Geen armoede, geen honger, schoon water: daar kun je toch niet tegen zijn? Dat is de marketing achter de 17 SDG’s (= sustainable development goals) die de Verenigde Naties aan landen en bedrijven willen opleggen, zei Europarlementariër Rob Roos (JA21) in het Europees Parlement tijdens het debat over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.
“De doelstellingen klinken op zichzelf inderdaad goed. Het beleid dat daar echter aan wordt gekoppeld, is omstreden,” benadrukte Roos.
(Video verwijderd? Klik hier...)
Schimmig circuit
Zo leidt SDG 13 betreffende klimaatactie tot radicaal klimaatbeleid, verankert SDG 10 betreffende minder ongelijkheid de massale immigratie naar Europa en maakt SDG 5 betreffende ‘gendergelijkheid’ genderideologie tot overheidsbeleid, aldus het Europarlementslid.
“Of je daar nu voor of tegen bent, in een democratie hoort er een echt debat over plaats te vinden. Dit mag niet worden ingevoerd via een schimmig circuit van internationale organisaties, ngo’s, grote bedrijven en filantropen,” vindt Roos.
Dit ondermijnt de democratie
“Dit is echter precies wat er gebeurt en dit ondermijnt de democratie. De invoering verloopt weliswaar via het normale democratische proces, maar het beleid komt niet voort uit de wens van de bevolking. Het komt voort uit de machinerie van de macht. Wie de belangen van de bevolking vertegenwoordigt, stemt tegen de SDG’s,” zei hij.