vrijdag 12 april 2024

Wordt Julian Assange misschien toch vrijgelaten?

 donderdag, 11 april 2024 10:37    Hits: 3211

 mogelijke vrijlating Julian Assange  Er doen zich in de achtergrond interessante ontwikkelingen voor die er mogelijk voor kunnen zorgen dat Assange misschien binnenkort op vrije voeten komt.

De Amerikaanse president Biden heeft een opmerking gemaakt waaruit afgeleid kan worden dat er binnenkort iets gaat gebeuren.



We hebben onlangs de rechtszaak gehad in Londen waar het ultieme besluit zou worden genomen of Assange wel of niet zijn uitlevering naar Amerika mag aanvechten.

De rechter heeft besloten dat als Amerika bepaalde garanties gaat geven de uitlevering in principe kan doorgaan en iedere verdere beroepsmogelijkheid voor Assange daarmee is afgesloten.

De zitting waarin het uiteindelijke besluit zal worden genomen staat gepland voor 20 mei aanstaande, maar misschien gebeurt er voor die tijd iets opmerkelijks.

Woensdag was er een zeldzame en onverwachte positieve ontwikkeling in de uitleveringszaak tegen Julian Assange. President Joe Biden heeft bevestigd dat de VS "overweegt" om de vervolging van de oprichter van WikiLeaks in te trekken.

Toen president Joe Biden woensdag in het Witte Huis door verslaggevers werd gevraagd naar het verzoek, zei hij "we overwegen het" – opmerkingen die door de advocaat van Assange als "bemoedigend" werden omschreven.

Het wordt algemeen aangenomen dat dit allemaal in gang is gezet toen in februari het parlement van Assange's geboorteland Australië stemde voor een formeel verzoek aan de VS om de aanklachten tegen Julian Assange in te trekken.

De motie die door het parlement werd aangenomen benadrukte "het belang dat het VK en de VS de zaak nu afronden zodat Julian Assange naar huis kan terugkeren naar zijn familie in Australië".

De premier van het land, Anthony Albanese, steunde onmiddellijk de motie die opriep tot zijn terugkeer naar Australië.

De Wall Street Journal schreef eerder al het volgende:

"Volgens mensen die bekend zijn met de zaak, overweegt het Amerikaanse Ministerie van Justitie of Julian Assange schuldig mag pleiten voor een verminderde aanklacht wegens het verkeerd verwerken van geheime informatie.

Dit opent de mogelijkheid voor een deal die een einde zou maken aan een lange juridische saga die is veroorzaakt door een van de grootste lekken van geheime informatie in de Amerikaanse geschiedenis."

Als er een dergelijke zogenaamde ‘plea deal’ wordt gesloten, dan is de uitlevering van Assange van de baan en kan hij terugkeren naar Australië.
Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...