vrijdag 1 april 2022

Als het conflict in Oekraïne niet snel eindigt, zal de wereld verhongeren

 16-03-2022 / Door Ethan Huff


Gesanctioneerde Russische kunstmest- en steenkoolmagnaat Andrey Melnichenko is waarschuwing dat er een wereldvoedselcrisis zou kunnen ontstaan als het conflict in Oekraïne niet snel eindigt.

'De gebeurtenissen in Oekraïne zijn echt tragisch', zei Melnichenko in de reacties die werden gestuurd MSN door zijn woordvoerder.

'We hebben dringend vrede nodig. Als Russisch naar nationaliteit, Wit-Russisch van geboorte en Oekraïens door bloed, voel ik grote pijn en ongeloof dat de broederlijke volkeren vechten en sterven."

Melnichenko zegt dat een van de 'slachtoffers' van de crisis 'zal zijn landbouw en voedsel, ", aangezien Rusland en Oekraïne samen belangrijke componenten van de wereldwijde voedselvoorziening leveren.

Melnichenko voegde zich bij de door het bedrijf gecontroleerde media om de invasie de schuld te geven en voegde eraan toe dat hij gelooft dat "stijgende prijzen", ook wel bekend als inflatie, is geen direct gevolg van corruptie bij het centrale bankwezen en Wall Street, maar eerder een oorlogsfactor.

Melnichenko, miljardair en oprichter van de grootste ammoniumnitraat- en steenkoolproducenten van Rusland, EuroChem en SUEK, is een van de vele Russische oligarchen die het doelwit zijn van westerse sancties als gevolg van het conflict. Om het geld binnen te houden, heeft Melnichenko het conflict nodig om te eindigen.

Hoeveel duurder worden de dingen voordat we een breekpunt bereiken?

Sinds de invasie was de inflatoire druk die al overal sterk was plandemisch werd nog sterker. Hierdoor konden de media de invasie volledig de schuld geven, in de hoop dat mensen de invasie helemaal zouden vergeten plandemisch, de ineenstorting van de markten in 2008 die nooit echt is opgelost, en meer dan 100 jaar private central banking door de Federal Reserve.

Nu moeten we Poetin allemaal de schuld geven van torenhoge gasprijzen, stijgende voedselkosten, problemen met de toeleveringsketen, tekorten en nu een gebrek aan export van meststoffen als gevolg van westerse sancties tegen Rusland.

De prijzen voor tarwe en maïs blijven stijgen, evenals de kosten van kunstmest. Rusland is naar verluidt goed voor ongeveer 13 procent van de wereldwijde productie van kalium, fosfaat en stikstof, drie belangrijke landbouwinputs die nodig zijn voor grootschalige industriële landbouw.

"De productie is sterk afhankelijk van aardgas, waarvan de kosten ook zijn gestegen als gevolg van het conflict in Oekraïne", beweert MSN.

Hoewel de Verenigde Staten op de tweede plaats staan in de wereld voor de tarweproductie achter Rusland, is de binnenlandse productie alleen misschien niet voldoende om de verloren export te compenseren. Eerder deze maand riep het Russische ministerie van Handel en Industrie de kunstmestproducenten van het land op om alle export op te schorten.

"Dit zal nu leiden tot een nog hogere voedselinflatie in Europa en waarschijnlijk tot voedseltekorten in de armste landen ter wereld", waarschuwt Melnichenko en merkt op dat de voedselprijzen tijdens de landen al stegen plandemisch.

Na de sancties nam Melnichenko ontslag als lid van de raad en belangrijkste begunstigde van zowel EuroChem als SUEK. EuroChem beweert tot de top vijf van kunstmestbedrijven ter wereld te behoren.

'De export wordt tegen april hervat', schreef iemand Natuurlijk nieuws over de mestsituatie in Rusland. “Tegen die tijd zal Rusland worden losgekoppeld van SWIFT, wat extra vertragingen voor betalingsverwerking toevoegt."

"ONS. ag-coöperaties werden in de jaren '90 failliet verklaard vanwege overheidssubsidies voor bedrijfsboerderijen en marktmanipulatie van geconsolideerde vleesproductie- en verpakkingsindustrieën, en EPA-regulering van de petrochemische en kunstmestproductie!', zei iemand anders, die een beetje achtergrondinformatie geeft over hoe de Amerikaanse landbouw al decennia lang wordt ontmanteld.

