zondag 20 oktober 2024

Ze noemen het niet voor niets loonslaaf

 zondag, 20 oktober 2024 10:13

rsz loonslaafIedere week maar weer opnieuw naar je baas, keihard werken en dan merken dat hoe hard je ook werkt, je voor geen meter opschiet.
Alles wordt ieder keer duurder en dan moet ook, want anders zouden de rijken niet steeds rijker worden.


We zijn er nu eenmaal aan gewend dat je rijke en arme mensen hebt op deze wereld.

Soms lijkt alsof rijke mensen van gekkigheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen, zoals bij David en Victoria Beckham, en dus kopen ze maar een huis van 80 miljoen dollar.

Het lijkt alsof de rijken steeds meer geld tot hun beschikking hebben en dat is ook zo.

De elitaire top van deze wereld bestaat uit leden van de sekte, aangevuld met een leger aan (heel vaak psychopatische) lakeien die ook allemaal mee mogen profiteren. Deze club vindt zichzelf de elite en je vindt ze dan ook regelmatig bij het World Economic Forum.

Waar vooral de top van die elite zich mee bezig houdt is het overhevelen van alle aardse rijkdom naar diezelfde elite.

Dat overhevelen gebeurt iedere dag en iedere dag pakken ze weer een stukje van je bezit af.

Ze doen dit door middel van inflatie. Als je in een bepaalde week wat boodschappen doet, dan zijn er altijd wel een paar dingen die duurder zijn geworden. Alleen zal je loon die bepaalde week waarschijnlijk niet zijn gestegen. In die week heb je dus eigenlijk een stukje van je bezit verloren, want je moest meer betalen voor dezelfde boodschappen dan een week geleden en je inkomen is die week niet gestegen.

Door inflatie wordt je geld dus iedere keer minder waard. Maar, in een tijd van inflatie wordt het bezit van de rijken juist steeds groter.

De reden is dat de rijken hun bezit niet in de vorm van geld op een bankrekening bewaren, maar dit investeren in allerlei zaken die ten tijde van inflatie steeds meer waard zullen worden. Hoe hoger de inflatie des te sterker stijgt de waarde van hun investeringen.

Denk hierbij aan onroerend goed, goud, schilderijen enzovoort.

Hieronder staat een interessant Amerikaans plaatje wat twee dingen laat zien

De bovenste drie getallen laten zien wat het gemiddeld inkomen in Amerika nu is en ook laat het de gemiddelde prijs van een huis en een auto zien.

De drie getallen daaronder laten hetzelfde zien, maar dan voor het jaar 2000.



Wat je dan ziet is dat het inkomen van mensen in de laatste 24 jaar met ongeveer 25 procent is gestegen, maar dat de prijzen voor een auto en een huis in diezelfde periode meer dan verdubbeld zijn. Dit betekent dan weer dat het voor mensen in een loonbetrekking steeds moeilijker zo niet onmogelijk wordt om een nieuw huis of een nieuwe auto te kopen.

Het verschil is in die periode naar de rijken gevloeid, want zij zagen de waarde van hun bezittingen stijgen. Dit is een voorbeeld van de Great Reset in de praktijk.

Waarom denk je dat een maatschappij zoals Black Rock zoveel onroerend goed koopt?

Het liefst zou die elitaire club een hoge inflatie zien, want des te eerder hebben ze alles in handen, maar er zit een psychologische grens en die is 2 procent.

Als de inflatie rond de 2 procent blijft, zal niemand haar of zijn gedrag veranderen. Met hogere inflatiecijfers gaan mensen op zoek naar andere opties en dat is niet de bedoeling.

Met 2 procent gaat alles zijn gangetje en pakken ze iedere week een stukje meer van je bezit af.

We schreven eerder dit jaar over het feit dat de nieuwe generatie Z vaak geen enkel toekomstperspectief ziet. Kijk naar bovenstaand plaatje en je weet waarom.

Het volgende klinkt alarmerend. Of het ook daadwerkelijk zo erg is kunnen wij niet vaststellen, maar toch.

Zullen we met een Big Bang de CBDC worden ingerommeld, of wordt het toch een wat langzamer proces?

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Kan een magnetische motorgenerator worden gebruikt om onze huizen gratis van stroom te voorzien?

december 20, 2024   49       John Christie (links) and Lou Brits (rechts) met Lutec 1000 in 2001. Bron:  Rex Research  (via The Cairns Pos...