donderdag 17 november 2022

Klaus Schwab op G20-top over Great Reset: de wereld komt er anders uit te zien

In IndonesiĆ« zijn wereldleiders en andere prominente figuren bijeen voor de G20-top. Ze proberen tijdens de top een oplossing te zoeken voor mondiale crises. Premier Rutte zei dat het heel belangrijk is dat ‘we als Nederland hier vertegenwoordigd zijn’.

Ook Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, is aanwezig op de top. Hij reisde af naar Indonesiƫ voor een zakelijke bijeenkomst in de marge van de G20-top, de zogenaamde B20-zakenconferentie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Neemt enige tijd in beslag

Hij verwees naar de verschillende crises die er bestaan: economische, politieke, sociale, ecologische en institutionele crises. Volgens Schwab maakt de wereld ‘een diepe systemische en structurele herstructurering’ door. “Dit neemt enige tijd in beslag.”

“De wereld zal er anders uitzien als we dit transitieproces hebben doorlopen,” benadrukte Schwab.

Politieke transformatie

De drijvende kracht achter de politieke transformatie is de overgang naar een multipolaire wereld, met als gevolg dat de wereld steeds meer versplinterd kan raken, zei Schwab.

Om die reden zijn bijeenkomsten als de G20 hele belangrijke verbindingsmomenten om een te sterke segmentatie te voorkomen, voegde hij toe.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...