donderdag 11 april 2024

Wat zijn de gevolgen als de WHO erin slaagt haar IGR-amendementen aan ons op te leggen?

 april 11, 2024   11

    © UN Geneva / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Om te begrijpen welke gevolgen de door de Wereldgezondheidsorganisatie (“WHO”) voorgestelde amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling (“IHR”) zullen hebben voor iedereen op aarde, moeten we begrijpen wat totalitaire heerschappij is – want als de door de WHO voorgestelde amendementen volgende maand worden aangenomen, zal de bevolking van de wereld worden onderworpen aan onvervalst totalitarisme.

De weg van de WHO naar totalitarisme

Door Bert Oliver

Verschillende artikelen over de voorgestelde amendementen op de internationale gezondheidsregels van de WHO zijn hier op Brownstone verschenen, zoals deze uitstekende inleiding. Het is dus niet nodig om deze informatie in een soortgelijke vorm te herhalen. In plaats daarvan wil ik ingaan op de vraag wat de gevolgen zouden zijn voor mensen wereldwijd als deze organisatie erin slaagt de vertegenwoordigers van de aangesloten landen zover te krijgen dat ze de voorgestelde wijzigingen accepteren. Meer specifiek, wat zijn de waarschijnlijke gevolgen in termen van het concept en de praktijk van totalitarisme?

Om dit te begrijpen, moet men zich natuurlijk verdiepen in de wijze van regeren die totalitaire regering wordt genoemd, maar ik betwijfel of de meeste mensen een adequaat begrip hebben van een volwaardige totalitaire heerschappij, ondanks het feit dat we die onlangs in zekere mate hebben ervaren onder ‘pandemie’ omstandigheden. Als de door de WHO voorgestelde amendementen in mei worden aangenomen, worden de burgers van de wereld echter onderworpen aan onvervalst totalitarisme, dus het is de moeite waard om hier de volledige implicaties van deze ‘anonieme’ manier van regeren te onderzoeken.

Dit wordt gedaan in de hoop dat, als volksvertegenwoordigers – en dat is wat ze geacht worden te zijn – in wetgevende lichamen over de hele wereld dit artikel zouden lezen, evenals andere artikelen die betrekking hebben op hetzelfde onderwerp, ze wel twee keer zouden nadenken voordat ze een motie of wetsvoorstel steunen dat de WHO in feite het recht zou geven om zich de soevereiniteit van de aangesloten naties toe te eigenen. De recente ontwikkelingen in de staat Louisiana in de VS, die neerkomen op het verwerpen van het gezag van de WHO, zouden een inspiratie moeten zijn voor andere staten en landen om hun voorbeeld te volgen. Dit is de manier om het leugenachtige ‘pandemieverdrag’ van de WHO te verslaan.

Op haar website, Freedom Research genaamd, heeft Dr. Meryl Nass het WHO-idee van ‘paraatheid voor pandemieën’ beschreven als een ‘zwendel/boondoggle/Trojaans paard’, dat (onder andere) tot doel heeft miljarden belastinggeld over te maken naar de WHO en andere industrieën, om censuur te rechtvaardigen in naam van ‘volksgezondheid’, en misschien wel het belangrijkste, om de soevereiniteit over de besluitvorming voor ‘volksgezondheid’ wereldwijd over te dragen aan de directeur-generaal van de WHO (wat betekent dat de lidstaten juridisch gezien hun soevereiniteit zouden verliezen).

Daarnaast benadrukt ze het feit dat de WHO het idee van ‘One Health’ wil gebruiken om alle levende wezens, ecosystemen en klimaatverandering onder haar eigen ‘gezag’ te brengen; Verder om meer ziekteverwekkers te verwerven voor wijde verspreiding, op deze manier de mogelijkheid van pandemieën te verergeren terwijl de oorsprong ervan wordt verdoezeld, en in het geval dat zulke pandemieën zich voordoen, de ontwikkeling van meer (verplichte) ‘vaccins’ en het verplicht stellen van vaccinpaspoorten (en van lockdowns) wereldwijd te rechtvaardigen, waardoor de controle (de sleutelterm hier) over bevolkingen wordt vergroot. Als deze poging om wereldwijd de macht te grijpen slaagt, dan zou de WHO de autoriteit hebben om elk ‘medisch’ programma op te leggen dat zij nodig acht voor de ‘wereldgezondheid’, ongeacht de effectiviteit en bijwerkingen (inclusief overlijden).

