Woensdag boden ministers Adriaansens, Schreinemacher en Harbers de Tweede Kamer de achtste nationale SDG-rapportage aan. Dat rapport gaat over de (SDG) Sustainable Development Goals, ook wel Great Reset-doelen geheten.
Brede welvaart is een denkkader dat politici kunnen gebruiken om prioriteiten te stellen. De SDG’s zijn hier een concrete invulling van, schrijven de ministers.
De SDG-rapportage licht toe in hoeverre we in Nederland de doelstellingen van de SDG’s hebben bereikt. De gezamenlijke boodschap is dat brede welvaart en de SDG’s houvast bieden bij het aanpakken van de ingewikkelde opgaven die op Nederland afkomen, aldus het drietal.
(Video verwijderd? Klik hier...)
Nu en in de toekomst
“De achtste nationale SDG-rapportage laat zien welke successen en belemmeringen overheden en sectoren ervaren bij het werken aan welvaart en welzijn waar iedereen in kan delen, nu en in de toekomst. Dit is de kern van de SDG’s.”
In de rapportage, waar het CBS aan heeft bijgedragen, wordt ook ingegaan op de langetermijnvisie van het kabinet voor de economie van Nederland, ‘zodat deze duurzaam, innovatief, sterk en sociaal blijft, en iedereen kan meeprofiteren van de brede welvaart die wordt gecreëerd’.
Dit zal helaas niet veranderen
De zogenaamde ‘Sustainable Development Goals’, oftewel de globalistische ‘Agenda 2030’, is richtinggevend voor vrijwel al het overheidsbeleid en dit zal, ook onder het nieuwe kabinet, helaas niet veranderen, constateert Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen.
“En daar ligt die klimaatagenda weer onder. Daar zijn we zo ontzettend tegen. Die blijft staan, ook het nieuwe kabinet zal daar niks aan veranderen en gaat ook weer vertrekken en eindigen bij deze SDG-doelen,” benadrukt het Kamerlid.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.