donderdag 11 april 2024

EU realiseert zich dat het te duur is om haar “Green Deal” te implementeren en het zich niet kan veroorloven

 april 11, 2024   0

 

   European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Toen de Europese Unie (“EU”) haar Green Deal goedkeurde, gebeurde dat met veel tamtam en glitter en glamour. Nu zijn de fanfare en de schitteringen een verre herinnering nu de EU worstelt met het werkelijke “hoe” van de transitieformule die ze voor zichzelf heeft geschreven. Zwijgen over de werkelijke kosten van de overgang heeft ook niet geholpen, bericht Rhoda Wilson.

De EU had zo’n 580 miljard euro opzij gezet voor haar netto-nulplan voor de periode 2021 tot 2027. Het gaat echter veel meer kosten dan dat – en de EU heeft dat geld niet, wat nu pas aan het licht komt, schrijft Oil Price.

Vorig jaar schatte de Europese Commissie de kosten van de energie-overgang op meer dan 700 miljard euro aan extra jaarlijkse investeringen tussen nu en 2050. Dat is 700 miljard euro die elk jaar in de overgang – en vervanging van Russische koolwaterstoffen – moet worden geïnvesteerd. En een groot deel daarvan komt uit de zakken van de Europese burgers.

Dit is misschien wel het slechtst mogelijke moment om de echte kosten van de overgang aan het licht te brengen – net nu de Europeanen de extra kosten beginnen te voelen die deze overgang met zich meebrengt voor hun huishoudbudget. En er zijn verkiezingen voor het Europees Parlement op komst.

In een column van juli 2023 voor Reuters schreef Pierre Briancon over Europese regeringen: “Als ze niet eerlijk zijn tegen de publieke opinie en uitleggen hoe deze kosten zullen worden verdeeld, kunnen ze te maken krijgen met verlammende populistische protesten die hun einddoelen in gevaar brengen.”

 

Deze woorden zijn profetisch gebleken, met rechtse partijen die in heel Europa aan populariteit winnen, maanden voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni 2024.

Ondertussen blijven de kosten voor de overgang van koolwaterstoffen oplopen in de vorm van zowel directe inflatie als verminderde industriële activiteit, en loopt de EU achter op haar eigen emissiereductiedoelstellingen. Het verdubbelen van de oorspronkelijke doelstellingen zal de kiezers waarschijnlijk nog verder van zich vervreemden.

Het lijkt erop dat de leiders van de EU eindelijk beginnen op te letten, mogelijk geholpen door de wijdverspreide boerenprotesten, die in wezen een reactie waren op de Green Deal, die vereist dat geld dat voorheen werd gebruikt om de landbouw te subsidiëren, wordt gebruikt voor de overgangsinspanningen.

De EU verliest ook handel aan de VS door de wurggreep van regelgeving die zij oplegt.

De ontevredenheid van de kiezers over de hoge energiekosten en de algehele inflatie die daardoor wordt aangewakkerd, heeft de aandacht van beleidsmakers en planners gericht op kwesties als het stimuleren van het concurrentievermogen van de Europese Unie tegenover de harde concurrentie van de VS en China.

Het leiderschap van de EU heeft zichzelf in een hoek gedreven door zich op alle verkeerde dingen tegelijk te richten en alle belangrijke factoren te negeren. En de tijd dringt.

“Nu loopt de overgang gevaar,” schrijft Oil Price, “en de repercussies zullen wijd en zijd gevoeld worden.”

Het bovenstaande is ontleend uit een artikel gepubliceerd door Climate Change Dispatch. We hebben de vele hyperlinks die Climate Change Dispatch heeft opgenomen niet opgenomen. Je kunt het volledige artikel HIER lezen.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/eu-realiseert-zich-dat-het-te-duur-is-om-haar-green-deal-te-implementeren-en-het-zich-niet-kan-veroorloven/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...