In de vorige paragraaf heb ik het woord ‘controle’ cursief weergegeven als een sleutelterm. Wat eraan toegevoegd moet worden is de term ’totaal’ – dat wil zeggen, ’totale controle.’ Dit is de essentie van totalitaire heerschappij en het zou daarom gemakkelijk moeten zijn om in te zien dat wat de WHO (samen met het WEF en de VN) nastreeft, totale of volledige controle over het leven van alle mensen is.

Niemand heeft het totalitarisme vanuit dit perspectief grondiger geanalyseerd en uitgewerkt dan de in Duitsland geboren Amerikaanse filosofe Hannah Arendt en haar monumentale studie over dit fenomeen – The Origins of Totalitarianism (1951 en in uitgebreidere vorm, 1958) is nog steeds de gezaghebbende bron voor het begrijpen van de historische manifestaties ervan. De laatste, waar Arendt zich op richt, zijn het 20e-eeuwse nazisme en stalinisme, maar het is niet moeilijk om de lijnen ervan waar te nemen in wat we sinds 2020 meemaken – hoewel er een sterk argument kan worden gemaakt dat 2001 het identificeerbare begin markeerde, toen (in de nasleep van 9/11) de Patriot Act werd aangenomen, waarmee aantoonbaar de autoritaire basis werd gelegd voor totalitaire heerschappij zoals duidelijk waargenomen door Henry Giroux.

 

Arendt (p. 274 van de Harvest, Harcourt editie van The Origins of Totalitarianism, 1976) noemt ’totale terreur’ als de essentie van een totalitaire regering, en werkt het als volgt uit:

Door mensen tegen elkaar op te drukken, vernietigt totale terreur de ruimte tussen hen; vergeleken met de toestand binnen haar ijzeren band lijkt zelfs de woestijn van tirannie [die zij onderscheidt van totalitarisme; B.O.], voor zover het nog een soort ruimte is, lijkt een garantie voor vrijheid. Totalitaire regeringen beperken niet alleen vrijheden of schaffen essentiële vrijheden af; ze slagen er ook niet in, althans voor zover wij weten, om de liefde voor vrijheid uit het hart van de mens uit te roeien. Het vernietigt de ene essentiële voorwaarde van alle vrijheid die eenvoudigweg het vermogen tot beweging is die niet kan bestaan zonder ruimte.

Als je deze suggestieve typering van totalitarisme in termen van ’totale terreur’ leest, besef je opnieuw hoe geniepig de daders van de zogenaamde ‘pandemie’-noodsituatie waren – die natuurlijk geen echte pandemie was, zoals de Duitse regering onlangs toegaf. Het was als het ware het dunne randje van de wig om ’totale terreur’ in ons leven binnen te dringen door onze toegang tot vrij verkeer in de ruimte te beperken. Lockdowns’ zijn het instrument bij uitstek om de bewegingsvrijheid in de ruimte te beperken.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet hetzelfde als, of vergelijkbaar met, het opsluiten van gevangenen in de concentratiekampen onder het nazi-bewind, maar de psychologische effecten van lockdowns benaderen aantoonbaar die van de gevangenen in deze beruchte kampen in de jaren 1940. Immers, als je je huis niet mag verlaten, behalve om naar de winkel te gaan om eten en andere benodigdheden te kopen voordat je je naar huis haast – waar je plichtsgetrouw alle spullen die je hebt gekocht ontsmet (een concrete herinnering dat de publieke ruimte ‘potentieel dodelijk’ is) – dan is het gebod hetzelfde: ‘Je mag deze omheining niet verlaten, behalve onder gespecificeerde voorwaarden.’ Het is begrijpelijk dat het opleggen van zulke strikte ruimtelijke grenzen een alomtegenwoordig gevoel van angst opwekt, dat uiteindelijk overgaat in terreur.

