zaterdag 23 december 2023

Wetenschappers waarschuwen dat “je eigen onderzoek doen gevaarlijk” is en mensen verandert in “samenzweringstheoretici”

 december 22, 2023   2625   26 

 


Mensen die “hun eigen onderzoek doen” verwerpen waarschijnlijk het gangbare narratief en geloven veel eerder in zogenaamde “samenzweringstheorieën,” volgens een nieuw onderzoek dat deze week is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Volgens het nieuwe onderzoek moeten mensen worden ontmoedigd om hun eigen onderzoek te doen en moeten ze worden aangemoedigd om het officiële narratief van de mainstream media te accepteren, schrijft Thepeoplesvoice.

“De vier gevaarlijkste woorden zijn ‘doe je eigen onderzoek’,” zegt Chirag Shah, professor in de informatiewetenschappen aan de Universiteit van Washington. “Het lijkt contra-intuïtief omdat ik een onderwijzer ben en we studenten aanmoedigen om dit te doen. Het probleem is dat mensen niet weten hoe ze dit moeten doen.”

Met andere woorden, de elites willen dat we de mainstream media impliciet vertrouwen en geen vragen meer stellen of zelf onderzoek doen omdat we “niet weten hoe we dit moeten doen.”

Joshua Tucker, co-auteur en mededirecteur van NYU’s Center for Social Media and Politics vertelde Vice’s Motherboard over het onderzoek.

“De vraag hier was wat er gebeurt als mensen online een artikel tegenkomen waarvan ze niet zeker weten of het waar of onwaar is, en dus gaan ze op zoek naar meer informatie hierover met behulp van een zoekmachine. Je ziet precies dit soort suggesties in veel gidsen over digitale geletterdheid.”

Tucker legde uit dat het onderzoeksteam geïnteresseerd was in hoe mensen breaking nieuws verifiëren dat net is gebeurd en nog geen kans heeft gehad om te worden geverifieerd door factcheckers zoals Snopes of PolitiFact.

Vice bericht:

In het eerste experiment van hun studie, dat eind 2019 van start ging, evalueerden zo’n 3.000 mensen in de VS de nauwkeurigheid van nieuwsartikelen die in een periode van 48 uur waren gepubliceerd over onderwerpen als COVID-19-vaccins, de aanklachtprocedure tegen Trump en klimaatgebeurtenissen. Sommige artikelen waren afkomstig van gerenommeerde bronnen, terwijl andere opzettelijk misleidend waren. De helft van de deelnemers werd aangemoedigd om online te zoeken om hen te helpen de artikelen door te lichten. Tegelijkertijd kregen alle artikelen het label ‘waar’, ‘onwaar of misleidend’ of ‘niet vast te stellen’ van professionele factcheckers.

Het World Economic Forum geeft nu openlijk toe dat hun doel is om binnen enkele jaren een "Nieuwe Wereldorde" te creëren

 

Mensen die waren aangemoedigd om online meer informatie te zoeken, hadden 19 procent meer kans om een onjuist of misleidend artikel als feit te beoordelen, vergeleken met degenen die niet waren aangemoedigd.

In vier andere experimenten, die liepen tussen 2019 en 2021, ontdekten onderzoekers dat zelfs als mensen een artikel in eerste instantie als misleidend hadden beoordeeld, ruwweg 18 procent van hen van gedachten veranderde en zei dat het artikel waar was nadat ze online hadden gezocht (vergeleken met iets minder dan 6 procent die van waar naar onwaar veranderde). Dit gold zelfs als de artikelen maanden in plaats van uren oud waren of als het nieuws goed was behandeld, zoals de COVID-19 pandemie.

“Het was ongelooflijk voor ons hoe opmerkelijk consistent dit effect was in meerdere verschillende onderzoeken die we uitvoerden,” zei Tucker. “Dat is echt de kracht van dit werk. Dit is niet alleen ‘Oh we hebben één onderzoek gedaan’. We zijn er zeer, zeer zeker van dat dit gebeurt.”

De onderzoekers toonden aan dat dit effect ontstaat door de kwaliteit van de informatie die de zoekmachine van Google produceert. Gedeeltelijk kwam dit door wat datalekken worden genoemd of, zoals Tucker het verwoordde, “het internet staat vol met junk theorie.”

Volgens Shah moet Google mensen “helpen” om te begrijpen dat zelf onderzoek doen gevaarlijk is.

“We moeten ze uitrusten met de juiste hulpmiddelen. Die hulpmiddelen kunnen en moeten komen van techbedrijven en aanbieders van zoekdiensten.” Ze voegen eraan toe dat het niet aan hen of overheden is om content te controleren. “Het is niet alleen technisch onhaalbaar, maar ook moreel en sociaal verkeerd om alles te onderdrukken.”

HET PLAN: Tegen deze tijd in 2025 zullen de meeste resterende mensen insectenetende transgenders zijn die verbonden zijn met een transhumanistische supercomputer

 

“Eerst moeten we dat bewustzijn hebben van ‘Alleen omdat je je onderzoek doet, betekent dat nog niet dat dat genoeg is.’ Hoe meer bewustzijn mensen hebben, hoe meer kans we hebben dat mensen twee keer nadenken over de informatie die ze lezen,” zei Shah.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/wetenschappers-waarschuwen-dat-je-eigen-onderzoek-doen-gevaarlijk-is-en-mensen-verandert-in-samenzweringstheoretici/


Dr. Zelenko: Ik ben een samenzweringsrealist


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...