donderdag 17 november 2022

Coronakritische arts in gelijk gesteld in tuchtzaak: ‘In Frankrijk keert iets van gezond verstand terug’

    image Paris-Match

Onlangs is de bekende Franse arts en vaccinexpert Christian Perronne door de tuchtkamer van de Franse orde van artsen (CNOM) in het gelijk gesteld. De arts werd door de Franse regering vervolgd vanwege zijn kritiek op het coronabeleid.

Hij zette vraagtekens bij de doeltreffendheid van de vaccins, en was bezorgd over de bijwerkingen en de invloed van Big Pharma bij het op de markt brengen van de prikken. Ook zei hij dat mondkapjes en lockdowns niet werken, dat het testen van asymptomatische mensen nutteloos is en dat het gevaar van corona zwaar werd overdreven.

Plicht

De Franse autoriteiten klaagden hem aan bij de tuchtraad, die op 21 oktober oordeelde dat Perronne volledig in zijn recht stond. “Dr. Perronne, een internationaal erkende specialist op het gebied van infectieziekten, was het beste in staat om de uitdagingen voor de publieke gezondheid te beoordelen,” oordeelde de raad.

Hij had zelfs de plicht om zich uit te spreken en ook zijn kritiek op beleidsmakers was gerechtvaardigd, citeerde De Andere Krant de tuchtraad.

Verdomd goed nieuws

“Dit is toch eigenlijk wel verdomd goed nieuws,” reageert neuroloog Jan Bonte. Hij zegt tegen professor Armand Girbes en oud-ziekenhuisbestuurder Marcel Levi: “Ook jullie hadden kritischer moeten zijn over deze vaccins. In plaats van met de farmawolven mee te huilen.”

“Het medisch gilde is mij zo erg tegengevallen met corona. Er werd gedaan alsof consensus en richtlijnen het enige waren waar je je als arts aan moest houden. Maar op die manier waren er in de medische geschiedenis nooit ontdekkingen gedaan zoals antibiotica, de angst heerst(e),” voegt huisarts Els van Veen toe.

FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff stelt vast: “In Frankrijk keert iets van gezond verstand terug.”

Lokaal personeel: Duitse overheid wil 157.500 Afghanen invliegen

  20/12/2024 De federale regering blijft duizenden Afghanen naar Duitsland halen. Het aantal explodeert omdat lokale werknemers bijna vier f...