donderdag 17 november 2022

Alle correspondentie tussen ministerie van Landbouw (Nl.) en WEF uitgeprint: ‘En dit is nog maar van 1 ministerie!’


De overheid heeft informatie over samenwerkingsverbanden tussen het ministerie van Landbouw en het World Economic Forum vrijgegeven na een Wob-verzoek.

De informatie gaat vooral over Sustainable Investment Policy, de Tropical Forest Alliance, het Food Systems Initiative en de Food Innovation Hubs.

Fractiemedewerker van Forum voor Democratie Rick de Vries heeft alle correspondentie tussen het ministerie van Landbouw en WEF geprint. “Premier Rutte zegt dat zij enkel de hotels en zaaltjes regelen. Daar hebben ze zo te zien wel heel veel woorden voor nodig,” schrijft De Vries op Twitter bij een foto van acht mappen met documenten. “En dit is nog maar van één ministerie!”

Downplayen

De fractiemedewerker vraagt zich hardop af waarom leden van het kabinet de rol van dit soort organisaties toch zo downplayen. “Zijn ze bang om toe te geven dat ze zwichten voor hun invloed?”

Jonathan Krispijn van omroep Ongehoord Nederland vroeg premier Rutte of het WEF ook invloed heeft op het Nederlandse beleid. Hij antwoordde dat Klaus Schwab en zijn team in Davos alleen de hotels en zaaltjes regelen zodat politici en bedrijven met elkaar in gesprek kunnen.

Do as I say, not as I do

“De mensen die per privéjet in Davos arriveren, komen daar niet om te luisteren, maar om dingen gedaan en doorgedrukt te krijgen. Do as I say, not as I do,” aldus De Vries.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur reageert: “Misschien moeten we het WEF maar een plaatsje in de Grondwet geven. Doen we tenslotte met alle belangrijke instituties die het beleid bepalen.”

De baantjescarrousel draait ondertussen overuren:



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...