klimaatmaaktmensenarmDe geplande energietransitie loopt niet volgens plan, want steeds meer mensen liggen dwars.

Deze beginnen langzaam maar zeker door te krijgen dat ze met deze transitie worden kaalgeplukt.

Het overgrote deel van de bevolking gelooft nog steeds in de klimaatopwarmingszwendel en is graag bereid om een steentje bij te dragen om de planeet te redden.

Ze hebben niet door hoe ze worden gehersenspoeld met onzinverhalen over het klimaat.

Als de weerkaarten net 20 graden aantikken wordt dit tegenwoordig al gepresenteerd in donker oranje.
Maar, wat een doorsnee burger wel steeds meer begint door te krijgen is dat ze financieel worden kaal geplukt waar ze bij staan.

Zo moest iedereen zonnepanelen aanschaffen, want daarmee zou niet alleen de planeet worden gered, maar er viel ook groot financieel voordeel te behalen.

Dat feest heeft niet lang geduurd, want nadat voldoende mensen in de val waren getrapt, krijgen ze nu de rekening voor de kiezen.

Een boze zonnestroom-opwekker reageert: „Het is oneerlijk dat de regels tijdens het spel veranderen. Iedereen moest verduurzamen. Doe je je best, dan moet je er uiteindelijk voor bloeden.” Een andere panelenbezitter: „Ik heb ze aangeschaft met extra hypotheek, daar gaat mijn investering.”

Ook de warmtepomp valt bij steeds meer mensen in het verkeerde keelgat. Nog afgezien van de hoge aanschafkosten zijn er ook nog talloze andere problemen zoals het geluid en aanpassingen aan de woning.

In het eerste kwartaal van 2024 zijn er 20.000 warmtepompen verkocht, dat is een flinke daling ten opzichte van vorig jaar. Toen werden er na het eerste kwartaal 42.000 warmtepompen verkocht en in het laatste 26.000. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Warmtepompen.
Het loopt nu ook niet bepaald storm met de verkoop van elektrische auto’s en ook Shell krabbelt terug voor wat betreft energietransitie.

Olie- en gasbedrijf Shell heeft afgelopen kwartaal veel geld binnengeharkt met hun 'core business': fossiele brandstoffen. Het bedrijf had juist beloofd zich meer te focussen op groene energie, maar door die plannen wordt nu een streep getrokken. In 2021 kwam Shell met een doel: in 2030 moest de CO2-uitstoot met 20 procent teruggeschroefd zijn. Maar in maart van dit jaar werd dit doel al teruggebracht naar 15 procent. Uiteindelijk gaat er minder geld naar de energietransitie.

Kortom, je kunt stellen dat de energietransitie in ieder geval voorlopig is mislukt.

Echter, er zal pas een einde komen aan de klimaatwaanzin wanneer mensen echt beseffen dat CO2 helemaal niets te maken heeft met de opwarming van de aarde.