zondag 21 mei 2023

Ook dat nog: Nu moeten we miljarden aan “annuleringskosten” betalen aan Pfizer

 mei 21, 2023   3009   19  

 

      EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen © Exxpress

De EU heeft tijdens de pandemie te veel Covid 19-vaccindoses besteld. Nu wil zij af van 220 miljoen bestelde Pfizer-vaccindoses. Brussel moet een “annuleringsvergoeding” van 2,2 miljard euro betalen – met ons belastinggeld, bericht Exxpress.

De EU Commissie bestelde veel te veel vaccindoses tijdens de Coronapandemie. En nu probeert Brussel koortsachtig de doses kwijt te raken die overbodig waren omdat de pandemie eindigde.

Als oplossing voor het probleem stelt de Commissie nu, volgens de Financial Times en Reuters, voor om af te zien van 220 miljoen Pfizer-doses die oorspronkelijk waren besteld. In ruil daarvoor zou zij echter de aanzienlijke “annuleringsvergoeding” van 2,2 miljard euro moeten betalen, let wel – geld van de Europese belastingbetaler. De “Financial Times” schrijft dat het EU-voorstel bepaalt dat de EU-staten de helft van de prijs, dat wil zeggen ongeveer tien euro, moeten betalen voor elk geannuleerd vaccinblikje.

Daarnaast komt er “een herordening vermomd als een herverdeling” van meer dan 280 miljoen vaccindoses, meldt Europarlementariër Martin Sonneborn (Die Partei für Arbeit, Rechtsstaat, Tierschutz, Elitenförderung und Basisdemokratische Initiative, kortweg: Die PARTEI). Gezien de huidige prijsontwikkeling zijn de kosten niet te overzien. De nieuwe order zou “tussen de 5,6 miljard en een ander bedrag dat we niet meer betrouwbaar kunnen berekenen” kosten. Volgens de Financial Times omvat deze nieuwe bestelling “aangepaste vaccins” die zijn aangepast aan toekomstige Covid-varianten.

EU-Commissie schendt concurrentiebeginsel EU

Pfizer is onlangs onder druk komen te staan na het maken van fabelachtige winsten op Covid 19-vaccins in de VS. De regering van president Joe Biden wil met een nieuwe wet de geneesmiddelenprijzen voor het Medicare-programma drastisch verlagen.

 

De wet wil onder meer tegen 2031 ongeveer 25 miljard dollar besparen door prijsonderhandelingen voor Amerikanen, die meer betalen voor geneesmiddelen dan enig ander land. Pfizer maakte in 2021 een winst van 80 miljard dollar, niet in de laatste plaats dankzij zijn Covid-19 vaccins, en in 2022 maakte de farmareus een winst van 100 miljard dollar.

Als de nieuwe deal met Brussel doorgaat, wordt het monopolie van Pfizer in de EU geconsolideerd. Volgens Martin Sonneborn zou dit niet alleen een “hernieuwde schending” zijn van het concurrentiebeginsel in de Unie, maar ook in schril contrast staan met een andere EU-verplichting, namelijk diversificatie. De geplande deal tussen Pfizer en de EU zou andere farmaceutische concerns zoals Moderna, Novavax en Sanofi praktisch uit de markt drukken.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/ook-dat-nog-nu-moeten-we-miljarden-aan-annuleringskosten-betalen-aan-pfizer/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...