donderdag 20 januari 2022

Engeland stopt met coronapas, Nederland (en België!) gaat ermee door én breidt uit: ‘Hier klopt niks van!’


coronapas
Foto: Boris Johnson (Foreign and Commonwealth Office CC BY 2.0)

Engeland stopt met coronapas, Nederland gaat ermee door én breidt uit: ‘Hier klopt niks van!’

Volgende week wordt een groot deel van de coronamaatregelen in Engeland opgeheven. Het is dan niet langer verplicht om mondkapjes te dragen en ook de coronapas komt te vervallen, zo heeft premier Boris Johnson bekendgemaakt.

Waarschijnlijk wordt ook de isolatieplicht na een coronabesmetting geschrapt. De wet die dat regelt, loopt af in maart. De wettelijke verplichtingen moeten worden vervangen door adviezen en aanbevelingen nu covid endemisch wordt, zei de premier in het Lagerhuis. Ook Schotland en Wales gaan versoepelen.

Johnson ligt onder vuur vanwege ‘partygate’, een schandaal dat draait om borrels en feestjes die hij en zijn medewerkers hielden terwijl de gewone burgers te maken hadden met strenge coronaregels. In mei 2020 gaf de premier bijvoorbeeld een tuinfeest bij zijn ambtswoning.

Nederland moet volgen!

Het Verenigd Koninkrijk stopt met de coronapas, Nederland gaat ermee door én breidt uit,” reageert Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV). “Hier klopt niks van!”

“In Europa woedt een ideologische richtingenstrijd. Welke richting wordt het?” vraagt ze aan minister Kuipers van Volksgezondheid.

Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) vindt dat Nederland moet volgen:

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...