donderdag 6 januari 2022

Van Meijeren sneert naar viroloog Marc Van Ranst: ‘Mijn oproep richtte zich tot misdadigers die over lijken gaan’


van meijeren
Foto: Gideon van Meijeren (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Van Meijeren sneert naar viroloog Marc Van Ranst: ‘Mijn oproep richtte zich tot misdadigers die over lijken gaan’

Zondag trapte Forum voor Democratie op het Westerpark in Amsterdam de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af. Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) gaf een speech over de coronamaatregelen. “Degenen die ons dit hebben aangedaan, gaan we vervolgen en opsluiten,” zei Van Meijeren.

Zijn uitspraken trokken ook de aandacht van de Belgische viroloog Marc Van Ranst. “Ik hoorde je gisteren weerom oproepen tot het opsluiten en veroordelen van mensen die met hart en ziel zo goed mogelijk deze pandemie proberen te beheersen. Op die manier breng je deze hardwerkende mensen in gevaar. Je bent geen held. Je bent een drammerig opruiend opdondertje,” beet Van Ranst hem toe.

Mensenlevens op te offeren

Van Meijeren reageerde: “Mijn oproep richtte zich niet tot degenen die te goeder trouw zijn, maar tot de misdadigers die over lijken gaan. Bijvoorbeeld door doelbewust propaganda te verspreiden, angst te zaaien en mensenlevens op te offeren. Wat dat betreft begrijp ik zijn paniekerige reactie wel.”

Het Kamerlid verwees naar twee nieuwsartikelen over Van Ranst. In het eerste artikel valt te lezen dat de viroloog al een jaar voor het coronavirus zijn ‘corona-strategie’ klaar had. “De eerste dagen van een pandemie moet je alomtegenwoordig zijn, zodat je media-aandacht krijgt.”

Bewust ongerust

In het tweede artikel staat dat Van Ranst de bevolking in de krokusvakantie van 2020 ‘bewust ongerust’ heeft gemaakt. “De teneur van het kabinet-Volksgezondheid in februari was: geen paniek zaaien. Ik werd daar woest van.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...