dinsdag 13 februari 2024

Je zult leven in kleine huizen en elektrische voertuigen en gelukkig zijn – dit is de toekomst die ze voor ons gepland hebben

 februari 13, 2024   13 

    Pixabay

In de afgelopen jaren zijn “van life” (“bestelbusje-leven”), ““car life” (“auto-leven”) en “tiny homes” (“kleine huisjes”) allemaal zeer populaire onderwerpen geworden op social media. Vooral millennials en generatie Z willen deze “minimalistische” levensstijlen graag uitproberen. In een tijd waarin de huizenprijzen tot absurde hoogten zijn gestegen en de kosten van levensonderhoud buitengewoon hoog zijn, kan het heel verleidelijk zijn om een goedkope manier van leven te kiezen. Maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat de elite deze trends aanmoedigt. Als ze zouden kunnen bereiken dat de meesten van ons gelukkig leven in tiny homes en elektrische voertuigen, dan zouden ze erg tevreden zijn. De waarheid is namelijk dat hoe kleiner onze leefruimtes zijn, hoe minder koolstofemissies we zullen produceren, en dat is precies wat ze willen, schrijft Michael Snyder.

Miljoenen Amerikanen kunnen het zich vandaag de dag niet veroorloven om normale huizen te kopen en daarom kiezen meer van ons dan ooit voor “tiny homes”.

Een “tiny home” kan 100 tot 400 vierkante meter groot zijn en Airbnb heeft tegenwoordig duizenden van dergelijke aanbiedingen.

Naar verluidt is 55 procent van de tiny home-eigenaren vrouw en 56 procent van alle Amerikanen zegt te overwegen om in een tiny home te gaan wonen.

De grootste aantrekkingskracht van een tiny home zijn de kosten. De gemiddelde kosten van een tiny home worden geschat op slechts 52.000 dollar en dat is “87% goedkoper dan de gemiddelde prijs van een doorsnee Amerikaans huis”

De gemiddelde kosten van een tiny home zijn $52.000, 87% goedkoper dan de gemiddelde prijs van een doorsnee Amerikaans huis. Voor het bouwen of kopen van een tiny home is veel minder kapitaal nodig dan voor een standaardwoning. Dankzij dit grote prijsverschil kunnen meer Amerikanen een eigen huis kopen zonder een zware hypotheek te hoeven betalen.

Als je financieel erg onder druk staat, kan ik zeker begrijpen waarom zo’n optie aantrekkelijk lijkt.

Het is zeker niet makkelijk om een typische middenklasse levensstijl te hebben in de wereld van vandaag.

 

Een vrouw die nu in een 90 vierkante meter huis woont dat gemaakt is van strobalen en kolf zegt dat haar leven er “radicaal anders uitziet” vergeleken met toen haar gezin in een groot huis met vier slaapkamers woonde…

Tien jaar geleden leefde ik een typisch voorstedelijk leven aan de rand van Denver. Mijn man Casey en ik waren allebei leraar. We woonden in een huis met vier slaapkamers en een kleine tuin waar onze twee kinderen graag speelden.

Tegenwoordig ziet ons leven er heel anders uit. We leven volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet in een huis van 90 vierkante meter dat we hebben gebouwd van strobalen en leem, een natuurlijk bouwmateriaal gemaakt van aarde, water en ander organisch materiaal. We vertrouwen op zonne-energie voor elektriciteit en regenopvang voor water, en we gebruiken een spoeltoilet om “humanure” te maken – compost gemaakt van menselijk afval.

Als dit is wat haar gelukkig maakt, goed voor haar.

Maar laat de elite je niet dwingen tot zo’n levensstijl.

De elite promoot het concept van tiny homes al heel lang. Het volgende komt bijvoorbeeld van de officiële website van het WEF

De belangstelling voor tiny homes – bewoonbare wooneenheden die meestal kleiner zijn dan 120 vierkante meter – neemt toe. Veel van deze interesse wordt gedreven door media-aandacht die beweert dat het leven in tiny homes goed is voor de planeet.

De reden waarom ze zo dol zijn op tiny homes is omdat ze geloven dat ze goed zijn voor het milieu.

In hetzelfde artikel dat ik hierboven citeerde, wordt beweerd dat voor degenen die in tiny homes zijn gaan wonen “de ecologische voetafdruk gemiddeld met 45% is verminderd“…

Ik ontdekte dat bij 80 tiny homes downsizers in de Verenigde Staten, de ecologische voetafdruk gemiddeld met 45% werd verminderd. Verrassend genoeg ontdekte ik dat downsizing veel onderdelen van iemands levensstijl kan beïnvloeden en de impact op het milieu op onverwachte manieren kan verminderen.

 

Het “van life” is een andere levensstijl die de laatste jaren erg trendy is geworden.

