Foto: Mark van den Oever, Farmers Defence Force (links), minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Piet Adema (rechts)

Ondanks de verkiezingsuitslag en de verontwaardiging gaat de Nederlandse regering door met haar plannen om de Nederlandse landbouwsector te vernietigen. Daarom heeft de voorzitter van de Farmers Defence Force, Mark van den Oever, maandag de Nederlandse boeren opgeroepen zich “voor te bereiden op de strijd”, schrijft Rhoda Wilson.

In een eergisteren geplaatste video lichtte Van den Oever kort de stand van zaken toe met betrekking tot de onderhandelingen tussen de Nederlandse regering en de boeren. Hij zei toen:

“Voor Hemelvaartsdag wil minister [Piet] Adema het landbouwakkoord doordrukken. Wij hebben van degenen die het gelezen hebben gehoord dat het verschrikkelijk is. Ze durven het niet eens als concept openbaar te maken. Maar het is zeker rampzalig voor de landbouwsector.

“Wij zullen [ ] dit landbouw/natuurakkoord tegenhouden.”

“Adema, tot nu toe ben je altijd in de luwte geweest, maar één ding zal ik je beloven: Als je denkt dat je dit gaat doordrukken, krijg je de volle wind van voren. En geen zacht briesje, maar een harde zuidoostelijke storm.

“Mensen, maak je klaar… Bereid je voor op de strijd.”

Op 26 april kondigde minister Jetten van Klimaat en Energie extra maatregelen aan om de klimaatdoelstellingen in 2030 te halen. “Van alle sectoren wordt een extra bijdrage gevraagd. De maatregelen zorgen voor een extra emissiereductie van ongeveer 22 megaton, waardoor de doelstelling van 55%-60% minder CO2-uitstoot in 2030 naar verwachting wordt gehaald ten opzichte van 1990”, aldus de aankondiging.

Eerder deze maand keurde de Europese Commissie, op basis van het gedachtegoed van de Green Deal van de Europese Unie, twee Nederlandse overheidsplannen ter waarde van in totaal 1,47 miljard euro goed om de uitstoot te verminderen. De regeling is gericht op veehouders.

Tijdens een plenair debat in het Europees Parlement afgelopen woensdag sprak Europarlementariër Rob Roos (Nederland) zich uit tegen het “Great Food Reset”-beleid van de EU, dat in Nederland tot schrijnende taferelen leidt. Roos riep op om een einde te maken aan de Natuurherstelwet en de 2030 Agenda, die boeren zullen vernietigen voor het ideaal van een CO2-vrije utopie.

“Als het aan de EU en de VN wordt overgelaten zijn [boeren] straks verleden tijd. We doden onze eigen boeren met wetgeving,” zei hij.

RAIR Foundation: Dutch MEP speaks on behalf of farmers in the EU, 12 May 2023 (2 mins)

Rutte van het Wereld Economisch Forum

Het zijn niet alleen de VN en de EU die de Nederlandse boeren om zeep helpen, maar ook het World Economic Forum (“WEF”). De Nederlandse premier Mark Rutte is al jaren ingebed in het WEF, of misschien is het andersom en heeft het WEF zich ingebed in de Nederlandse regering.

In Davos Agenda Week 2021 zei Rutte tijdens een sessie met de sinistere titel “Transforming Food Systems and Land Use”:

“Ik wil graag een initiatief van het World Economic Forum onder de aandacht brengen … de World Economic Forum Food Innovation Hubs. En met deze hubs in Afrika en in Azië, in Zuid-Amerika en in Europa kunnen bedrijven in contact komen met regionale belanghebbenden om innovaties op te schalen … die uitdagingen op het gebied van voedselsystemen kunnen aanpakken.”

“Ik ben bijzonder trots om aan te kondigen dat Nederland het wereldwijde secretariaat van de World Economic Forum Food Innovation Hubs zal huisvesten.”

Om aan te tonen dat het “transformeren” van voedsel en landgebruik in de eerste plaats gelijk staat aan een georkestreerde aanval op boeren, verwijzen we naar een document dat het WEF meer dan een jaar na Ruttes toespraak in Davos heeft gepubliceerd. In april 2022 publiceerde het WEF in samenwerking met Deloitte en NTT Data een document getiteld Transforming Food Systems with Farmers: A Pathway for the EU“.

“De EU wordt zich bewust van het belang om haar voedselsystemen te hervormen en erkent de cruciale rol van deze systemen bij het bereiken van de Green Deal en een duurzame toekomst”, benadrukt het document in zijn voorwoord. Het WEF gaat vervolgens rechtstreeks in de aanval op boeren in de openingsverklaring van de samenvatting: “In de Europese Unie (EU) genereren landbouwsystemen 10% van de broeikasgasemissies en zijn ze een belangrijke oorzaak van biodiversiteitsverlies en zoetwaterverbruik.”

Sky News Australia heeft, net als vele anderen, Rutte aangewezen als de man van het WEF. Vorig jaar wees Sky News Australia de Canadese premier Justin Trudeau en Mark Rutte aan als de “gouden pin-up boys” van Klaus Schwab.

“Ergens anders dat lijkt af te glijden naar een dictatuur is Nederland,” zei Rowan Dean van Sky News. “De overeenkomsten tussen Canada en Nederland zijn even opzienbarend als verontrustend … [De twee premiers] zijn natuurlijk allebei golden pinup boys voor Klaus Schwab en de globalistische fantasten van het World Economic Forum … Nog maar een paar maanden geleden [ ] viel de Canadese regering [ ] haar eigen burgers aan … momenteel is de Nederlandse regering bezig met krankzinnige pogingen om de broeikasgassen terug te dringen … en dat betekent letterlijk mensen van hun boerderijen verwijderen. Ik denk dat dat een manier is om ‘landgebruik en voedselsystemen te veranderen’.”

De beschuldigingen dat Rutte een WEF-man is, zijn niet ongegrond. Begin 2021 stelde Tweede Kamerlid Thierry Baudet schriftelijke vragen aan Rutte met het verzoek om alle documenten met betrekking tot “Build Back Better”. Verstopt in het antwoord van Rutte was een brief aan Klaus Schwab van het WEF waarin hij bedankte voor een exemplaar van het boek ‘Covid-19: The Great Reset’. “Uw boek biedt ons een … hoopvolle analyse voor een betere toekomst”, schreef Rutte.

“Rutte dacht waarschijnlijk dat we het niet hadden gevonden”, twitterde Kamerlid Gideon van Meijeren nadat hij Rutte had uitgedaagd over zijn banden met Klaus Schwab, het WEF en The Great Reset.

In zijn eerste toespraak in de Tweede Kamer in juli 2021 confronteerde Meijeren Rutte met zijn banden met Schwab. Rutte loog en kronkelde toen Meijeren hem erop wees dat hij had gelogen. Het werd nog erger voor Rutte toen Meijeren hem voorstelde nog een brief aan Schwab te schrijven om de leugen in zijn vorige brief te corrigeren toen hij Schwab vertelde dat The Great Reset hoop gaf op “een betere toekomst”.

Reality Quest: Gideon van Meijeren confronteert premier Mark Rutte met The Great Reset, 3 december 2021 (6 min)

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.