zondag 24 september 2023

WEF: AI zal in “vijf jaar menselijke dominantie beëindigen”

 september 23, 2023

Topfunctionarissen van het globalistische World Economic Forum (WEF) watertanden bij de gedachte dat het menselijk ras binnenkort zal worden “gedomineerd” door kunstmatige intelligentie (AI).

Twee hooggeplaatste leden van het WEF namen plaats voor een interview met de globalistische nieuwsorgaan The Economist, dat eigendom is van de Rothschild-familie, om de opkomst van AI-machines te bespreken, schrijft Frank Bergman.

Mustafa Suleyman, medeoprichter van AI-technologiebedrijf Google DeepMind, en Yuval Noah Harari, een senior adviseur van het WEF en zijn oprichter Klaus Schwab, bespraken hoe geavanceerd kunstmatige intelligentie over vijf jaar zal zijn.

Suleyman, een architect van de agenda van het WEF en een belangrijk lid van het “Steering Committee” van Schwab, voorspelde dat AI binnen vijf jaar veel van de alledaagse taken zal vervangen die vandaag de dag normaal gesproken door mensen worden uitgevoerd.

Een voorbeeld dat hij gaf was dat AI telefoongesprekken zou voeren en ontvangen om afspraken te maken met mensen en andere machines.

Suleyman glunderde dat AI mensen in “vele vele delen van onze economie” zou kunnen vervangen.

Na het horen van de voorspellingen van Suleyman grijnsde Harari van oor tot oor toen hem werd gevraagd of de voorspelling hem “met afschuw vervulde.”

“Dit is het einde van de menselijke geschiedenis,” verklaarde Harari, een uitgesproken voorstander van atheïsme. “Niet het einde van de geschiedenis – het einde van de door mensen gedomineerde geschiedenis.”

Met andere woorden, de toekomstplannen van het WEF zullen ervoor zorgen dat de mens niet langer de dominante levenskracht op aarde zal zijn.

Harari, een zelfverklaarde futuristische filosoof, gelooft dat AI-technologie een motor is voor zijn visie op een dystopische ondergang. Hij heeft het vaak over mensen die samensmelten met machines en uiteindelijk door hen gedomineerd zullen worden. Zijn boeken gaan ook over plannen voor een futuristische biotechnologische wereld waarin intelligente biologische organismen voorbijgestreefd worden door hun eigen creaties.

“Homo sapiens zoals wij die kennen zal over ongeveer een eeuw verdwijnen,” voorspelde hij eerder.

  Puur, onversneden kwaad

 

Zoals Slay News meldde, beweerde Harari vorig jaar dat “klimaatverandering” een “technologische Ark van Noach” op Aarde zal creëren die alleen gunstig zal zijn voor “elites”.

Tijdens een discussie op de Warwick Economics Summit in september vorig jaar, beweerde Harari dat de “elites” van de wereld in staat zullen zijn om hun macht te gebruiken om aan een wereldwijde massa-extinctie te ontsnappen. Volgens Harari zullen zogenaamde “elites” in staat zijn om zichzelf te beschermen tegen planetaire catastrofes terwijl de rest van de mensheid ten onder gaat.

Harari maakte zijn opmerkingen tijdens een discussie over “klimaatverandering”, die hij omschreef als “de meest urgente bedreiging voor de mensheid.”

Tijdens een aparte discussie suggereerde Harari ook dat AI gebruikt zou kunnen worden om religieuze geschriften zoals de Bijbel te herschrijven. Hij stelt dat het gebruik van AI om een geglobaliseerde “nieuwe Bijbel” te schrijven, verenigde “religies” zal creëren die daadwerkelijk correct zijn.

Op de topconferenties in Davos in 2020 en 2018 gaf Harari keynote toespraken over de toekomst van de mensheid op het hoofdpodium van de Congreshal van het WEF. Hij bespreekt regelmatig wereldproblemen en zijn anti-menselijke visies voor de toekomst met staatshoofden.

Mustafa Suleyman is een Britse onderzoeker en ondernemer op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij is medeoprichter en voormalig hoofd van toegepaste AI bij Google DeepMind. Momenteel is hij medeoprichter en CEO van Inflection AI, een AI-studio, en de ontwikkelaar van Pi.

Het Inflection-team bestaat uit enkele van de beste AI-experts uit de industrie die eerder werkten bij DeepMind, Google, Meta, Microsoft en OpenAI. Suleyman is ook lid van de raad van bestuur van The Economist en lid van het stuurcomité van de AI Governance Alliance van het WEF, die in juni werd gelanceerd.

