Na lang aandringen heeft het Britse statistiekbureau ONS een rapport en een paper gepubliceerd over sterfgevallen onder jonge mensen na vaccinatie. Volgens het ONS is er geen bewijs voor een verband tussen coronavaccinatie en een verhoogd risico op sterfte bij jonge mensen.
Patholoog Clare Craig is het niet eens met die conclusie, schrijft ze voor The Daily Sceptic. Het ONS vergeleek de periode tot zes weken na vaccinatie met de periode tussen zeven en 12 weken na vaccinatie voor 12- tot 29-jarigen. Het is opvallend dat ongeveer 12 tot 13 weken na vaccinatie het wekelijkse aantal sterfgevallen halveert, merkt de patholoog op. Ook daarna worden er nog sterfgevallen gemeld, maar het ONS heeft die periode genegeerd.
Verder is het zo dat in de meeste gevallen geen sprake is van een natuurlijke doodsoorzaak. Deze gevallen worden onderzocht door een lijkschouwer, wat maanden tot jaren kan duren. Niemand weet precies hoeveel van deze onderzoeken er zijn of worden gedaan, schrijft Craig.
Gefinancierd door AstraZeneca
Ze wijst er verder op dat het ONS in de rechtbank wel erkende dat er sinds mei 2021 sprake is van een statistisch significante toename van het aantal geregistreerde sterfgevallen onder mannen in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar.
Dat terwijl het statistiekbureau in het rapport en de paper geen onderscheid maakt tussen geslacht en leeftijd. “Waarom niet?” vraagt Craig.
Ze onthult dat één van de auteurs banden heeft met vaccinmakers AstraZeneca en Janssen. Het onderzoek van een andere auteur blijkt te zijn gefinancierd door AstraZeneca.
We mogen dit niet negeren
Ook opmerkelijk: het aantal hartdoden neemt na elke vaccindosis toe. Binnen 12 weken na de eerste dosis vormden hartdoden 16 procent van het totale aantal overlijdens, na de tweede dosis 19 procent en na de derde dosis 27 procent. Ter vergelijking: bij ongevaccineerden lag dat percentage binnen 12 weken na een positieve PCR-test op 10 procent.
We mogen deze toename van het aantal hartdoden door vaccinatie niet negeren, benadrukt Craig.