donderdag 6 juli 2023

Militaire topofficieren geven Macron ULTIMATUM om rellen in Frankrijk te beëindigen

07/05/2023 // Belle Carter // 8,3K Weergaven

Tags : grote regeringchaosburgerlijke onrustIneenstortingschuldbomEmmanuel MacronEUEuropese UnieFrankrijkFranse demonstrantenGeneraal Pierre de Villierslinkse cultusmilitairNahel Mnationale veiligheidverontwaardigingpaniekPolitiegeweldopenbaar vervoeropstandrellenrellenhoge militaire commandantenterrorismeultimatumonder drukonrustopstandgeweld

 

Een voormalige Franse militaire top commandant en verschillende andere hoge officieren hebben naar verluidt op 2 juli een ultimatum gesteld aan de Franse president Emmanuel Marcon om de orde in het land binnen 48 uur herstellen of ze zullen het zelf doen, met het leger.

Een brief van de twintig hoge officieren, die de dreiging bevatte, circuleert naar verluidt in Groot-Brittannië en Frankrijk. De waarschuwing zou niet alleen een "standpunt" zijn van officieren in actie tegen de staat en de legitieme regering, maar zou ook zeer zware straffen met zich meebrengen voor degenen die hebben deelgenomen.

De dodelijke schietpartij van de 17-jarige Nahel M. in Parijs door de Franse politie op 27 juni tijdens een verkeersstop heeft geleid tot de enorme onrust waardoor de stad en de wetshandhaving in de omliggende buitenwijken al enkele dagen worstelen met het handhaven van de openbare orde. .

Voormalig parlementaire kandidaat bij de Brexit-partij Barnsley Jim Ferguson plaatste op Twitter dat de genoemde waarschuwing naar verluidt afkomstig is van de voormalige chef van de strijdkrachten van Frankrijk, de zeer gerespecteerde en gedecoreerde generaal Pierre de Villiers, die ruzie kreeg met Macron over zijn globalistische beleid en die hij tijdens een ruzie publiekelijk had vernederd over bezuinigingen op defensie-uitgaven.

 

Volgens Ferguson hebben de De Villiers en de hoge militaire functionarissen de waarschuwing gegeven dat ze volgende week zullen ingrijpen als rellen onbeantwoord blijven voortduren.

Het zou geen verrassing zijn als de generaal het team leidt dat de waarschuwing heeft gegeven, aangezien De Villiers publiekelijk kritiek heeft geuit op het aanhoudende conflict en het Europese beleid ten aanzien van Oekraïne. Hij benadrukt dat de Russisch-Oekraïne oorlog "niet in het belang" is van Europese natiestaten en dat de voortzetting ervan alleen de gevestigde belangen van de Amerikaanse regering dient. In Parijs gevestigd Le Figaro meldde dat de chef van de ex-strijdkrachten betoogde dat Europese landen zouden moeten werken aan een de-escalatie van de oorlog in Oekraïne in plaats van het Amerikaanse "risicovolle, roltrappenbeleid" te volgen."

Ondertussen beweren de generaal dat "relschoppers in Frankrijk zich hebben bewapend met automatische wapens", volgens verdere berichten in een andere zeer verontrustende wending, aangezien Macron de controle over de situatie blijft verliezen."

Er zijn op dit moment geen andere updates beschikbaar. Niets bevestigt nog of het ultimatum echt is of propaganda.

Frankrijk onder Macron kampt voortdurend met crises

Op dit moment Frankrijk blijft exploderen in geweld aangezien de burgers worden geterroriseerd en hun steden branden. Veel Franse burgers en 'gilets jaunes' sluiten zich opnieuw aan bij de protesten en roepen Macron op om af te treden of te worden verwijderd. En dit is niet de eerste keer dat hij te maken heeft gehad met moeilijke situaties zoals de recente onrust als gevolg van zijn beleid.

In maart veroorzaakten rellen ook een diepe politieke crisis toen hij de pensioenleeftijd verhoogde van 62 naar 64 jaar door de Franse premier Elisabeth Borne te vragen een beroep te doen op artikel 49.3 van de Franse grondwet, dat de uitvoerende macht de bevoegdheid geeft om een wetgevende stem te negeren . (Gerelateerd: Macron verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar, wat in heel Frankrijk tot rellen leidt).

Hij zei dat het nodig is om de Franse economie concurrerend te houden en te voorkomen dat de pensioenprogramma een tekort krijgt. De president vertelde de ministers dat "de financiële risico's te groot waren" als de leden van de Nationale Vergadering het voorstel hadden afgewezen.

Bovendien was zijn pad zelfs tijdens zijn eerste termijn rotsachtig, toen hij geconfronteerd werd met protesten van Gele hesjes, het Wuhan coronavirus & de COVID-19-pandemie en de altijd aanwezige dreiging van terrorisme in Frankrijk. 'Het is alsof Frankrijk een snelkookpan is, elke crisis onthult spanningen, een conflict in de samenleving, spanningen over het respect dat onze instellingen verschuldigd zijn ... Ons land beroept zich voortdurend op Republikeinse waarden, maar het lijkt erop dat hele segmenten van de bevolking deze niet belangrijk meer vinden,'zei Bruno Cautres, een politiek onderzoeker bij het Sciences Po instituut.

Volgens Jordan Bardella, de opvolger van de ex-National Rally President Marine Le Pen, had de recente onrust zwakheden blootgelegd die een populistisch discours konden aanmoedigen. 'Onze politieke reactie moet redelijk zijn, die de realiteit en het dagelijks leven van de Fransen aanpakt', voegde hij eraan toe.

Zijn partijvoorganger Le Pen, die bij de verkiezingen van 2022 op de tweede plaats kwam na Macron, heeft zich ervan weerhouden een terugslag tegen relschoppers aan te wakkeren en hield vast aan haar strategie om de reguliere politiek te omarmen.

Volgen Rioting.news om meer updates te lezen over de aanhoudende opstand en chaos in Frankrijk.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

CitizenWatchReport.com

UnityNewsNetwork.co.uk

Politico.eu

https://www.naturalnews.com/2023-07-05-top-brass-military-officers-give-macron-ultimatum-end-riots-in-france.html 






Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...