dinsdag 13 februari 2024

HEMA – ‘van speen tot seksspeeltje’ – is uitvoerder van Great Reset-agenda


HEMA haalt zijn babymagazine uit de winkels nadat ophef was ontstaan over de tekst op de voorpagina. ‘Alles voor jou en je baby’ staat op het blad, met daaronder ‘van speen tot seksspeeltje’.

De tekst leidde tot veel verontwaardigde reacties. HEMA bood excuses aan en sprak van een ‘onhandige formulering’.

Volgens een woordvoerster was het nooit de bedoeling om een directe link te leggen tussen baby’s en seksspeeltjes. “Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen. We bieden onze oprechte excuses aan.”

SDG’s

Eerder zorgde HEMA voor reuring met regenboogtompoucen en mannen die reclame maken voor beha’s.

Waar komt dat opeens vandaan, dat woke-gedoe en het willen deugen? 

HEMA is één van de uitvoerders van de Great Reset-agenda.

Zo valt in het duurzaamheidsverslag 2020 te lezen: “HEMA vindt het belangrijk om in gesprek te gaan met externe betrokkenen. Alleen samen kunnen we positieve impact realiseren. 2020 was een bijzonder jaar, waarin het extra belangrijk is om betrokken te blijven bij elkaar. We hebben op verschillende manieren met externe betrokkenen gesproken. Onze duurzaamheidsafdeling, andere afdelingen en de Executive Board waren hier nauw bij betrokken. We spraken over verschillende onderwerpen die we koppelen aan SDG’s.”

SDG’s zijn de Sustainable Development Goals oftewel duurzaamheidsdoelen van de VN. Ze worden ook wel Great Reset-doelen genoemd.

Het vijfde duurzaamheidsdoel, SDG 5, is ‘Gendergelijkheid’.

Jumbo

Recentelijk is HEMA overgenomen door Jumbo-familie Van Eerd. Daarmee is HEMA een soort zusje van Jumbo geworden.

Ook Jumbo is uitvoerder van de Great Reset-agenda. Op de website van Jumbo lezen we:

“Met onze activiteiten leveren wij een actieve bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dit zijn de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd. We nemen verantwoordelijkheid voor de volgende ontwikkelingsdoelen:

  • Gezondheid en welzijn (SDG 3), verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden.
  • Waardig werk en economische groei (SDG 8), bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.
  • Duurzame consumptie en productie (SDG 12), verzeker duurzame consumptie-, en productiepatronen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

KIJK: “RKI klokkenluider ontdekt Covid-oplichterij”

14/11/2024 Op 2 november gaf prof. Stefan Homburg deze presentatie in de Bondsdag in Berlijn, waarin hij de inhoud van een lek van ongecensu...