“Onze Farmers Union-fabriek in Lawrence, Kan., gesloten en Farmland Meats werd verkocht. De raffinaderij van Coffeyville werd stilgelegd vanwege nieuwe EPA-vereisten van MBTE-mengsels, en nu moet onze lokale zwavelrijke olie naar Oklahoma of Texas worden vervoerd. Onze regering wil dat we een langzame dood van uitputting sterven en zuigt het leven uit ons land!"

Meer gerelateerde nieuwsberichten over het conflict in Oekraïne zijn te vinden op Collapse.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

MSN.com

NaturalNews.com

 

 


Republikeinse Senator Roger Marshall voorspelt een 'wereldwijde hongersnood' die minstens twee jaar zal duren

29/03/2022  Sen. Roger Marshall voorspelde  dat er binnenkort een "wereldwijde hongersnood" zal beginnen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, en suggereerde dat de Amerikaanse afhankelijkheid van Russische producten die nu onder zware door de VS geleide sancties vallen, een rol zal spelen.

Marshall, die lid is van de Senaat Landbouw, Energie en Natuurlijke Hulpbronnen, besprak eerder op de dag de implicaties van de oorlog in Oekraïne met Maria Bartiromo op Fox Business.

"Ik ben een grote landbouwman", zegt Marshall, een arts uit Kansas. “12-15% van de landbouwproducten, maïs en tarwe, zonnebloemolie komen door die Zwarte Zee. Meststoffen komen ook uit dat gebied."

'Over een tot twee jaar zal er eigenlijk hongersnood zijn', voorspelde Marshall. 'Ik denk dat het over twee jaar nog erger zal zijn."

Terwijl Marshall zich wendde tot de zich ontwikkelende Oekraïense vluchtelingencrisis en de reactie van Polen loofde, bracht Bartiromo het gesprek terug naar de hongersnoodvoorspelling van Marshall. Ze vroeg het specifiek dat er als gevolg van de oorlog een 'hongersnood in Europa' zou zijn.

'Dit wordt een wereldwijde hongersnood', antwoordde Marshall.

 

      LINK: https://twitter.com/i/status/1508867899196416005 
 

'Ik denk dat het volgend jaar nog erger zal zijn dan dit jaar', zei Marshall. Nadat Marshall had herhaald dat Oekraïne verantwoordelijk is voor de productie van 12-15% van de wereldvoorraad aan tarwe, legde Marshall uit dat Oekraïense boeren op zijn minst "problemen zullen hebben met het verkrijgen van kunstmest" en "problemen met het krijgen van tractoren in het veld", omdat alle diesel brandstof gaat naar hun oorlogsinspanningen."

Als de oorlog voortduurt, 'zal er over de hele wereld hongersnood zijn', zei de Amerikaanse senator.

Vervolgens legde de Kansan uit dat Amerikaanse boeren mogelijk niet in staat zijn om aan de toegenomen vraag te voldoen vanwege stijgende prijzen thuis.

 "Ik denk dat Amerikaanse boeren hun best doen om te reageren", zei Marshall, "maar we kunnen geen kunstmest krijgen."

"De kunstmestprijzen zijn verviervoudigd, dieselbrandstof is verdubbeld", voegde hij eraan toe, "Zoveel van de meststoffen en de herbiciden die we nu niet eens kunnen krijgen."

Veel landen waren sceptisch over de westerse sancties tegen Rusland, en India weigerde openlijk om deel te nemen aan de sancties vanwege de afhankelijkheid van Rusland voor kunstmest en bakolie.

Rusland werd zwaar gesanctioneerd door het Westen nadat het vorige maand Oekraïne was binnengevallen na een jarenlange impasse over de betwiste regio Donbass. Rusland beweert dat het een "speciale militaire operatie" heeft gelanceerd om etnische Russen te beschermen tegen Oekraïens staatsgeweld, terwijl Oekraïne en een groot deel van de internationale gemeenschap zeggen dat de invasie niet was uitgelokt.

Op de vraag waarom de Verenigde Staten voor energie en voedsel afhankelijk zijn van Rusland en Oekraïne, bood Marshall wat als een America First-reactie kan worden beschouwd.

"Dat is nu het verhaal van Amerika, onze afhankelijkheid", zei Marshall.

"Of er nu chips over de oceaan worden gemaakt, of we zijn afhankelijk geworden van Russische olie", klaagde hij. 'Waarom blijven we dezelfde fouten maken?"

 

https://valiantnews.com/2022/03/video-republican-senator-predicts-ukraine-war-will-spark-worldwide-famine/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...