Geen wonder dat de pseudo-autoriteiten het ’thuiswerken (en studeren)’ bevorderden – om niet te zeggen ‘opdroegen’ – en miljoenen mensen thuis voor hun computerscherm lieten zitten (Plato’s grotmuur). En het verbieden van bijeenkomsten in het openbaar, op een paar concessies na wat betreft het aantal deelnemers aan bepaalde bijeenkomsten, was net zo effectief wat betreft de intensivering van terreur. De meeste mensen zouden deze ruimtelijke beperkingen niet durven overschrijden, gezien de doeltreffendheid van de campagne om de bevolking bang te maken voor het vermeende dodelijke ‘nieuwe coronavirus’, waardoor de ’totale terreur’ werd versterkt. De beelden van patiënten in ziekenhuizen aan beademingsapparatuur en soms aandoenlijk wanhopig kijkend naar de camera, versterkten dit gevoel van angst alleen maar.

Met de komst van de veel gehypete Covid pseudo-vaccins, manifesteerde een ander aspect van het genereren van terreur onder de bevolking zich in de gedaante van een meedogenloze censuur van alle afwijkende meningen en standpunten over de ‘werkzaamheid en veiligheid’ van deze vaccins en over de vergelijkbare effectiviteit van vroegtijdige behandeling van Covid door middel van beproefde remedies zoals Hydroxychloroquine en Ivermectine. Het duidelijke doel hiervan was het in diskrediet brengen van tegenstanders die twijfels uitten over de officiële valorisatie van deze vermeende miraculeuze genezingen van de ziekte en hen te isoleren van de mainstream als ‘samenzweringstheoretici.’

Arendt’s inzicht in de onmisbare functie van ruimte voor menselijke beweging werpt ook een verontrustend nieuw licht op de plannen van het WEF om wereldwijd ’15-minutensteden’ te creëren. Deze zijn beschreven als ‘open lucht-concentratiekampen,’ die uiteindelijk werkelijkheid zouden worden door beweging buiten deze afgebakende gebieden te verbieden, na een eerste periode waarin het idee werd verkocht als een manier om klimaatverandering tegen te gaan door te lopen en te fietsen in plaats van auto’s te gebruiken die koolstof uitstoten. De ‘bezorgdheid’ van het WEF en de WHO over klimaatverandering als een vermeende bedreiging voor de wereldgezondheid biedt een verdere rechtvaardiging voor deze geplande variaties op gevangenissen voor de nauwelijks verholen opsluiting van miljoenen mensen.

 

De relevantie van Arendt’s denken over totalitarisme voor het heden houdt hier echter niet op. Net zo relevant als de manier waarop het terreur cultiveert, is haar identificatie van eenzaamheid en isolatie als voorwaarden voor totale overheersing. Ze beschrijft isolatie – in de politieke sfeer – als ‘pre-totalitair’. Het is typerend voor de tirannieke regeringen van dictators (die pre-totalitair zijn), waar het functioneert om te voorkomen dat burgers enige macht uitoefenen door gezamenlijk op te treden.

Eenzaamheid is de tegenhanger van isolatie in de sociale sfeer; de twee zijn niet identiek en het een kan het geval zijn zonder het ander. Men kan geïsoleerd zijn of afgezonderd van anderen zonder eenzaam te zijn; dat laatste gebeurt pas als men zich in de steek gelaten voelt door alle andere mensen. Terreur, merkt Arendt wijselijk op, kan alleen “absoluut heersen” over mensen die “tegen elkaar geïsoleerd zijn” (Arendt 1975, pp. 289-290). Het ligt daarom voor de hand dat, om de triomf van de totalitaire heerschappij te bereiken, degenen die de oprichting ervan bevorderen omstandigheden creëren waarin individuen zich steeds meer geïsoleerd en eenzaam voelen.

