vrijdag 10 november 2023

Uw ‘Smart Home’ technologie bespioneert u dag en nacht

 november 10, 2023   2416   17  

Elk elektronisch apparaat in uw huis – van huishoudelijke apparaten tot slimme meters en deurbellen – vormt een persoonlijk “internet der dingen”. De grote providers verzamelen de gegevens, delen ze of verkopen ze aan anderen – dat is de verwachte uitkomst. Er blijft echter een mix van beveiligingsproblemen die hackers in staat stellen een IoT-profiel van u op te bouwen om te zien wanneer u thuis bent, welke waardevolle spullen u misschien hebt, enz. In eenvoudig taalgebruik: u bent naakt. Figuurlijk gesproken bent u zo naakt als een babykont en kan iedereen in uw huis kijken.

Elk groot apparaat in uw huis is uitgerust met een Wi-Fi-kaart (koelkasten, airconditioners, tv’s, wasmachines, drogers en slimme meters). Ring- en Nest-apparaten communiceren via Wi-Fi. Slimme “assistenten” zoals uw smartphone, Alexa en Siri maken allemaal gebruik van Wi-Fi. Omdat de meeste van deze apparaten nooit worden bijgewerkt met software of firmware, zijn ze kwetsbaar voor hackers.

Het zal u niet verbazen dat AI wordt gezien als de oplossing. Bereid u voor om meer geld uit te geven naast identiteitsdiefstal, titelblokkering, virusbescherming, malwaresoftware, enz. – TN-redacteur

Internationale onderzoekers waarschuwen voor de veiligheids- en privacyproblemen die op de loer liggen in slimme huizen. Onder leiding van IMDEA Networks en de Northeastern University, hebben onderzoekers een verscheidenheid aan beveiligings- en privacybedreigingen geïdentificeerd die voortkomen uit de lokale netwerkinteracties van Internet-of-Things (IoT) apparaten en mobiele toepassingen, schrijft Uncutnews.

Slimme huizen zijn voortdurend in ontwikkeling en omvatten een breed scala aan IoT-apparaten voor consumenten, waaronder smartphones, slimme tv’s, virtuele assistenten en CCTV-camera’s. Deze apparaten zijn uitgerust met camera’s, microprocessoren, mobiele toepassingen, microfoons en verschillende sensoren die activiteit in onze meest intieme ruimte – ons huis – kunnen vastleggen. Maar kunnen we er echt op vertrouwen dat deze apparaten de gevoelige gegevens die ze verzamelen verwerken en beschermen?

 Is het 5G netwerk verbonden met de Covid-19 pandemie?

 

              Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=-uzG3B1Z7J8

“Als we denken aan wat er achter de muren van ons huis gebeurt, zien we dat als een vertrouwde en privé plek. In werkelijkheid doorbreken slimme apparaten in onze huizen die sluier van vertrouwen en privacy op een manier die bijna elk bedrijf in staat stelt om te weten welke apparaten zich in je huis bevinden, wanneer je thuis bent en waar je huis zich bevindt,” zei David Choffnes, universitair hoofddocent computerwetenschappen en uitvoerend directeur van het Cybersecurity and Privacy Institute aan de Northeastern University, in een persbericht. “Consumenten zijn zich over het algemeen niet bewust van dit gedrag en er is behoefte aan betere bescherming in huis.”

Alarmerende bevindingen over smart home technologie

Voor het onderzoek onderzochten de onderzoekers de fijne kneepjes van lokale netwerkinteracties tussen 93 IoT-apparaten en mobiele toepassingen en konden ze tal van voorheen onbekende beveiligings- en privacyproblemen aan het licht brengen met gevolgen voor de echte wereld.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat lokale netwerken veilige omgevingen zijn, onthult het onderzoek nieuwe bedreigingen die samenhangen met de onbedoelde openbaarmaking van gevoelige gegevens door IoT-apparaten op lokale netwerken die gebruikmaken van standaardprotocollen zoals UPnP of mDNS. Deze bedreigingen omvatten de onthulling van unieke apparaatnamen, UUID’s (Universally Unique Identifiers) en zelfs de geografische locatie van huishoudens. Deze informatie kan worden geëxploiteerd door bedrijven die zich bezighouden met surveillancekapitalisme zonder dat de gebruikers hiervan op de hoogte zijn.

“Bij het analyseren van de gegevens die zijn verzameld door IoT-inspecteurs hebben we bewijs gevonden dat IoT-apparaten onbedoeld ten minste één stukje PII (persoonlijk identificeerbare informatie) blootgeven, zoals een uniek hardwareadres (MAC), UUID of unieke apparaatnaam in duizenden echte slimme huizen,” legt Vijay Prakash uit, co-auteur van het onderzoek en promovendus aan de Tandon School of Engineering van New York University. “Elk afzonderlijk stukje PII is nuttig om een huishouden te identificeren, maar de combinatie van alle drie maakt een huis zeer uniek en gemakkelijk te identificeren. Ter vergelijking, als je de vingerafdruk van één persoon neemt met behulp van de eenvoudigste browser fingerprinting techniek, dan is die net zo uniek als die van 1.500 mensen. Als van een slim huis vingerafdrukken worden genomen met alle drie de typen identificatie, is het net zo uniek als één op de 1,12 miljoen slimme huizen.”

 Chemtrails zijn geen theorie, ze zijn een samenzweringsfeit

 

Het krachtige wapen van lokale netwerkprotocollen

Het onderzoek laat zien hoe lokale netwerkprotocollen kunnen worden gebruikt als zijkanalen om toegang te krijgen tot gegevens die theoretisch worden beschermd door mobiele app-permissies, zoals de locatie van woningen.

“Een zijkanaal is een slimme manier om indirect toegang te krijgen tot gevoelige gegevens. Ontwikkelaars van Android-apps moeten bijvoorbeeld toestemming van de gebruiker krijgen als ze toegang willen tot gegevens zoals de locatie”, legt Narseo Vallina-Rodriguez, Associate Research Professor bij IMDEA Networks en medeoprichter van AppCensus, uit. “We hebben echter aangetoond dat bepaalde spywaretoepassingen en reclamebedrijven misbruik maken van lokale netwerkprotocollen om toegang te krijgen tot deze gevoelige informatie zonder dat de gebruiker dat weet. Het enige wat ze hoeven te doen is andere IoT-apparaten die op het lokale netwerk worden gebruikt via standaardprotocollen zoals UPnP vragen om vriendelijk te vragen.”

“Ons onderzoek toont aan dat de lokale netwerkprotocollen die gebruikt worden door IoT-apparaten niet voldoende beschermd zijn en gevoelige informatie over de woning en het gebruik van de apparaten onthullen,” voegt Juan Tapiador, professor aan de Universidad Carlos III de Madrid, toe. “Deze informatie wordt op een ondoorzichtige manier verzameld en vergemakkelijkt het maken van profielen over onze gewoonten of sociaaleconomische status”.

Wijdverspreide impact en behoefte aan actie

De implicaties van dit onderzoek reiken verder dan de academische wereld en benadrukken de noodzaak voor fabrikanten, softwareontwikkelaars, exploitanten van IoT- en mobiele platforms en beleidsmakers om resoluut actie te ondernemen om de privacy en veiligheid van smart home-apparaten en huishoudens te verbeteren. De onderzoekers hebben deze problemen al op verantwoorde wijze bekendgemaakt aan de fabrikanten van kwetsbare IoT-apparaten en het Android-beveiligingsteam van Google, wat heeft geleid tot beveiligingsverbeteringen in sommige van deze producten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/uw-smart-home-technologie-bespioneert-u-dag-en-nacht/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...