zondag 10 december 2023

Duitse economie stort in nadat land afzag van kernenergie – Prijzen rijzen de pan uit, industrieën imploderen

Wist je dat de elektriciteitsprijzen in Duitsland drie keer zo hoog zijn als in de Verenigde Staten, en dat allemaal door het Duitse "groene" energiebeleid?

november 20, 2023   2864   21  

In de afgelopen jaren heeft Duitsland kolen en kernenergie afgebouwd op een manier die in de Duitse media werd omschreven als “niet goed gecoördineerd met de Europese Unie.” Als gevolg hiervan betalen Duitsers torenhoge prijzen voor energie die volledig onhoudbaar zijn als de Duitse economie overeind moet blijven, bericht Ethan Huff.

Er zijn over het algemeen drie hoofddoelen met een effectief energiebeleid: lage prijzen, voorzieningszekerheid en milieubescherming met betrekking tot de uitstoot van kooldioxide (CO2) – over dat laatste valt natuurlijk te twisten. Het Duitse energiebeleid faalt in alle drie de categorieën.

In combinatie met de economische gevolgen van de “pandemie” van het coronavirus, richt de agressief groene energieagenda van Duitsland de economie van het land te gronde nu verschillende industrieën gedwongen worden om in te pakken en te vertrekken of gewoon hun deuren te sluiten.

Bayer, een enorme Duitse farmaceutische reus, kondigde onlangs “massale personeelsinkrimpingen” aan als gevolg van de economische problemen die het land blijven teisteren. Het bedrijf noemde gebrekkige bedrijfsprestaties als de aanleiding.

Dan is er nog Eisenwerk Hasenclever & Sohn, een 250 jaar oude Duitse ijzergieterij die onlangs het faillissement heeft aangevraagd. Eisenwerk Hasenclever & Sohn heeft lange tijd onderdelen geleverd aan bekende autofabrikanten zoals Audi, BMW, Daimler, Ford en Porsche, maar is niet langer in staat om te overleven in de falende Duitse economie.

“We kunnen alleen maar speculeren over de toekomst van deze ijzergieterij. Wordt het in stukken verkocht en verspreid naar het buitenland – waardoor de regio een roestgebied blijft?” vraagt Watts Up With That.

Duitse machinebouwer Homag ontslaat 600 werknemers

Een ander Duits bedrijf dat veel van zijn werknemers ontslaat, is machinebouwer Homag, die aankondigde wereldwijd 600 werknemers te ontslaan, waaronder ongeveer 35 op het hoofdkantoor in Schopfloch, Baden-Württemberg.

Naar verluidt is de afnemende vraag naar zijn producten de reden waarom Homag werknemers ontslaat. Het doel is om volgend jaar ongeveer 25 miljoen euro te besparen en ongeveer 50 miljoen euro per jaar in 2025 en daarna.

“Ondanks de vraag naar houtbewerkingsmachines in veel takken van industrie, verwacht het bedrijf dat het komende jaar uitdagend zal zijn vanwege onverwacht zwakke ordercijfers,” leggen de rapporten uit.

Hoewel dit verhaal zich richt op Duitsland, is de grootste economie van Europa een soort klokkenluider voor de rest van de wereld. De laatste tijd hebben we bericht over veel Amerikaanse bedrijven die ook werknemers ontslaan, en om veel van dezelfde redenen.

De wereldwijde, door het Westen geleide economie lijkt op sterven na dood. We moeten nog volledig over de klif vallen, maar zo’n lot komt snel in zicht nu de inflatie in alle sectoren de pan uit rijst en er nieuwe oorlogen uitbreken op meerdere fronten, waaronder in Oekraïne en het Midden-Oosten.

“Er zijn geen optimistische economische signalen in zicht. Energieprijzen, inflatie en rampzalig economisch beleid laten het Duitse economische slagschip en de welvaart snel zinken,” stelt Watts Up With That.

Een van de weinige bedrijven die het goed lijkt te doen is Toyota, dat de hype rond elektrische voertuigen (EV’s) weerstond en zelfs de hybride markt voorzichtig betrad. Als gevolg daarvan rapporteerde het autobedrijf een recordwinst, voor een groot deel dankzij de verkoop van hybride auto’s, waarvan het er nu meer verkoopt dan welke andere autofabrikant dan ook.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/duitse-economie-stort-in-nadat-land-afzag-van-kernenergie-prijzen-rijzen-de-pan-uit-industrieen-imploderen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...