Andere leden van het stuurcomité van het WEF zijn:

·         Nick Clegg – voorzitter van Global Affairs, Meta Platforms Inc.

·         Gary Cohn – Vice-voorzitter, IBM

·         Brad Smith – Vice-voorzitter en President, Microsoft

·         Kent Walker – Voorzitter van Wereldwijde Zaken, Google

 

Suleyman’s boek “The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century’s Greatest Dilemma” werd gepubliceerd in september 2023.

Medeoprichter van Microsoft Bill Gates prees het boek als “Een uitstekende gids om door ongekende tijden te navigeren.”

The Economist organiseerde een gesprek tussen Harari en Suleyman over hun plannen voor hoe AI onze nabije toekomst zal beïnvloeden.

Op de vraag hoe het leven er over vijf jaar voor mensen uit zal zien, zei Suleyman: “Degenen onder ons die op het scherpst van de snede zitten, die de allergrootste AI-modellen trainen, gaan modellen trainen die meer dan duizend keer groter zijn dan wat je nu ziet … we zullen in de komende vijf jaar bekwame AI’s zien.”

“AI’s die niet alleen dingen kunnen zeggen, maar ook dingen kunnen doen.”

Hij beschreef zijn dystopische visie van een wereld waarin AI telefoongesprekken zal voeren met “andere mensen” om te onderhandelen en andere AI’s zal kunnen oproepen om de juiste volgorde in een toeleveringsketen te bepalen.

AI zal in staat zijn om application programming interfaces (API’s) te gebruiken, software die gegevensoverdracht tussen systemen verwerkt, zodat het kan communiceren met websites, kennisbanken en informatieopslagplaatsen.

Nadat Suleyman zijn visie had uiteengezet, zei Harari: “… voor mij is wat we net gehoord hebben het einde van de menselijke geschiedenis.”

“Niet het einde van de geschiedenis – het einde van de door mensen gedomineerde geschiedenis. De geschiedenis zal doorgaan met iemand die de controle heeft.”

Het was interessant dat Harari zei “iemand anders die de die de controle heeft.”

Was het gebruik van “iemand” in plaats van “iets” bedoeld om te verwijzen naar degenen die de technologie zullen controleren?

Op dezelfde manier verwees Suleyman ook naar “capabele AI” die met “andere mensen” communiceert.

Het idee van het samensmelten van mensen en machines wordt vaak gepromoot door Harari en het WEF. In 2014 beschreef de leider van het WEF, Klaus Schwab, zijn plannen voor een “Vierde Industriële Revolutie” als “globalisering 4.0.” Schwab zei dat zijn agenda “zal leiden tot [ ] een samensmelting van onze fysieke, onze digitale en onze biologische identiteiten.”

 

Het is mogelijk dat Harari en Suleyman zich vergist hebben, maar wees u bewust van het taalgebruik en de psychologie die gebruikt worden om mensen te indoctrineren zodat ze hun ideologie accepteren.

Wat Harari vervolgens zei, is een ander voorbeeld.

Op de vraag of AI kan worden ingeperkt, zoals Suleyman had voorgesteld, antwoordde Harari: “Als de mensen onderling verdeeld zijn en in een wapenwedloop zitten, dan wordt het bijna onmogelijk om deze buitenaardse intelligentie in toom te houden …”

“Ik ben geneigd om er meer aan te denken in termen van een echte buitenaardse invasie. Zoals iemand die ons komt vertellen dat er een vloot is, een buitenaardse vloot van ruimteschepen die van de planeet Zirkoon komen, of wat dan ook, met super, met zeer intelligente wezens.”

“Ze zullen hier over vijf jaar zijn en de planeet overnemen. Misschien zullen ze aardig zijn, misschien zullen ze kanker en klimaatverandering oplossen, maar dat weten we niet zeker. Dit is wat ons te wachten staat, behalve dat de buitenaardse wezens niet in ruimteschepen van de planeet Zircon komen, maar uit het laboratorium.”

“We weten dat ze zeer intelligent zullen zijn en op zijn minst potentieel over agency beschikken en dit is een zeer angstaanjagende mix.”

KIJK:

    Video Link: https://youtu.be/b2uEAgLeOzA


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/wef-ai-zal-in-vijf-jaar-menselijke-dominantie-beeindigen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...