zaterdag 18 mei 2024

WHO-pandemieverdrag ‘is een knevelverdrag van de ergste soort’


Op dit moment zijn de onderhandelingen over het WHO-pandemieverdrag in een laatste fase gekomen. De WHO zet alles op alles om dit verdrag er nog vóór 28 mei door te drukken.

Gerald Russelman, gepromoveerd in de psychologie, heeft precies uitgezocht hoe het met dit verdrag zit. Zijn conclusie: “Het is een knevelverdrag van de ergste soort, en bovendien corrupt vanwege belangenverstrengeling.”

Op 6 februari vorig jaar verscheen een herziene versie van de Internationale Gezondheidsregeling (IHR) online. De voorgestelde wijzigingen riepen veel kritiek op vanwege de verregaande bevoegdheden die de WHO hiermee aan zich trok, schrijft Russelman op zijn website.

Totale leiding

Vooral omstreden werd het hierin toegevoegde nieuwe artikel 13A.1:

‘De Staten die partij zijn, erkennen de WHO als de leidende en coördinerende autoriteit bij de internationale volksgezondheid-response, gedurende een volksgezondheidsnoodsituatie van internationale betekenis, en verbinden zich ertoe de aanbevelingen van de WHO op te volgen bij hun internationale volksgezondheid-response’.

Het was de oorspronkelijke bedoeling dat het pandemieverdrag bindend zou worden en dat de WHO na het uitroepen van een pandemie de totale leiding zou krijgen. Inmiddels is dit door de kritiek enigszins verzwakt (men sprak nu niet meer van ‘convention’, maar van ‘agreement’ of ‘instrument’), maar niettemin blijft het bezwaar dat het nieuwe verdrag inhoudt dat de WHO de macht krijgt zelf te beslissen of er sprake is van een ‘pandemie’ en zo ja de volledige leiding krijgt en buiten de nationale regeringen om drastische maatregelen kan nemen als het instellen van een lockdown, een quarantaine of een reisverbod, aldus Russelman.

Bredere totalitaire agenda

Hij merkt op dat er ook meer algemene kritiek is dat ‘dit verdrag deel uitmaakt van een bredere totalitaire agenda, die wereldwijde beslissingen over de gezondheid in handen van één enkele globalistische elite dreigt te leggen’.

Een petitie die oproept tot het blokkeren van het pandemieverdrag is meer dan 262.000 keer getekend. Tekenen kan hier.

Er is wereldwijd veel verzet tegen het verdrag. Zo heeft de Republikeinse fractie van de Amerikaanse Senaat president Biden in een brief opgeroepen het verdrag niet te tekenen. Daarnaast is in Japan een protestactie begonnen die op 31 mei moet leiden tot een wereldwijd protest.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

AfD-leider Alice Weidel wil dat er verantwoording wordt afgelegd na ‘vele vaccindoden’

Er waren zo veel vaccindoden en zo veel mensen met bijwerkingen, zei AfD-leider Alice Weidel donderdagavond tijdens  een bijeenkomst in Hamb...