zondag 20 oktober 2024

‘Klimaatcrisis’ vanaf nu onderdeel van opleiding GENEESKUNDE, en raad eens wie dit financieren


25 Europese universiteiten, ondersteund door farmareus AstraZeneca en de WHO, hebben een nieuw regionaal netwerk opgericht: het ENCHE (European Network on Climate & Health Education).

Het netwerk wil studenten ‘meer kennis en vaardigheden geven rond de impact van de klimaatverandering op de gezondheidszorg’. Het doel is om in de eerste drie jaar al minstens 10.000 studenten, verspreid over de 25 universiteiten, ‘op te leiden’ met aandacht voor de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen.

Bekijk het filmpje:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Deze week gelanceerd

Het netwerk, waar ook de KU Leuven deel van uitmaakt, wil ook stilstaan bij de ‘klimaatimpact’ van de gezondheidszorg zelf.

Hiermee wordt de ‘klimaatcrisis’ officieel onderdeel van geneeskundige opleidingen. ENCHE is begin deze week gelanceerd.

Door de inspectie aangepakt

“De klimaatverandering heeft een alsmaar grotere impact op onze gezondheid: het zorgt voor een enorme stijging in het aantal infectieziekten en niet-overdraagbare aandoeningen,” beweert het netwerk, dat wordt gesteund door de WHO en de Sustainable Markets Initiative Health Systems Task Force, waar farmareuzen als AstraZeneca, GSK en Novartis bij aangesloten zijn.

In Nederland moeten (!) artsen de klimaatdogma’s onderschrijven, anders overtreden ze de gedragscode en kunnen ze door de inspectie aangepakt worden. “Heel gevaarlijk. De minister (Fleur Agema, red.) vindt het allemaal wel best,” zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

De onzichtbare macht in ons land

  zondag, 19 januari 2025 10:47 Om de zoveel jaar worden er nieuwe politici gekozen en kunnen hun voorgangers weglopen van de puinhopen die ...