Ooit werd er neergekeken op mensen die “in een van bij de rivier woonden”, maar nu doen letterlijk miljoenen Amerikanen het

“Van life” of “van living” is een term die steeds populairder wordt in het hele land. Mensen pakken hun leven in, verhuizen naar een mobiele eenheid en verkennen de staten.

Volgens Yahoo Finance is het aantal Amerikaanse van-lifers de afgelopen jaren met 63% gestegen, van 1,9 miljoen in 2020 tot 3,1 miljoen in 2022.

Ik was stomverbaasd toen ik die cijfers voor het eerst zag.

Het hoeft geen betoog dat het niet hebben van een hypotheek of huur een groot pluspunt is.

Maar er zijn ook veel negatieve kanten aan zo’n levensstijl.

Voor één vrouw was het regelmatig gebruik van openbare toiletten iets waar ze maar niet overheen kwam toen ze het “van life” probeerde…

Ik stopte bij een Shell tankstation in mijn gehuurde Ram ProMaster campervan.

Eenmaal geparkeerd ging ik de supermarkt binnen en liep naar het toilet.

Binnen hing een onbeschrijflijke stank. De vloer van het toilet was bedekt met wc-papier en de wc-bril met plas. Ik gebruikte het toilet zo snel als menselijk mogelijk was.

Ik kan het haar niet kwalijk nemen.

De meeste openbare toiletten langs onze grote snelwegen zijn gewoonweg smerig.

En naarmate het aantal Amerikanen dat in een busje woont is toegenomen, zijn veel gemeenschappen ze beu geworden. Hier is maar één voorbeeld

De stad St. Petersburg is bezig met het verwijderen van de zogenoemde oogpuisten in de binnenstad.

Donderdagmiddag zullen stadsbestuurders het “van life” onder de loep nemen en kijken waar chauffeurs hun kamp kunnen opzetten.

Dit komt nadat er veel klachten binnenkwamen van bewoners binnen de stadsgrenzen die zeggen dat te grote campers, grote bussen en omgebouwde bestelwagens te veel ruimte innemen en te lang blijven staan.

Helaas zullen naarmate de economische omstandigheden verslechteren meer Amerikanen dan ooit kiezen voor een leven in hun auto.

Het “car life” wordt nu door velen op social media geprezen als een nog goedkoper alternatief voor het “van life”…

YouTuber Michael Hickey – waarschijnlijk uit de kelder van zijn ouders geschopt – bouwde een bed in zijn Kia Rio uit 2009. Hij zei dat deze optie hem in staat stelt om “huurvrij te leven” en door het land te reizen.

In de video zegt Hickey dat de beste parkeerplaatsen om te slapen die van Cracker Barrel restaurants zijn. Hij koopt boodschappen bij supermarkten en bereidt ze daar op de parkeerplaats op een draagbaar fornuis.

Om te douchen gebruikt hij een netwerk van sportscholen van Planet Fitness om te trainen en te douchen.

Om geld te verdienen doet hij bijbaantjes, zoals DoorDash en Instacart.

Hickey is niet de enige. Tonnen andere Gen-Zers posten hun verhalen over leven in auto’s op YouTube.

Had je je ooit kunnen voorstellen dat er een dag zou komen waarop dakloos zijn en in je auto wonen als “trendy” zou worden beschouwd?

Maar dit is waar we nu zijn.

Miljoenen mensen onderaan de economische voedselketen proberen het beste te maken van een zeer slechte situatie.

Helaas zal het leven in Amerika nog veel harder worden in de pijnlijke jaren die voor ons liggen.

Dus wat gaan jongeren doen als het “van life” en het “car life” te duur worden?

Er is nog maar één stap naar beneden en dat is op straat leven…


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/je-zult-leven-in-kleine-huizen-en-elektrische-voertuigen-en-gelukkig-zijn-dit-is-de-toekomst-die-ze-voor-ons-gepland-hebben/

 

Nieuw rapport van de Verenigde Naties signaleert noodzaak voor modder- en strohutten tegen 2050

Het is allemaal een grote ‘samenzweringstheorie’ dat we tegen 2050 in lemen en strohutten zullen wonen, vleesvrij zullen eten en de meeste vormen van persoonlijk vervoer zullen opgeven. Misschien zouden we het niet geloven als elites wereldwijd zouden stoppen met het schrijven van overvloedige rapporten over al deze veranderingen in levensstijl, die nodig zouden zijn … Meer lezen overNieuw rapport van de Verenigde Naties signaleert noodzaak voor modder- en strohutten tegen 2050

https://www.frontnieuws.com/nieuw-rapport-van-de-verenigde-naties-signaleert-noodzaak-voor-modder-en-strohutten-tegen-2050/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...