donderdag 11 april 2024

De Grote Onteigening

 april 11, 2024

 

   markus-s / Pixabay

Klaus Schwab vertelt ons dat in de Grote Reset die het World Economic Forum voor ons voorbereidt “je niets zult bezitten en gelukkig zult zijn”. Wel, we bezitten al niets. Onze bankdeposito’s en aandelen en obligaties, in het geval dat de bewaarinstelling in de problemen komt, behoren toe aan de schuldeisers van de bewaarinstelling, niet aan ons. Alle activa worden samengevoegd en dienen als onderpand, of ze nu wel of niet als “gescheiden” worden bestempeld.

Je herinnert je misschien dat we tijdens de laatste financiële crisis te horen kregen dat er geen bail-outs meer zouden komen, dat er in de toekomst bail-ins zouden komen. Een bail-out is wanneer geldschepping door centrale banken de bevoorrechte financiële instellingen in moeilijkheden redt. Een bail-in is wanneer de activa van de spaarders worden gebruikt voor de reddingen, schrijft Paul Graig Roberts.

David Rogers Webb, een ervaren deelnemer aan de financiële markten, legt het uit in The Great Taking in 72 leesbare pagina’s plus een proloog van 25 pagina’s waarin wordt uitgelegd wie hij is en een antwoord van 20 pagina’s van de New York Fed op de vragen van de Legal Certainty Group van de Europese Commissie. The Great Taking is verkrijgbaar bij Lulu voor $10 en is gratis online te lezen.

Het verlies van eigendomsrechten op financiële activa is het geval in de hele Westerse wereld. Het herschrijven van financiële eigendomsrechten lijkt het werk te zijn van regelgevende instanties, niet van wetgevende instanties die zich er niet van bewust lijken te zijn.

Nee, het is geen samenzweringstheorie. Regelgevende instanties hebben wettelijke veranderingen doorgevoerd waarvan deelnemers aan de financiële markt zich niet bewust zijn. Het doel van Webb is om mensen hiervan bewust te maken en daarom heeft hij zijn boek gratis beschikbaar gesteld.

 

Als gevolg van deze veranderingen, die lijken te zijn gemaakt door financiële regelgevende instanties in plaats van door gekozen wetgevers, hebben individuen niet langer eigendomsrechten in “hun” effecten. “Eigenaren” hebben nu “rechten van eigendom”, wat betekent dat ze pro rata rechten hebben op de effecten die overblijven in de bewaarinstelling nadat de vorderingen van gedekte crediteuren zijn voldaan. In feite worden “uw” effecten en uw bankdeposito’s niet langer wettelijk erkend als uw persoonlijke eigendom als de bewaarinstelling – de bank of bijvoorbeeld Merrill Lynch – in financiële problemen komt. Uw “eigendom” is bezwaard als onderpand voor gedekte crediteuren die in feite de eigenaren zijn. Blijkbaar werd dit gedaan door regelgevende instanties als basis voor het derivatencomplex, dat vele malen groter is dan het BNP van de wereld, of misschien diende de blootstelling aan derivaten als excuus voor het opzetten van de Grote Reset waarin “je niets zult bezitten”. Individuele banken onder de grootste ter wereld hebben inderdaad een derivaten exposure ter grootte van het wereldwijde BNP.

Je kunt je afvragen waarom regelgevende instanties zoiets gevaarlijks en onverantwoords toestonden.

Om het op een andere manier te zeggen: “jouw” effecten dienen als onderpand voor de schuldeisers van depository institutions. Je recht op “jouw” eigendom eindigt op het moment dat de depository instelling in financiële problemen komt.

Communicaties tussen de New York Federal Reserve Bank en de Legal Certainty Group van de Europese Commissie en de rechtszaak als gevolg van het faillissement van Lehman Brothers hebben de rechtszekerheid gecreëerd dat zekergestelde schuldeisers bevoegd zijn om onmiddellijk activa van klanten in beslag te nemen in het geval van een faillissement van de bewaarder.

 

Er zijn nu nationale centrale bewaarplaatsen voor effecten (alle effecten zijn nu samengevoegd, geen enkel effect wordt op naam van de “eigenaar” bewaard of is gescheiden) en deze zijn gekoppeld aan de internationale bewaarplaats zodat effecten onmiddellijk wereldwijd kunnen worden geleverd om vorderingen van zekergestelde schuldeisers te voldoen. In wezen zijn de megabanken “bevoorrechte schuldeisers”.

Je zou kunnen denken dat je geld en je aandelen en obligaties veilig zijn als je een van de “banken die te groot zijn om failliet te gaan” als depositaris gebruikt. Dan vergis je je. De Federal Reserve staat de grote banken toe dochterondernemingen op te richten die deposito’s aanhouden, en de Federal Reserve staat de grote banken toe hun derivaten naar diezelfde dochterondernemingen over te brengen. Op deze manier blijft de bank zelf drijven. Alleen de dochtermaatschappijen die jouw geld en waardepapieren aanhouden worden weggevaagd in het geval van een crash.

Met het risico te veel te beloven, want zelfs voor iemand met mijn opleiding en ervaring is het een uitdaging om de enorme omvang van wat er is ingevoerd te doorgronden. Ik hoop dat dit artikel, dat u zojuist hebt gelezen, deel 1 zal zijn van een driedelige serie, waarbij het tweede deel een overzicht zal zijn van de veranderingen in de regelgeving die onze financiële eigendomsrechten hebben gestolen, en het derde deel de implicaties van de renteverhoging door de Federal Reserve na 15 jaar bijna nul rente, waardoor de waarde van financiële activa in portefeuilles wordt vernietigd. We staan voor het vooruitzicht dat de ergste financiële crisis in de geschiedenis wordt “opgelost” met de introductie van digitaal geld dat de totale controle in handen legt van de politieke macht en haar meesters.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-grote-onteigening/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...