woensdag 28 februari 2024

Trudeau verklaart oorlog aan de vrije meningsuiting: $70K boetes voor ‘samenzweringstheorieën’, levenslange gevangenisstraf voor ‘haatzaaiende taal’

februari 28, 2024

   Alex Guibord / Flickr / (CC BY-ND 2.0 DEED)

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de oorlog verklaard aan de vrije meningsuiting door een nieuw wetsvoorstel te onthullen dat gericht is tegen online “samenzweringstheoretici” en materiaal dat “aanzet tot gewelddadig extremisme”.

In een televisie-interview deze week verklaarde Trudeau dat “samenzweringstheoretici” de samenleving verscheuren door mensen bewust te maken van de oneerlijkheid van de mainstream media, bericht Thepeoplesvoice.

Nu probeert Trudeau het verzet tegen het establishment de kop in te drukken door boetes in te voeren die kunnen oplopen tot $70.000 per overtreding en levenslange gevangenisstraf voor wat zijn regering beschouwt als online “haatzaaien”.

In een poging om de verspreiding van wat zij “online haat” noemt tegen te gaan, heeft de liberale regering Trudeau haar plan onthuld – de voorgestelde Online Harms Act, waarvan de details werden onthuld tijdens een technische briefing die maandag werd vrijgegeven aan verslaggevers.

Tot de categorieën schadelijke inhoud die in de wet worden genoemd, behoren materialen die aanzetten tot gewelddadig extremisme of terrorisme, geweld promoten of haatzaaien. Er is alleen één probleem. De regering van Trudeau heeft een geschiedenis van het verklaren van vreedzame demonstranten tot terroristen en het sturen van mensen met een afwijkende mening naar heropvoedingskampen.

TNC bericht: Het wetsvoorstel zal wijzigingen in het wetboek van strafrecht bevatten om haatmisdrijven effectiever aan te pakken. De Online Harms Act, ook bekend als wetsvoorstel C-63, werd op dezelfde dag door de liberale minister van Justitie Arif Virani ingediend in het Lagerhuis.

Deze amendementen omvatten de introductie van een op zichzelf staande haatmisdrijf die van toepassing is op alle strafbare feiten, met straffen die kunnen oplopen tot levenslange gevangenisstraf.

 

De maximumstraffen voor bestaande haatzaaiende propaganda delicten zullen ook aanzienlijk worden verhoogd.

“Een nieuw standalone haatzaaien-delict dat van toepassing zou zijn op elk delict in het Wetboek van Strafrecht en in elke andere wet van het Parlement, waarvoor straffen tot levenslang zouden gelden om dit haatdragende gedrag aan de kaak te stellen en af te schrikken als een misdaad op zich,” legde de technische briefing uit.

Het wetsvoorstel zou ook “de maximumstraffen voor de vier haatzaaiende propagandamisdrijven verhogen van 5 jaar tot levenslange gevangenisstraf voor het bepleiten van genocide en van 2 jaar tot 5 jaar voor de andere misdrijven wanneer deze vervolgd worden door middel van een aanklacht.”

Het wetsvoorstel zou ook een definitie van “haat” toevoegen aan het wetboek van strafrecht, gebaseerd op de beslissing van het Hooggerechtshof van Canada uit het verleden.

De tekst van het wetsvoorstel definieert “haatzaaiende inhoud” als elke inhoud “die afkeer of belastering uitdrukt van een individu of groep individuen op basis van een verboden discriminatiegrond, in de zin van de Canadese Human Rights Act, en die, gezien de context waarin het wordt gecommuniceerd, waarschijnlijk zal aanzetten tot afkeer of belastering van een individu of groep individuen op basis van een dergelijke verboden grond.”

“Voor meer zekerheid en in het kader van de definitie van inhoud die haat aanwakkert, geeft inhoud geen uiting aan afkeer of belastering enkel en alleen omdat er minachting of afkeer uit spreekt of omdat het iemand in diskrediet brengt, vernedert, kwetst of beledigt,” voegt de overheid toe.

Daarnaast vallen privéberichten en -communicatie zoals WhatsApp en andere platforms buiten de werkingssfeer van de wetgeving.

 

Iedereen zal ook klachten kunnen indienen tegen anderen voor het “online plaatsen van haatdragende taal” die discriminerend is voor beschermde categorieën zoals geslacht, ras, handicap en andere.

