zaterdag 3 augustus 2024

Air New Zealand eerste grote luchtvaartmaatschappij die onpraktische klimaatdoelen opzegt, daarbij verwijzend naar een gebrek aan realistische oplossingen

08/02/2024 // Cassie B. // 480 Weergaven

Tags: 

Air New Zealand acht zijn klimaatdoelstelling voor 2030 opgegeven, verwijzend naar het gebrek aan realistische oplossingen

De luchtvaartmaatschappij heeft ook aangekondigd dat zij zich zal terugtrekken uit het Science Based Targets-initiatief van de VN, nadat zij in 2022 had aangekondigd dat zij de tweede luchtvaartmaatschappij ter wereld waren die hun plannen door het kader zou laten valideren.

De luchtvaartmaatschappij had eerder aangegeven dat zij dat wilde verminderen de CO2-uitstoot met bijna 29% vergeleken met het niveau van 2019, samen met een daling van 16,3% in absolute emissies. Het werd als een zeer ambitieus doel beschouwd, aangezien de wereldwijde luchtvaartindustrie in dezelfde periode een reductie van slechts 5% nastreefde.

De CEO van Air New Zealand, Greg Foran, verklaarde dat het duidelijk werd dat vertragingen in de tijdlijn van hun vlootvernieuwing hun doel buiten bereik zouden brengen.

“Het is mogelijk dat de luchtvaartmaatschappij haar bestaande vloot langer dan gepland moet behouden vanwege wereldwijde problemen met de productie en de toeleveringsketen die de introductie van nieuwere, zuinigere vliegtuigen in de vloot zouden kunnen vertragen, ” merkte hij op, eraan toevoegend dat omdat zoveel factoren buiten hun controle liggen, ze hun doelstelling voor 2030 zullen opgeven.

Ze werken nu aan het vaststellen van een realistischere doelstelling op korte termijn, maar ze benadrukten dat ze zich blijven inzetten voor het doel van de bredere industrie om tegen 2050 de netto-emissie te bereiken. Ze zeiden dat de nieuwe doelen zullen worden ontworpen met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij het veiligstellen van geschikte vliegtuigen en alternatieve vliegtuigbrandstof in gedachten.

Als nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland is dit een zeer spraakmakende omkering die veel aandacht trekt voor de moeilijkheden waarmee luchtvaartmaatschappijen worden geconfronteerd bij het bereiken van restrictieve doelstellingen voor het koolstofarm maken.

Andere luchtvaartmaatschappijen zullen waarschijnlijk hun voorbeeld volgen

Het zal niet verrassend zijn om te zien dat andere luchtvaartmaatschappijen dit voorbeeld volgen, gezien hoe overdreven ambitieus veel klimaatdoelen zijn, vooral gezien het feit dat Air New Zealand waarschijnlijk beter gepositioneerd was dan veel andere luchtvaartmaatschappijen om deze doelstellingen te bereiken.

Griffith University expert op het gebied van duurzaam toerisme James Higham verteld AP: “Als zelfs Air New Zealand het niet kan, bevestigt het de realiteit dat het verminderen van emissies door de luchtvaart een onmogelijke taak is onder het huidige technische regime. ”

Veel luchtvaartmaatschappijen merken dat de duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF) die ze nodig hebben om deze doelen te bereiken niet alleen veel duurder zijn dan traditionele brandstoffen, maar ze zijn ook moeilijk op schaal te produceren in de hoeveelheden die luchtvaartmaatschappijen nodig hebben. Het volume dat momenteel wordt geproduceerd, is slechts een klein deel van de totale vraag ernaar.

Het probleem wordt nog verergerd door het falen van grote vliegtuigfabrikanten om op tijd nieuwe vliegtuigen te leveren, waarbij zowel Boeing als Airbus de afgelopen jaren te weinig leveren hebben als gevolg van problemen in de toeleveringsketen. Over het algemeen loopt de productie van efficiëntere vliegtuigen aanzienlijk achter op schema.

De luchtvaartmaatschappij noemde ook regelgevende en beleidsondersteuning op nationaal en mondiaal niveau als onderdeel van de reden dat zij haar doelstellingen opgaf.

Verschillende andere luchtvaartmaatschappijen hebben hun verbintenis om hun emissiedoelstellingen op korte termijn te halen al teruggedraaid, waaronder Lufthansa in Duitsland, Japan Airlines, easyJet in het VK, LATAM Airlines Chile en United Airlines in de Verenigde Staten.

Bovendien kondigde Lufthansa, de Duitse luchtvaartmaatschappij en de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa wat betreft vervoerde passagiers, vorige maand aan dat het milieukosten op haar vliegtarieven zou toevoegen om de kosten te dekken die gepaard gaan met het naleven van de nieuwe EU regels voor emissiereducties. De kosten kunnen oplopen tot 72 euro ($ 77) per vlucht, afhankelijk van het tickettype.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

ClimateDepot.com

BBC.com

APNews.com


https://www.naturalnews.com/2024-08-02-air-new-zealand-abandon-climate-goal.html

AfD-leider Alice Weidel wil dat er verantwoording wordt afgelegd na ‘vele vaccindoden’

Er waren zo veel vaccindoden en zo veel mensen met bijwerkingen, zei AfD-leider Alice Weidel donderdagavond tijdens  een bijeenkomst in Hamb...