Het is overbodig om iemand te herinneren aan het systematisch opwekken van beide condities in de loop van de ‘pandemie’ door middel van wat hierboven is besproken, met name lockdowns, de beperking van sociale contacten op alle niveaus, en door middel van censuur, die – zoals hierboven is opgemerkt – duidelijk bedoeld was om andersdenkenden te isoleren. En degenen die op deze manier werden geïsoleerd, werden vaak – zo niet meestal – in de steek gelaten door hun familie en vrienden, met als gevolg dat eenzaamheid kon volgen en soms ook volgde. Met andere woorden, het tirannieke opleggen van Covid regels diende het (waarschijnlijk bedoelde) doel om de weg te bereiden voor een totalitaire heerschappij door de voorwaarden te scheppen voor isolatie en eenzaamheid.

Waarin verschilt een totalitaire regering van tirannie en autoritarisme, waar men respectievelijk nog steeds de figuren van de despoot en de heerschappij van een abstract ideaal kan onderscheiden? Arendt schrijft dat (p. 271-272):

Als wettigheid de essentie is van een niet-tirannieke regering en wetteloosheid de essentie van tirannie, dan is terreur de essentie van totalitaire overheersing.

Terreur is de verwezenlijking van de wet van beweging; het belangrijkste doel ervan is om het mogelijk te maken dat de kracht van de natuur of van de geschiedenis vrij door de mensheid raast, ongehinderd door enige spontane menselijke actie. Als zodanig probeert terreur de mens te ‘stabiliseren’ om de krachten van de natuur of de geschiedenis te bevrijden. Het is deze beweging die de vijanden van de mensheid aanwijst tegen wie de terreur wordt losgelaten, en geen enkele vrije actie van oppositie of sympathie kan worden toegestaan om de eliminatie van de ‘objectieve vijand’ van de geschiedenis of de natuur, van de klasse of het ras te belemmeren. Schuld en onschuld worden zinloze begrippen; ‘schuldig’ is hij die in de weg staat van het natuurlijke of historische proces dat een oordeel heeft geveld over ‘inferieure rassen’, over individuen die ‘ongeschikt zijn om te leven’, over ‘stervende klassen en decadente volkeren’. Terreur voert deze vonnissen uit en voor haar rechtbank zijn alle betrokkenen subjectief onschuldig: de vermoorden omdat ze niets tegen het systeem deden en de moordenaars omdat ze niet echt moorden maar een doodvonnis uitvoeren dat door een hoger gerechtshof is uitgesproken. De heersers zelf beweren niet rechtvaardig of wijs te zijn, maar alleen historische of natuurlijke wetten uit te voeren; ze passen geen [positieve] wetten toe, maar voeren een beweging uit in overeenstemming met haar inherente wet. Terreur is wetmatigheid, als wet de wet is van de beweging van een of andere bovenmenselijke kracht, de Natuur of de Geschiedenis.

De verwijzing naar de natuur en de geschiedenis als bovenmenselijke krachten heeft te maken met wat Arendt (p. 269) beweert als het onderliggende geloof van respectievelijk het nationaalsocialisme en het communisme in de wetten van de natuur en van de geschiedenis als onafhankelijke, bijna primordiale krachten op zichzelf. Vandaar dat het gerechtvaardigd is om terreur toe te passen op diegenen die in de weg lijken te staan van de ontplooiing van deze onpersoonlijke krachten. Bij aandachtige lezing schetst het bovenstaande fragment een beeld van totalitaire heerschappij als iets dat gebaseerd is op de neutralisatie van mensen, als menselijke wezens, in de samenleving als potentiële agenten of deelnemers aan haar organisatie of de richting waarin zij zich ontwikkelt. De ‘heersers’ zijn geen heersers in de traditionele zin van het woord; ze zijn er slechts om ervoor te zorgen dat de bovenmenselijke kracht in kwestie zich ongehinderd kan ontplooien zoals het ‘hoort.’

 

Er is geen genie voor nodig om in Arendt’s scherpzinnige karakterisering van totalitaire overheersing – die ze relateert aan het nazisme en stalinisme als de historische belichamingen ervan – een soort sjabloon te zien dat van toepassing is op het opkomende totalitaire karakter van wat zich in 2020 voor het eerst manifesteerde als iatrocratie, onder het mom van een wereldwijde noodsituatie op het gebied van gezondheid – iets dat we vandaag allemaal wel kennen. Sindsdien zijn er andere kenmerken van deze totalitaire beweging naar voren gekomen, die allemaal samenkomen in wat, in ideologische termen, kan worden omschreven als ‘transhumanisme.’