Door wijzigingen in de Canadese Human Rights Act kan iedereen een klacht indienen tegen personen die zogenaamde haatzaaiende uitlatingen plaatsen bij de Canadese Human Rights Commission. Als deze schuldig wordt bevonden, kan het Canadese Mensenrechtentribunaal degenen die de overheidsdefinitie van haat schenden veroordelen tot boetes tot 70.000 dollar en tot het verwijderen van inhoud.

Volgens de tekst van het wetsvoorstel heeft het Tribunaal de bevoegdheid om betalingen van maximaal $20.000 te bevelen aan slachtoffers van zogenaamde online haat, evenals een bevel om de overheid $50.000 te betalen “als het ledenpanel dit passend acht.”

In 2014 werd een vergelijkbare bepaling in de wet over online haatberichten ingetrokken door voormalig premier Stephen Harper, nadat was gebleken dat deze de vrijheid van meningsuiting van Canadezen had geschonden.

De Liberalen hebben beloofd om Sectie 13, die gaat over “communicatie van haatzaaiende taal” via het internet, opnieuw in te voeren.

“Het is een discriminerende praktijk om haatzaaiende taal te communiceren of te laten communiceren via het internet of een ander telecommunicatiemiddel in een context waarin de haatzaaiende taal waarschijnlijk zal leiden tot afkeer van of belastering van een individu of een groep individuen op basis van een verboden discriminatiegrond”, luidt de tekst van wetsvoorstel C-63. Het tribunaal krijgt ook de bevoegdheid om te oordelen over het gebruik van haatzaaiende taal.

Het tribunaal krijgt ook de bevoegdheid om de identiteit te verbergen van personen die klachten indienen tegen personen die volgens hen haatzaaiende uitlatingen online hebben geplaatst. Bovendien kan het tribunaal diegenen die een klacht indienen verplichten om de identiteit van de betrokkenen niet bekend te maken wanneer deze worden ontdekt.

 

“De Commissie kan een klacht in behandeling nemen in verband met een discriminerende praktijk zoals beschreven in sectie 13 zonder aan de persoon tegen wie de klacht is ingediend of aan enige andere persoon de identiteit bekend te maken van het vermeende slachtoffer, het individu of de groep individuen die de klacht heeft ingediend of enig individu die bewijs heeft geleverd of de Commissie op enige manier heeft geholpen bij het behandelen van de klacht”, luidt de tekst van wetsvoorstel C-63.

Voorafgaand aan de onthulling van het wetsvoorstel zei de conservatieve leider Pierre Poilievre dat hij zich tegen de wet zou verzetten. Hij beschuldigde de regering ervan de kwestie te gebruiken om censuur in te voeren en inbreuk te maken op de vrijheid van meningsuiting van Canadezen.

“We zullen ons verzetten tegen de nieuwste aanval van Justin Trudeau op de vrijheid van meningsuiting”, antwoordde Poilievre vorige week op een vraag van Andrew Lawton van True North.Prime Minister’s Office / Wikimedia / (Open Government Licence v3.0)

“Wat bedoelt Justin Trudeau als hij het heeft over de ergste haatzaaierij?

Hij bedoelt spraak die hij haat.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/trudeau-verklaart-oorlog-aan-de-vrije-meningsuiting-70k-boetes-voor-samenzweringstheorieen-levenslange-gevangenisstraf-voor-haatzaaiende-taal/

Trudeau kondigt plannen aan om “drugsverslaafden” en “geesteszieken” te euthanaseren

De Canadese regering heeft plannen aangekondigd om te beginnen met het euthanaseren van “drugsverslaafden” en burgers met een reeks geestesziekten. De regering van premier Justin Trudeau is van plan om de huidige wetten voor “hulp bij zelfdoding” te versoepelen, zodat meer Canadezen die een last zijn geworden voor de door belastingbetalers gefinancierde gezondheidszorg, er gebruik … Meer lezen overTrudeau kondigt plannen aan om “drugsverslaafden” en “geesteszieken” te euthanaseren


Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/trudeau-kondigt-plannen-aan-om-drugsverslaafden-en-geesteszieken-te-euthanaseren/

 

Dit interview mogen we van George Soros niet zien: als tiener werkte hij samen met de nazi’s (en daar is hij trots op)

Miljardair George Soros is één van de meest controversiële politieke figuren ter wereld. De media nemen het altijd voor hem op omdat hij als...