vrijdag 9 juni 2023

Niet te geloven??!!! Europese autoriteiten willen dat kinderen jonger dan 5 jaar worden ingeënt tegen Covid met 3 doses van de injectie

 juni 9, 2023  

 


Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) hebben de EU-landen opgeroepen om drie doses van het Covid-vaccin, aangepast aan de nieuwe Omicron-subvarianten, te geven aan kinderen jonger dan 5 jaar. Zwangere vrouwen en gezondheidswerkers zouden ook de belangrijkste doelgroep van de vaccinatiecampagne moeten zijn, bericht National.

De vele solide onderzoeken die de risico’s van de Covid-vaccins hebben aangetoond, lijken de Europese autoriteiten niet te hebben bereikt, en het nieuws dat de pandemie voorbij is en het aantal Covid-gevallen onbeduidend is geworden, heeft de kantoren van de EU-beleidsmakers op het gebied van gezondheid ook niet kunnen bereiken.

Het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) hebben fabrikanten gevraagd om voor de herfstvaccinatiecampagne een Covid-vaccin te leveren dat is aangepast aan de Omicron-subvariant. De Europese autoriteiten eisen dat dit vaccin ook wordt gegeven aan kinderen jonger dan 5 jaar, die drie doses moeten krijgen. Deze leeftijdsgrens is gebaseerd op epidemiologische gegevens die suggereren dat kinderen ouder dan 5 jaar al op grote schaal zijn blootgesteld aan het SARS-CoV-2 virus, hetzij door infectie, vaccinatie of beide, en daarom een SARS-CoV-2-specifieke immuunrespons hebben ontwikkeld, aldus EMA-medewerkers.

“Voor personen ouder dan 5 jaar voor wie vaccinatie volgens de nationale richtlijnen wordt aanbevolen, is een enkele dosis van het nieuw aangepaste vaccin geïndiceerd. Voor kinderen jonger dan 5 jaar die nog nooit gevaccineerd zijn of al een SARS-CoV-2 infectie hebben doorgemaakt, wordt een primaire serie van 2 of 3 doses aanbevolen, afhankelijk van het specifieke vaccin dat toegediend moet worden. Gebruik bij kinderen en adolescenten moet de nationale richtlijnen volgen. Extra doses kunnen nodig zijn bij immuungecompromitteerde personen. Het aantal doses en de intervallen moeten worden afgestemd op de individuele patiënt, afhankelijk van de ernst van de ziekte en in overeenstemming met de nationale richtlijnen,” aldus een verklaring van de EMA.

Van vaccinatie op 3 maanden naar vaccinatie op 4 maanden

Volgens het Europees Geneesmiddelenbureau staat de handelsvergunning voor Covid 19-vaccins een herhalingsvaccinatie toe tot drie maanden na de laatste dosis, indien dit nodig wordt geacht.

Het interval tussen de doses kan echter variëren afhankelijk van de epidemiologie en de doelpopulatie. Langere tussenpozen van ten minste vier maanden kunnen worden overwogen in vaccinatiecampagnes als er bewijs is van een hoge bescherming tegen ernstige ziekten die ten minste vier maanden na de boostervaccinatie behouden blijft, aldus het agentschap.

“Volgens de volksgezondheidsoverwegingen die onlangs door het ECDC zijn gepubliceerd, moeten toekomstige herfstvaccinatiecampagnes prioriteit geven aan het vaccineren van mensen die een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van ernstige ziekte na infectie als gevolg van risicofactoren zoals oudere volwassenen (bijv. ouder dan 60 jaar), immuungecompromitteerde personen, mensen met onderliggende ziekten ongeacht hun leeftijd en zwangere vrouwen. Gezondheidswerkers moeten ook als prioriteit worden beschouwd voor boostervaccinatie tegen Covid-19 door de gezondheidsautoriteiten. Het doel van het vaccineren van gezondheidswerkers zou zijn om hen te beschermen tegen nieuwe infecties, gezien hun verhoogde blootstelling aan het virus, en om de werking van gezondheidszorgsystemen te maximaliseren in het geval van een aanzienlijke golf van SARS-CoV-2 in de koudere maanden,” voegde de EMA-verklaring eraan toe.

Anti-covid, zoals anti-griep

Ambtenaren van het Europees Geneesmiddelenbureau kondigen aan dat het anti-covid vaccin seizoensgebonden zal zijn, net als het griepvaccin, en dringen er bij fabrikanten op aan om de samenstelling van het vaccin op gezette tijden aan te passen, zodat nationale autoriteiten tijdig een vaccinatiecampagne kunnen voeren.


“Een aanbeveling rond april/mei van elk jaar zou de meeste ontwikkelaars genoeg tijd moeten geven om hun productieproces aan te passen en de nodige gegevens te verzamelen voor de vergunning van het vaccin tegen het einde van de zomer. Gezondheidsautoriteiten zouden dan de nodige goedkeuringen hebben om vaccinatiecampagnes voor te bereiden die in de herfst van start kunnen gaan, afhankelijk van de lokale epidemiologische situatie. Dit plan moet als belangrijk worden beschouwd, aangezien het gebaseerd is op de huidige situatie en het begrip van de seizoensgebonden aard van het virus, maar kan worden herzien naarmate het bewijsmateriaal en de gegevens zich opstapelen,” voegt de EMA toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/europese-autoriteiten-willen-dat-kinderen-jonger-dan-5-jaar-worden-ingeent-tegen-covid-met-3-doses-van-de-injectie/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...