zondag 3 maart 2024

Media besteedden veel aandacht aan de dood van Alexei Navalny, maar negeerden de dood van Gonzalo Lira volledig – HIER IS WAAROM

 maart 3, 2024   0

 

    Foto credit: Social media

Twee zeer controversiële figuren die de regering notoir bekritiseerden stierven onder mysterieuze omstandigheden in de afgelopen weken, maar slechts een van hen kreeg media-aandacht, schrijft Ethan Huff.

De meeste mensen die het nieuws volgen, weten nu dat de Russische oppositieleider Alexei Navalny dood is, waarbij de media op grote schaal berichtten dat hij volgens hen waarschijnlijk vermoord is door de Russische regering.

Het ene na het andere bericht in de media blijft speculeren over wat er van Navalny geworden is, wiens familie gelooft dat hij vermoord is vanwege zijn overtuigingen en invloed.

Dan is er nog journalist Gonzalo Lira, die ook stierf, zij het een maand eerder in januari, onder vergelijkbare verdachte omstandigheden. Als je nog nooit van Gonzalo Lira hebt gehoord, dan is daar een reden voor: zijn leven kwam tot een einde terwijl hij wegrotte in een Oekraïense gevangenis.

Omdat de westerse media Rusland haten, kunnen ze niet genoeg verhalen over Navalny publiceren in een poging om de publieke opinie tegen Rusland en zijn leider Vladimir Poetin te beïnvloeden. En omdat de Westerse media van Oekraïne houden, hebben ze nauwelijks iets over de dood van Lira gepubliceerd.

Niemand vertrouwt de westerse media nog

MintPress heeft onlangs een kwantitatieve analyse uitgevoerd van de berichtgeving van de media over deze twee controversiële figuren: Navalny die op mysterieuze wijze stierf in een Arctische strafkolonie nadat hij was gearresteerd door Rusland, en Lira die “in de steek werd gelaten door de pro-Kiev regering in Washington, D.C.,” om The Burning Platform te citeren.

 

Omdat de dood van Lira de gevestigde orde in Washington D.C. in een kwaad daglicht stelt, heeft Fox News slechts één reportage over hem gemaakt. The New York Times, The Washington Post, ABC News en CNN hebben met geen woord over Lira gerept.

Dan hebben we nog Navalny, wiens dood, ongeacht wat er echt is gebeurd, gemakkelijk wordt verdraaid om Rusland de slechterik te laten lijken die de westerse media de Amerikanen al jaren proberen te laten geloven. Hier zijn de verhalen over Navalny die de afgelopen weken door dezelfde media zijn gepubliceerd:

The New York Times: 151 verhalen over Navalny

The Washington Post: 75 verhalen over Navalny

ABC News: 177 verhalen over Navalny

Fox News: 215 verhalen over Navalny

CNN: 113 verhalen over Navalny.

Al met al hebben deze vijf prominente westerse media in totaal 731 keer bericht over de dood van Navalny, terwijl slechts één van hen, Fox News, ooit heeft bericht over de dood van Lira – over bevooroordeelde berichtgeving gesproken.

Een ander belangrijk feit dat het vermelden waard is, is het feit dat Navalny een Rus is en Lira een Amerikaan. Je zou denken dat deze Amerikaanse media bereid zouden zijn om verslag te doen van een van onze eigen mensen, zelfs als dat het establishment in een kwaad daglicht stelt, maar nee.

“Ze geven geen **** om Amerikanen,” schreef een woedende commenter over het gebrek aan aandacht voor Lira in de westerse media.

“Ze geven alleen om hyphen-Amerikanen,” reageerde een ander, verwijzend naar de anti-blanke vooringenomenheid van westerse media om alleen verslag te doen van en zich zorgen te maken over niet-blanke Amerikanen.

 

“Of alleen ‘ongedocumenteerde’ Amerikanen,” grapte een ander, verwijzend naar de illegale vreemdelingen die helemaal geen Amerikanen zijn, maar waar de Westerse media meer om geven dan om Amerikaanse burgers.

“Gonzalo was een held die zich inzette om de waarheid te vertellen over de omstandigheden en de politiek in Oekraïne,” zei een ander over waarom het de Westerse media niets kon schelen om over Lira’s dood te berichten. “Daarom werd hij vermoord.”

“De een is niet zoals de ander en ‘verdiende’ het dus om te sterven,” schreef een ander over de expliciete vooringenomenheid van de manier waarop westerse media deze twee sterfgevallen verkeerd behandelen in hun vergelijkende verslaggeving – of liever gezegd niet-verslaggeving, in het geval van Lira.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/media-besteedden-veel-aandacht-aan-de-dood-van-alexei-navalny-maar-negeerden-de-dood-van-gonzalo-lira-volledig-hier-is-waarom/

Roemenië: EU/NAVO-criticus wint presidentsverkiezingen

25/11/2024   Historische politieke verrassing in Roemenië: een kandidaat die geen kans had in de peilingen won de eerste verkiezingsronde. R...