donderdag 17 november 2022

Het Geld annuleren

 

In de slipstream van "grote" kwesties is er in veel landen een hardnekkige strijd om geld te houden. Veel regeringen willen geld geleidelijk afbouwen en streven in de toekomst naar puur digitale valuta. De Europese burgers zijn al lang bang voor deze stap naar de afschaffing van contant geld en strengere controles: bij openbare raadplegingen was bijna elke tweede reactie bezorgd over de bescherming van de privacy.

Gepubliceerd: 14 november 2022, 13:42 uur

Het feit dat deze tendens behoorlijk controversieel is, werd onlangs duidelijk gemaakt door de nieuwe Italiaanse premier Giorgia Meloni - ze kondigde aan dat ze de bovengrens voor contante betalingen in Italië wilde verhogen van de huidige 2000 tot 10.000 euro, hetzelfde bedrag als in Duitsland.

WEF-ster Nederland marcheert ondertussen met volle kracht vooruit in de tegenovergestelde richting. Als minister van Financiën Sigrid Kaag haar zin krijgt, zullen alle transacties van meer dan 100 euro in de toekomst door de banken worden gecontroleerd - een enorme inbreuk op de privacy. Bovendien voert de minister, niet verwonderlijk, campagne voor de invoering van de digitale euro.

Volgens het Nederlandse persbureau Zakelijk AM, werkt de minister van Financiën momenteel aan een relevant wetsontwerp. Overboekingen die het bedrag van 100 euro overschrijden, moeten worden opgeslagen in een aparte database die toegankelijk is voor de overheid. Wat willen ze in godsnaam met die database doen?

Daarnaast dringt Kaag aan op de lancering van een EU-brede digitale centrale bankvaluta. Geen verrassing, want Kaag is een Schwab-acoliet bij uitstek “De introductie van de digitale euro wordt steeds reëler. Ik denk dat het belangrijk is dat wij in Nederland, met onze innovatieve en open economie, actief deelnemen aan deze overwegingen ”, zei de minister in een brief die ze in de zomer naar de Tweede Kamer stuurde.

Transfer monitoring vanaf 100 euro zou een duidelijke stap in deze richting zijn.

Onlangs vond in Brussel een top plaats over de invoering van de digitale euro. Wie raadt wie er aanwezig was? Koningin Maxima, de Europese Centrale Bank, eurocommissarissen en multinationals. Volksvertegenwoordigers uit de lidstaten waren natuurlijk nergens te vinden. Dat is 'democratie' voor jou.

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) is de rapporteur van het Nederlandse Huis van Afgevaardigden als het gaat om de digitale euro, maar hij was niet uitgenodigd. 'Heel gek en opmerkelijk', vertelde hij aan een populair radioprogramma. 'De koningin is er en geen rapporteur namens de Tweede Kamer. De volksvertegenwoordigers waren niet uitgenodigd en ik denk niet dat dat een goede zaak is."

De digitale euro wordt op 23 november in de Tweede Kamer besproken. Alkaya vindt het gek dat koningin Maxima al rond Brussel stampt, terwijl de kwestie nog niet eens in het parlement is besproken. 'Dat is niet goed voor de democratie', zei hij. Ja, dat is een understatement van opmerking.

Maxima hield ook een toespraak op de conferentie. Als de EU besluit een digitale euro in te voeren, moet dat gebeuren met het idee dat kansarme groepen er ook van kunnen profiteren, zei de koningin. Ze voegde eraan toe dat een digitale euro moet leiden tot lagere kosten voor zaken als financiële transacties en toegang tot financiële diensten voor een breed publiek, en veilig moet zijn.

Maxima vergat te vermelden dat banken hun klanten moeten verknoeien voor reddingsoperaties, daarom moeten ze ons controleren.

"Dit is‘ jouw ’Koningin Maxima. Advocaat van de digitale euro en advocaat van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, initiatiefnemer en uitvoerder van de elitaire Agenda 2030. Wanneer worden we wakker?”De Nederlandse financieel expert Ab Flipse wilde weten. Ik heb me hetzelfde afgevraagd. Denk ik TikTok is te interessant om op echte dingen te letten.

De plannen van de ECB voor de digitale euro nemen steeds concretere vormen aan. De Brusselse grandees laten geen middel onbeproefd en hun handlangers in regeringen voeren het plan uit om de burgers te controleren. Doen alsof de vermeende strijd tegen het witwassen van geld en terrorisme is wanneer regeringen ISIS-terroristen uitnodigen om te blijven, of beweren dat het gaat om een wederopbouw van de verwoeste economie in Europa - al deze verzinsels zouden als voorwendsel moeten dienen voor hun totalitaire project.

ECB-baas en WEF-bestuurslid Christine Lagarde is aan het hameren over het voorschot van buitenlandse bedrijven in Europese betalingstransacties. Bij kaartbetalingen wordt ongeveer tweederde van de transacties geboekt door dienstverleners die hun bedrijfsgegevens buiten de EU hebben

Het beeld van heteronomie is opzettelijk: omdat onvermijdelijk het beeld van invloed uit Rusland, China of de VS wordt geïmpliceerd, hoewel financiële bolwerken zoals Zwitserland of Groot-Brittannië ook geen EU-lid zijn. Dit alles wordt gepresenteerd onder de eufonische maar betekenisloze slogan "strategische autonomie".

De route is als volgt: Een onderzoeksfase loopt tot oktober 2023 voordat de definitieve beslissing over het ontwerp van de digitale centrale bankvaluta wordt genomen. Daarna zijn er nog drie jaar gepland voor de volledige uitvoering van het project. Met andere woorden, uiterlijk in 2026 zou de digitale euro een feit moeten zijn bij betalingstransacties van burgers.

Het is duidelijk dat de EU de bewegingen van Europeanen wil kunnen volgen. Maar op de een of andere manier moeten ze de mensen aan boord krijgen met hun controversiële project. En dus probeerde Christian Lindner (FDP) - als Duitse minister van Financiën tenslotte beschermheer van de grootste economie van het continent - lippenstift op het varken te leggen door de digitale euro een 'economische motor' te noemen. Hij sprak zelfs over 'digitaal geld' om de echt domme kiezers te vermaken.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft trouwens besloten om 's nachts de lobby's van bankkantoren te sluiten vanwege het toenemende aantal inbraken bij geldautomaten Bloomberg gemeld. De minister moet opgelucht zijn dat geldrovers op zijn minst een dienst verlenen om geld te beëindigen.

"Een aankoop van sieraden of horloges van € 30.000 zou binnenkort tot het verleden moeten behoren", kondigde Nancy Faeser aan, eraan toevoegend dat het de misdaad zou "verpletteren". De Bavaria-minister van Financiën, Albert Füracker, goot snel wat koud water uit op deze onzin. "De dwang om digitaal te betalen leidt niet automatisch tot minder misdaad - dit komt ook tot uiting in cybercriminaliteit, die bij twijfel zonder contant geld kan rondkomen", zei hij.

Alle rechten voorbehouden. U heeft toestemming om vrijelijk uit de artikelen te citeren, op voorwaarde dat de bron (www.freewestmedia.com) wordt gegeven. Foto's mogen niet worden gebruikt zonder onze toestemming.


CARL FRIEDRICH

opinion@freewestmedia.com

BRON: https://freewestmedia.com/2022/11/14/cancelling-cash/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...