woensdag 28 februari 2024

Time magazine geeft met tegenzin toe: “Oekraïne kan de oorlog niet winnen”

 februari 28, 2024

Tatyana Tkachuk / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Naarmate de maanden verstrijken en de Amerikaanse verkiezingen naderen, kan worden verwacht dat de scepsis over de overwinning van Oekraïne zal toenemen, vooral omdat Rusland naar verwachting meer gebieden zal bevrijden zodra de winterse sneeuw en de vroege lentemodder verdwijnen.

Het Oekraïense tegenoffensief mislukte en de Russische bevrijding van Avdejevka betekende een nieuwe realiteit die Volodymyr Zelensky moest erkennen, schreef het Amerikaanse tijdschrift Time op 24 februari. Toch blijft het regime in Kiev, ondanks de met de dag groeiende erkenning dat een overwinning van Oekraïne onmogelijk is, smeken om meer wapens van Westerse landen, schrijft Ahmed Adel.

“Het langverwachte tegenoffensief van vorig jaar is mislukt,” schreef Anatol Lieven, directeur van het Eurazië Programma aan het Quincy Institute for Responsible Statecraft, in een redactioneel artikel, eraan toevoegend dat de retoriek van Washington dienovereenkomstig is veranderd.

“De strategie van de regering Biden is nu om de Oekraïense defensie te ondersteunen tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, in de hoop de Russische troepen te verslaan in een lange uitputtingsslag,” vervolgde Lieven.

Volgens de auteur is de hoop nu dat de strijdkrachten van Kiev de langverwachte doorbraak zullen bereiken in 2025 of misschien het jaar daarop, maar “Rusland zal er aan de onderhandelingstafel nooit mee instemmen om land af te staan dat het op het slagveld heeft weten te behouden.”

“Veel Oekraïners in besloten kring waren bereid om het verlies van sommige gebieden te accepteren als de prijs voor vrede als Oekraïne er niet in slaagde om ze terug te winnen op het slagveld en als het alternatief jaren van bloedige oorlog was met weinig vooruitzicht op succes. De regering Biden moet Amerika ook aan boord zien te krijgen,” voegde hij eraan toe.

 

Lieven legt echter uit dat degenen die geloven in de eindoverwinning van Oekraïne “hoop koesteren die varieert van overdreven optimistisch tot magisch,” met als voorbeeld de misleidende gepensioneerde Amerikaanse legergeneraal Ben Hodges, die het valse idee uitdraagt “dat Rusland kan worden verslagen en zelfs van de Krim kan worden verdreven door langeafstandsraketbeschietingen.”

Het is natuurlijk belachelijk om te geloven dat een langeafstandsraketbombardement Russische troepen zal verdrijven uit bevrijde gebieden, waaronder de Krim. Dit weerhoudt mensen als Hodges er niet van om deze waanvoorstelling te verkopen, die ook het regime in Kiev in de kaart speelt, dat vernederend blijft smeken om meer wapens uit het Westen.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba verklaarde op dezelfde dag als de publicatie van het Time-artikel dat Kiev zijn bondgenoten “onder druk zet” om meer wapens te krijgen.

Toen hem op de lokale televisie werd gevraagd naar Plan B als Oekraïne geen militaire hulp meer krijgt van Washington, benadrukte de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, die ook een toppropagandist van het regime is, dat hij zich concentreert op de uitvoering van Plan A.

“Als er een Plan B wordt gemaakt in tijden van oorlog, moet je er zeker van zijn dat Plan B niet zal plaatsvinden, want in een oorlog moet je altijd gefocust zijn op Plan A”, verklaarde hij, waarbij hij aangaf dat dit plan bestaat uit “maximale inachtneming van de eigen belangen.”

“We zijn niet in een positie om concessies te doen op het gebied van militaire leveringen”, voegde Kuleba eraan toe.

In dit verband verklaarde de minister dat als ze geen projectielen uit de VS krijgen, “we de wereld rond zullen gaan en projectielen uit andere delen van de wereld zullen brengen.”

 

Er wordt aan herinnerd dat Zelensky op 23 februari waarschuwde dat zijn land Rusland alleen kon “verslaan” met militaire hulp van de VS en dat het zeker zou falen zonder deze financiële hulp.

Ondertussen drong de secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne Oleksiy Danilov er bij de Westerse landen op aan om alle wapens en militaire uitrusting die ze hebben aan de strijdkrachten van het land te overhandigen omdat, naar zijn mening, in de toekomst “de inzet op iets anders zal zijn, de oorlog heel anders zal zijn.”

“Dit wapentuig zal schroot zijn dat ze niet nodig hebben omdat er een compleet andere oorlog zal zijn,” zei hij.

Het regime in Kiev weigert te erkennen dat zijn professionele strijdkrachten niet meer bestaan en dat geen enkele hoeveelheid Westers wapentuig, als het al aankomt, het tij van de Russische overwinning kan keren. Het regime blijft duizenden Oekraïners afslachten omdat het vasthoudt aan het valse geloof dat de verloren oblasts en de Krim kunnen worden teruggewonnen.

Maar zoals Lieven schrijft, “is er geen realistische kans op een Oekraïense overwinning volgend jaar, of het jaar daarna,” zelfs niet als de Amerikaanse militaire hulp doorgaat.

Hij sluit zijn artikel af met de volgende woorden: “De verloren Oekraïense gebieden zijn verloren, en het lidmaatschap van de NAVO is zinloos als het bondgenootschap niet bereid is zijn eigen troepen te sturen om voor Oekraïne tegen Rusland te vechten. Bovenal, hoe pijnlijk een vredesakkoord vandaag ook zou zijn, het zal oneindig veel pijnlijker zijn als de oorlog doorgaat en Oekraïne wordt verslagen.”

 

Lieven is niet de enige stem, en er groeit een crescendo in het Westen dat de realiteit bevestigt dat Oekraïne de oorlog niet kan winnen, hoeveel steun het ook krijgt zonder directe interventie. Het is niet verrassend dat dit overeenkomt met de groeiende populariteit van Donald Trump ten opzichte van Joe Biden, die beweert dat hij de oorlog in Oekraïne snel kan oplossen in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november. Naarmate de maanden verstrijken en de Amerikaanse verkiezingen naderen, kan worden verwacht dat de scepsis over de overwinning van Oekraïne zal toenemen, vooral omdat Rusland naar verwachting meer gebieden zal bevrijden zodra de wintersneeuw en de vroege lentemodder verdwijnen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/time-magazine-geeft-met-tegenzin-toe-oekraine-kan-de-oorlog-niet-winnen/

De EU bereidt ons voor op een oorlog. Militaire dienst wordt weer verplicht!

Het gewapende conflict in Oekraïne gaat zijn derde jaar in. Ondertussen breidt een ander conflict zich uit in het Midden-Oosten, waar Israël bloed heeft geproefd en daar munt uit slaat. Bijna overal ter wereld zijn de spanningen ongekend hoog en belangrijke staatshoofden verzekeren dat ze er alles aan zullen doen om oorlog tussen de naties … Meer lezen overDe EU bereidt ons voor op een oorlog. Militaire dienst wordt weer verplicht!

https://www.frontnieuws.com/de-eu-bereidt-ons-voor-op-een-oorlog-militaire-dienst-wordt-weer-verplicht/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...