vrijdag 16 augustus 2024

Het mysterie rond Stonehenge is zojuist nog groter geworden


De zware altaarsteen die in het hart van Stonehenge ligt, komt van veel verder dan oorspronkelijk werd gedacht. De steen is niet afkomstig uit Wales, maar uit het noorden van Schotlandzo hebben wetenschappers ontdekt. Hun onderzoek is gepubliceerd in Nature.

Ze hebben een stuk van de altaarsteen onderzocht en vastgesteld dat die steensoort niet in Wales voorkomt. Onderzoekers van de Australische Curtin University hebben de samenstelling bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de altaarsteen uit het Orcadian Basin in Schotland moet komen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verbazingwekkend

De steen, die meer dan 6 ton weegt, is over een afstand van meer dan 700 kilometer naar Zuid-Engeland verplaatst. De wetenschap heeft vooralsnog geen idee hoe men dat gedaan heeft. “Hoe is de altaarsteen getransporteerd vanuit het noorden van Schotland en nog intrigerender, waarom?” vroeg Robert Ixer, die betrokken was bij de studie.

Nick Pearce, die meeschreef aan het artikel in Nature, zei dat de steen ‘een verschrikkelijk lange weg’ heeft afgelegd. “Minstens 700 kilometer, en dat is de langste reis die een steen voor een monument in die periode heeft afgelegd. Die afstand is verbazingwekkend voor die tijd.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...