dinsdag 9 januari 2024

Angstverhaal “Smeltend Antarctica” ontmaskerd als FRAUDE: Antarctisch ijs MEER stabiel dan eerder gedacht

 januari 8, 2024

   Georges Nijs / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Het mainstream “nieuws” is bezaaid met paniekverhalen over hoe de opwarming van de aarde blijkbaar zo erg is geworden dat de Antarctische ijsplaten aan het smelten zijn. De waarheid is echter dat de Antarctische ijskappen juist in omvang toenemen, schrijft Ethan Huff.

Nieuw onderzoek, gepubliceerd door Andreasen et al., kijkt naar satellietgegevens over Antarctica die zijn verzameld tussen 2009 en 2019. De gegevens werden verzameld met behulp van MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer).

In de geanalyseerde periode van 10 jaar ontdekten Andreasen et al. dat de oppervlakte van de Antarctische ijskappen met 5305 km2 toenam. Achttien ijskappen zijn in die periode iets in omvang afgenomen, maar 16 andere zijn groter geworden in termen van hun totale oppervlaktemassa.

“Onze waarnemingen tonen aan dat de Antarctische ijskappen de afgelopen tien jaar 661 Gt aan ijsmassa hebben gewonnen,” aldus de onderzoekers in hun artikel.

Talrijke studies bevestigen het: Antarctisch ijs doet het prima

Een andere studie, gepubliceerd door Banwell et al. in het tijdschrift Geophysical Research Letters, bekeek een nog breder scala aan Antarctische ijsgegevens, variërend van 1980 tot 2021. Deze studie maakte gebruik van microgolfsatellietgegevens van het sneeuwmodel SNOWPACK.

Net als in de eerste studie, werd ook in deze tweede studie, die in 2023 werd gepubliceerd, vastgesteld dat de grootste hoeveelheden smeltwater zich voordeden op het schiereiland van Antarctica en een piek bereikten in 1992 en 1993, evenals in 1994 en 1995. SNOWPACK berekende “een kleine, maar significante, dalende trend in zowel de jaarlijkse smeltdagen als het volume van de smeltwaterproductie gedurende de 41 jaar.”


 WEF suggereert de zon verduisteren om klimaatverandering tegen te gaan

Een ander paperr, gepubliceerd door Frazer et al. in het tijdschrift Nature, ondersteunt deze bevindingen nog verder. Dit artikel legt uit dat terwijl er dramatische ijsverliezen plaatsvinden in sommige gebieden van Antarctica, inclusief West-Antarctica van Pine Island en de Thwaites gletsjers, er geen nauwkeurige ijsprognoses voor de toekomst kunnen worden gemaakt.

In dit onderzoek, dat een periode van 2003 tot 2015 bestreek, werd een uitgebreide terugtrekking en versnelling van de gletsjers langs de kustlijn van de Bellinghausenzee vastgesteld. Daarentegen ziet het er vrij goed uit op het ijsfront langs de Amundsenzee.

“Onze resultaten geven directe waarnemingen dat het tempo, de omvang en de mate van ijsdestabilisatie rond West-Antarctica variëren per locatie, waarbij de Amundsen Zee het meest gevoelig is voor interdecadale atmosfeer-oceaan variabiliteit,” schreven de auteurs.

Een ander artikel, gepubliceerd door Baico et al., eveneens in 2023, ontdekte dat het Antarctische ijs door de eeuwen heen zowel dikker als dunner is geworden, afhankelijk van de tijdsperiode.

De auteurs keken naar subglaciale rotskernen en ontdekten dat de West-Antarctische ijskap (WAIS) tussen de Thwaites en Pope gletsjers “in de afgelopen paar duizend jaar ten minste 35 m (meter) dunner was dan nu en vervolgens dikker werd.”

“Een episode van ijskapverdunning in het verleden die plaatsvond in een vergelijkbaar, hoewel niet identiek, klimaat was niet onomkeerbaar”, aldus het artikel.

“Wij stellen voor dat de dunnings-verdikkingscyclus in het verleden te wijten was aan een terugkoppeling van glacioisostatische terugkoppeling, vergelijkbaar met het mechanisme dat wordt aangehaald als een mogelijk stabiliserend mechanisme voor de huidige terugtrekking van de aardlijn, waarbij isostatische opwaartse druk veroorzaakt door vroeg-Holocene dunning leidde tot relatieve zeespiegeldaling ten gunste van een oprukkende aardlijn.”

Zoals je ziet is de wetenschap nog niet uit over klimaatverandering. Zoals wij en anderen al geruime tijd zeggen, verandert het klimaat altijd. Het gaat door perioden van afkoeling, gevolgd door perioden van opwarming, gevolgd door perioden van afkoeling – en zo gaat het maar door, ongeacht menselijke activiteit.

“Het grootste deel van Antarctica heeft een temperatuurinversie, dus meer broeikasgassen maken die gebieden kouder,” merkte een commentator verder op.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/angstverhaal-smeltend-antarctica-ontmaskerd-als-fraude-antarctisch-ijs-meer-stabiel-dan-eerder-gedacht/


De zon bepaalt het klimaat op aarde, niet kooldioxide

De gevierde Israëlische astrofysicus van het establishment, Nir Shaviv, beweert dat het de zon is, en niet kooldioxide, die het klimaat van de aarde bepaalt. “De correlatie is zo duidelijk als wat,” legt de professor uit. Het interview werd gepubliceerd in de mainstream media Forbes, een bekend Amerikaans economisch tijdschrift, dat het artikel snel verwijderde … Meer lezen overDe zon bepaalt het klimaat op aarde, niet kooldioxide

https://www.frontnieuws.com/de-zon-bepaalt-het-klimaat-op-aarde-niet-kooldioxide/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...