppen door middel van een asielstop.”
“Haal 30 miljard uit het idiote klimaatpotje en 10 miljard uit de asielindustrie. 23 miljard over om de koopkracht en de zorg te verbeteren. Stop met het financieren van de oorlog in de Oekraïne,” schrijft Ronald Brok op X.
Dikke onvoldoende voor Kaag
Auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) haalt uit naar Sigrid Kaag (D66). “Tja. De minister van Financiën, zonder enige kennis op dit front en met de verkeerde prioriteiten, heeft er veel mee te maken.”
“Dit rapport is toch vooral een dikke onvoldoende voor de verantwoordelijk huidige minister,” benadrukt intensivist-klinisch farmacoloog Armand Girbes.
ON!-redacteur Kim Tjoa stelt vast: “Nederland is een belastingplantage. We worden helemaal kaalgeplukt!”