Ook dit past in Arendt’s beschrijving van totalitarisme – niet het transhumanistische karakter als zodanig van deze laatste incarnatie van de poging om de mensheid als geheel in dienst te stellen van een bovenmenselijke macht, maar de ideologische status ervan. Net zoals het nazi-regime zijn operaties rechtvaardigde door een beroep te doen op de natuur (onder het mom van de geroemde superioriteit van het ‘Arische ras’, bijvoorbeeld), zo beroept de groep technocratische globalisten die de (niet zo) ‘Grote Reset’ aanstuurt zich op het idee om ‘voorbij de mensheid’ te gaan naar een veronderstelde superieure (niet-natuurlijke) ‘soort’ die een fusie tussen mensen en machines bewerkstelligt – ook geanticipeerd, zo lijkt het, door de ‘singulariteit’ kunstenaar genaamd Stelarc. Ik heb ‘idee’ benadrukt omdat, zoals Arendt opmerkt (p. 279-280),

Een ideologie is letterlijk wat haar naam aangeeft: ze is de logica van een idee. Haar onderwerp is de geschiedenis, waarop het ‘idee’ wordt toegepast; het resultaat van deze toepassing is niet een verzameling uitspraken over iets dat is, maar de ontvouwing van een proces dat voortdurend verandert. De ideologie behandelt de loop van de gebeurtenissen alsof die dezelfde ‘wet’ volgt als de logische uiteenzetting van haar ‘idee.’

Gezien de aard van een ideologie, zoals hierboven uiteengezet, zou het duidelijk moeten zijn hoe dit van toepassing is op de transhumanistische ideologie van de neofascistische cabal: het idee dat aan het historische proces ten grondslag ligt is zogenaamd altijd een soort transhumanistische teleologie geweest – naar verluidt is de (voorheen verborgen) telos of het doel van de hele geschiedenis voortdurend geweest het bereiken van een staat waarin Homo en Gyna sapiens sapiens (de dubbel wijze menselijke man en vrouw) worden overtroffen en waarin het ’transhumanistische’ wordt geactualiseerd. Is het dan verbazingwekkend dat ze beweren goddelijke krachten te hebben verworven?

Dit verklaart verder de gewetenloosheid waarmee de transhumanistische globalisten het functioneren en de slopende effecten van de ’totale terreur’ zoals die door Arendt is geïdentificeerd, kunnen toelaten. ‘Totale terreur’ betekent hier de alomtegenwoordige of totaliserende effecten van, bijvoorbeeld, het installeren van allesomvattende systemen van onpersoonlijke, grotendeels door AI gecontroleerde bewaking en het aan mensen – in ieder geval in eerste instantie – communiceren dat het voor hun eigen veiligheid en beveiliging is. De psychologische gevolgen komen echter neer op een subliminaal besef van de afsluiting van de ‘vrije ruimte’, die wordt vervangen door een gevoel van ruimtelijke opsluiting en dat er ‘geen uitweg’ is.

Tegen deze achtergrond geeft het nadenken over de dreigende mogelijkheid dat de WHO erin slaagt om volgzame landen zover te krijgen dat ze de voorgestelde amendementen op hun gezondheidsvoorschriften accepteren, meer inzicht in de concrete effecten die dit zou hebben. En die zijn op zijn zachtst gezegd niet fraai. In een notendop komt het erop neer dat deze ongekozen organisatie de bevoegdheid krijgt om ‘lockdowns’ en ‘medische (of gezondheids-) noodsituaties’ af te kondigen, evenals verplichte ‘vaccinaties’ naar goeddunken van de directeur-generaal van de WHO, waardoor de vrijheid om vrij door de publieke ruimte te reizen in één klap wordt teruggebracht tot een ijzersterke ruimtelijke opsluiting. Dit is wat ’totale terreur’ zou betekenen. Het is mijn vurige hoop dat er nog iets gedaan kan worden om deze dreigende nachtmerrie af te wenden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/wat-zijn-de-gevolgen-als-de-who-erin-slaagt-haar-igr-amendementen-aan-ons-op-te-leggen/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...