zondag 3 maart 2024

Duitse gezondheidszorg moet zich voorbereiden op oorlog – minister

 Berlijn moet klaar zijn voor "grote rampen", aldus Karl Lauterbach.

maart 3, 2024   17 

    © Superbass / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Duitsland wil zijn gezondheidszorgsysteem verbeteren om snel te kunnen reageren op crisissituaties, zoals een nieuwe pandemie of een militair conflict, heeft de minister van Volksgezondheid van het land gezegd.

Karl Lauterbach gelooft dat de hervorming “een keerpunt voor het gezondheidszorgsysteem” zal worden, met een wetsvoorstel dat naar verwachting in de zomer zal worden gepresenteerd, vertelde de politicus van de Sociaal-Democratische Partij (SPD) aan de “Neue Osnabrücker Zeitung” in een interview dat zaterdag werd gepubliceerd, bericht RT.

De regerende verkeerslichtcoalitie drong al aan op een aantal verbeteringen in de nasleep van de Covid-19 pandemie, maar de minister van Volksgezondheid zei dat deze uitdaging door het voortdurende conflict in Oekraïne nog belangrijker is geworden.

“In het geval van een crisis moet elke arts, elk ziekenhuis en elke gezondheidsautoriteit weten wat ze moeten doen. We hebben duidelijke verantwoordelijkheden nodig – bijvoorbeeld voor de verdeling van een groot aantal gewonden over de klinieken in Duitsland,” legde Lauterbach uit.

De minister zei dat ziekenhuizen ook oefeningen moeten houden om hun reactie op rampen te oefenen, waarbij hij beschuldigingen van paniekzaaierij van de hand wees met het argument dat “niets doen geen optie is.”

“Het zou dom zijn om te zeggen dat we ons niet voorbereiden op een militair conflict en dat het er dan niet komt. Volgens die logica zou er geen Bundeswehr nodig zijn,” zei hij.

De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius verklaarde in november dat het land “oorlogsklaar” moet worden en drong er in januari opnieuw op aan dat Berlijn en de hele NAVO zich actiever moeten bewapenen om “een oorlog te kunnen voeren die ons wordt opgedrongen.”

 

Generaal Carsten Breuer van de Bundeswehr riep vorige maand op tot een “mentaliteitsverandering” binnen de Duitse samenleving en benadrukte dat de natie geloofwaardige “afschrikking” moet opbouwen om zich voor te bereiden op een mogelijke oorlog met Rusland over vijf jaar.

In een reactie op beweringen dat Rusland een aanval op Duitsland of een andere NAVO-staat zou plannen, zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, in januari dat Europese functionarissen “een externe vijand verzinnen” om de aandacht af te leiden van binnenlandse problemen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov verklaarde dat “niemand een grote oorlog wil,” zeker Moskou niet.

President Vladimir Poetin heeft dergelijke speculaties ook herhaaldelijk afgedaan als “complete onzin” en benadrukt dat Moskou “geen geopolitiek, economisch… of militair belang” heeft bij het beginnen van een conflict met de NAVO.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/duitse-gezondheidszorg-moet-zich-voorbereiden-op-oorlog-minister/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...