vrijdag 3 december 2021

 Japan neemt het voortouw: geen verplichte vaccinaties en geen BMR-prik = gezondere kinderen. Kijk naar het verschil in sterfte

Japan neemt het voortouw: geen verplichte vaccinaties en geen BMR-prik = gezondere kinderen. Kijk naar het verschil in sterfte

In Japan wonen de gezondste kinderen ter wereld. Japanse kinderen krijgen ook de minste vaccinaties in de ontwikkelde wereld.

In de Verenigde Staten wordt het meest agressieve vaccinatieprogramma in de ontwikkelde wereld gehanteerd.

Maakt dit de Amerikaanse kinderen gezonder? Het antwoord is nee.

In de ban

De VS heeft veruit de hoogste kindersterfte in de geïndustrialiseerde wereld. In Amerika sterven meer kinderen in hun eerste levensjaar dan in welk geïndustrialiseerd land dan ook.

Meer dan de helft van de kinderen die het weet te overleven, ontwikkelt op latere leeftijd tenminste één chronische ziekte.

Sinds 1994 worden kinderen in Japan op vrijwillige basis gevaccineerd door hun huisarts, die beter bekend is met de toestand van het kind.

In dezelfde periode deed Japan de BMR-prik in de ban, na duizenden meldingen van ernstige bijwerkingen.

Relatie

In eerste instantie werden vaccinaties tegen bof, mazelen en rodehond afzonderlijk aangeboden en inmiddels is er ook een gecombineerd vaccin tegen mazelen en rodehond. De BMR-prik wordt nog altijd niet gegeven in Japan.

In Japan werd in eerste instantie ook aangeraden het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker te halen, maar daar kwam de overheid in 2013 op terug nadat diverse slachtoffers rechtszaken hadden aangespannen.

Japanse onderzoekers hebben sindsdien een relatie ontdekt tussen HPV-vaccinatie en de symptomen van de slachtoffers.

Nog slechter

Uit cijfers van de Kaiser Family Foundation blijkt dat de kindersterfte in Japan 2 per 1000 bedraagt. Alleen dwergstaat Monaco doet het nog beter.

In de VS is de kindersterfte bijna drie keer zo hoog (5,8 per 1000). Het land doet het nog slechter dan Litouwen, Slowakije en Cuba.

Ook in Nederland is de kindersterfte bovengemiddeld hoog (3,6 per 1000).

[CE]

OVER ROBIN DE BOER

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...