zaterdag 9 juli 2022

België verplicht alle winkels om kaarten te accepteren

 

      Een Belgische frituur. De meesten nemen alleen contant geld aan. Facebook

BRUSSEL

Contant geld verbod: België verplicht alle winkels om kaarten te accepteren

In België is een wet in werking getreden die elke winkel verplicht om kaartbetalingen te accepteren. Enkel contant betalen is niet meer mogelijk. De verantwoordelijken stellen dat op middellange termijn een verbod zonder contant geld is gepland. Critici maken zich zorgen over een mogelijke poging om verbruiks- en bewegingsprofielen te maken. Het is waarschijnlijk ook de volgende stap voor de landelijke invoering van de digitale euro - en dus totale controle over de burgers

Gepubliceerd: 7 juli 2022, 14:54 uur

Corona als springplank voor een gedigitaliseerde wereld: nauwelijks op enig ander gebied was dit aan het begin van de "pandemie" zo duidelijk als met contant geld.

Uit angst voor een vermeend 'killervirus' werd mensen verteld dat bankbiljetten besmet waren. In sommige gevallen gaven winkels hun klanten de opdracht om in afwachting van gehoorzaamheid met een kaart te betalen.

Het te betalen bedrag zonder een code in de machine in te voeren, werd in Oostenrijk zelfs verdubbeld tot 50 euro om te voorkomen dat een pin-toetsenbord werd aangeraakt. De waarschuwingen bleken vals te zijn, maar in veel landen is de sluipende overstap van contant geld nu de rigueur.

Belgische winkels moeten contante alternatieven aanbieden

Eigenlijk zijn de meeste Belgen van mening dat contant geld koning is. Driekwart van hen verwerpt strikt een contant verbod. Maar de regering heeft er zich niets van aangetrokken. Om fraude te voorkomen, moet elke winkel en frituur nu een contant betaalalternatief bieden. Met name in de hoofdstad Brussel zijn er tal van winkels die sowieso alleen kaartbetalingen accepteren. Maar een ander wetsontwerp, dat het ook verplicht wil maken om contant geld te accepteren, staat in de wacht - waarschijnlijk omdat het idee zo impopulair is.

Het officiële argument is dat de strijd tegen fraude en witwassen altijd hetzelfde is. Zo heeft Italië bijvoorbeeld de bovengrens voor contante betalingen al beperkt      tot 1 000 euro. Een paar jaar geleden werd er in Griekenland zelfs gesproken over een drempel van 70 euro - maar in tijden van torenhoge inflatie zou de voortzetting van dergelijke plannen niet logisch zijn. Officieel wil niemand een verbod op contant geld - maar in werkelijkheid is dat misschien het plan.

Het is een psychologische truc die één communicatiedeskundige, Dr. Braun legde in een interview met AUF1 uit: "Ik breng het scenario dat ik later wil implementeren binnen, maar voorlopig distantieer ik me er nog steeds van."Op deze manier betreedt een concept de wereld van gedachten en gevoelens van mensen die niet langer onbekend is als het gaat om hun implementatie . Als mensen zich bijvoorbeeld niet kunnen voorstellen dat een roze olifant nu door een groene woestijn loopt, dan is dat precies wat ze zich kunnen voorstellen.

De verzekering dat een contant verbod niet is gepland, is waarschijnlijk een geval van "pre-teaching", betoogde Braun.

Social Credit System via Central Bank Digital Account

De situatie is vergelijkbaar met de digitale euro, die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft gepromoot. De baas Christine Lagarde is ook bestuurslid van het World Economic Forum (WEF). Tijdens de top in mei was het geplande digitale geld van de centrale bank een groot onderwerp. De mantra is altijd hetzelfde: de digitale euro zou alleen contant geld aanvullen. Maar het voorbeeld van Zweden is voldoende om te begrijpen dat het verbod ook kan worden gebruikt om het bewustzijn van de klant te vergroten. Contant geld is een zeldzaam gezicht in het Scandinavische land en wordt volgend jaar volledig afgeschaft.

Als dergelijke plannen zouden worden uitgevoerd, zouden de mensen plotseling onder de volledige controle komen van machtige belangen. Zonder een digitale geldrekening te hebben, zou het zelfs onmogelijk kunnen worden om een eenvoudig brood te kopen. Het is heel goed mogelijk dat de dreiging van een rekeningverbod kan worden gebruikt als gericht middel tegen politieke dissidenten. Een combinatie met een sociaal kredietsysteem met een beloning voor 'goed gedrag' en straf voor koppigheid is ook denkbaar. En dat zou zeker niet het enige controlemechanisme zijn dat de elites te bieden hebben.

Sociaal kredietsysteem in Europa als proefproject in Bologna, Beieren en Wenen in het najaar

Zelfs de staatsradio heeft al vermeld dat gegevensbeschermers waarschuwen voor de mogelijkheid dat op deze manier bewegings- en verbruiksprofielen kunnen worden gemaakt. Al tijdens de eerste lockdown gebruikten regeringen deze tool via gsm-operators om te begrijpen of burgers zich aan de totalitaire voorschriften van de dictatuur van Corona hielden.

In een hyperverbonden ‘smart City’ die de voorkeur geniet van de heersers, zou het beheersen van de ‘likes’  van de ‘onderdanen’  veel angstaanjagender vormen kunnen aannemen.

Zo had een voormalige Deense minister van Milieu gedroomd van een leven waarin men geen auto, geen huis, geen apparaten en geen kleding had. Een wereld waar je 'nergens heen kunt zonder geregistreerd te zijn'. En de lezing door een Finse activist haalde in 2017 het "Smart City Charter" van het Duitse ministerie van Milieu. Hij sprak over een toekomst waarin gegevens "geld als valuta kunnen aanvullen of vervangen". In de laatste fase zouden zelfs vrije verkiezingen verdwijnen, omdat 'gedragsgegevens de democratie kunnen vervangen als sociaal feedbacksysteem."

Alle rechten voorbehouden. U heeft toestemming om vrijelijk uit de artikelen te citeren, op voorwaarde dat de bron (www.freewestmedia.com) wordt gegeven. Foto's mogen niet worden gebruikt zonder onze toestemming.

FWMSTAFF

 https://freewestmedia.com/2022/07/07/cash-ban-belgium-obliges-all-shops-to-pay-by-card/ 



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...