Op de functieafdeling waar ik werk als laborant krijgt iedereen die een TIA (Transient Ischemic Attack ook wel herseninfarct genaamd meestal op basis van trombose met als gevolg neurologische klachten die volledig herstellen binnen 24 uur, red.) of CVA (Cerebro Vasculair Accident ook wel beroerte genaamd waardoor er een acute doorbloedingsstoornis in de hersenen ontstaat o.b.v. een stolsel of bloeding maar met neurologische restverschijnselen) heeft gehad voor een periode een Holterkastje (hierbij wordt voor een afgesproken tijd thuis het hartritme opgenomen en daarna geanalyseerd, red.)) aangesloten om boezemfibrilleren (onregelmatige hartslag, red) uit te sluiten.
Het valt mij op dat sinds het vaccineren is begonnen ik een grote toename zie aan patiënten die binnen 10 dagen na vaccinatie binnenkomen met verlammingsverschijnselen, duizeligheid, hartritmestoornissen en onwel wordingen. Deze mensen moeten door de boezemfibrilleren-verpleegkundige gezien worden. Deze polikliniek is sinds invoer van de vaccinaties compleet overspoeld.
Wat tot mijn verbazing de oplossing is voor deze enorme toename aan patiënten: ze hebben nu de inclusiecriteria aangepast om de patiëntenstroom te verminderen!!!
We breiden dus niet de capaciteit uit maar we laten minder snel patiënten doorsturen naar deze verpleegkundige wat we voor corona dus wel nodig vonden. Nu worden ze gewoon anders geïndiceerd. Is dat niet de verkeerde kant op redenen? Waarop was voorheen de indicatie gebaseerd en waarom is dat nu opeens omdat er te veel zijn, veranderd? Hebben deze mensen opeens minder nazorg nodig?
Steeds meer patiënten vragen mij nu: ‘Kan dit door mijn vaccinaties komen?’…
Inmiddels wil ik zo graag het ziekenhuis uit, ik kan hier echt niet meer achter staan, dit is echt de druppel.
‘Fleur’ afdeling Functieonderzoek ziekenhuis