donderdag 27 juli 2023

EU zal tegen 2025 100.000 ton afval van niet-recyclebaar windturbines-wieken hebben geproduceerd

Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft tegen 2025 een afvalberg van 100.000 ton niet-recycleerbare bladen van windmolens. Op social media circuleren de laatste dagen foto's van begraven windmolenwieken.

juni 19, 2022

Windturbines-wieken wachten op een begrafenis bij de Casper Regional Landfill in Wyoming © Benjamin Rasmussen voor Bloomberg Green

Het is dringend tijd voor een oplossing,” zei Linde De Vriese van het Siris onderzoekscentrum op de Belgische radio. Binnen enkele jaren zullen de eerste wieken in Europa aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat zal nog 20 jaar duren, maar het is nu de tijd om na te denken over mogelijke oplossingen, want die hebben we nog niet,” schrijft Freewestmedia.com.

Bioloog Richard Steenvoorden reageerde: “Stop met het bouwen van windmolens en begin nu met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Op die manier zorgen we voor een energiezekere toekomst. Stop de vervuiling door het sprookje van “hernieuwbare energie” en bespaar op afval en landgebruik.”

Burgemeester en parlementslid (N-VA) Sophie De Wit onderstreepte de schaduwzijde van groen gaan: “Net als zonnepanelen veroorzaken windmolens uiteindelijk een grote berg afval. Dat heet groene energie.” Haar collega Tomas Roggeman voegde daaraan toe: “Wat is de toegevoegde waarde van windmolens ten opzichte van kernenergie?”

“Tegen kernenergie zijn, vanwege het kernafval, maar vervolgens niet-afbreekbare delen van windmolens begraven. We zijn gek geworden,” twitterde Leon Baten van CafĂ© Weltschmerz.



Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/eu-zal-tegen-2025-100-000-ton-afval-van-niet-recyclebaar-windturbines-wieken-hebben-geproduceerd/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...