donderdag 4 april 2024

Senaat van Louisiana keurt wetsvoorstel goed (37-0) om WEF-agenda te verbieden in de staat

 april 4, 2024   19

 

Louisiana is de eerste staat in de VS die een wetsvoorstel aanneemt om een einde te maken aan de invloed van de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en het World Economic Forum in de staat ende globalistische organisaties te verbieden regels en mandaten op te leggen.

De senaat van Louisiana nam met 37-0 stemmen een wetsvoorstel aan om een einde te maken aan de samenwerking tussen de staat en de lokale overheden met de VN, de WHO en het WEF. De senaat beschuldigt hen ervan een globalistische staatsgreep te plegen en te proberen hun regels en mandaten overal ter wereld op te leggen, schrijft Thepeoplesvoice.

Senator Thomas Pressly en twee mede-indieners introduceerden Senate Bill 133 (SB133) op 29 februari. De voorgestelde wet verklaart: “De Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en het Wereld Economisch Forum hebben geen jurisdictie of macht in de staat Louisiana.”

Het wetsvoorstel beschrijft praktische stappen om ervoor te zorgen dat regels, voorschriften en mandaten van de globalistische organisaties geen macht hebben in de Pelican State.

“Geen enkele regel, verordening, vergoeding, belasting, beleid of mandaat van welke aard dan ook van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en het World Economic Forum zal worden afgedwongen of uitgevoerd door de staat Louisiana of een agentschap, afdeling, raad, commissie, politiek onderdeel, overheidsinstantie van de staat, parochie, gemeente of enige andere politieke entiteit.”

EFFECTIEF

Tenth Amendment Center raport:: Gebaseerd op James Madison’s advies voor staten en individuen in Federalist #46, is een “weigering om samen te werken met ambtenaren van de Unie” een uiterst effectieve methode om federale wetten effectief onuitvoerbaar te maken, omdat de meeste handhavingsacties afhankelijk zijn van hulp, steun en leiderschap van de staten.

 

Dit geldt net zo goed voor internationale instellingen – waarschijnlijk nog meer. Deze instellingen hebben geen eigen handhavingsmechanisme. Al hun macht is gebaseerd op vrijwillige naleving en handhaving door lokale jurisdicties.

Fox News senior gerechtelijk analist Judge Andrew Napolitano was het ermee eens dat een dergelijke aanpak zeer effectief zou zijn. In een televisiediscussie over federale wapenwetten merkte hij op dat een enkele staat die weigert mee te werken aan handhaving, federale wapenwetten “bijna onmogelijk” zou maken om te handhaven.

De federale overheid is sterk afhankelijk van de medewerking van staten om bijna al haar wetten, regels en wetten te implementeren en te handhaven. Door eenvoudigweg deze noodzakelijke samenwerking op te zeggen, kunnen staten in feite veel federale acties teniet doen. Zoals de National Governor’s Association opmerkte tijdens de gedeeltelijke sluiting van de overheid in 2013: “Staten zijn partners van de federale overheid voor de meeste federale programma’s.”

Dit handhavingsprobleem wordt nog groter als het gaat om internationale organen zoals de WHO en de VN.

WETTELIJKE BASIS

Sommigen zouden kunnen aanvoeren dat Louisiana verplicht is om WHO- of VN-mandaten af te dwingen vanwege verdragen, maar dit houdt geen stand bij een juridisch onderzoek.

Het Hooggerechtshof heeft consequent gesteld dat de federale overheid geen staats- en lokale middelen kan opeisen voor haar eigen doeleinden. Onder de anti-mandateringsdoctrine zijn staten soevereine entiteiten en kunnen ze hun middelen naar eigen goeddunken inzetten. Hieruit volgt logischerwijs dat internationale organisaties evenmin staats- en lokale middelen kunnen opeisen. Zelfs als de Amerikaanse overheid verplicht is om een mandaat van de V.N. af te dwingen op basis van een verdrag, volgt daaruit niet dat staatsen lokale overheden hetzelfde moeten afdwingen.

 

De anti-mandateringsdoctrine is voornamelijk gebaseerd op vijf zaken van het Hooggerechtshof die teruggaan tot 1842. Printz v. U.S. dient als hoeksteen.

“In New York oordeelden we dat het Congres de staten niet kan dwingen om een federaal regelgevend programma op te stellen of af te dwingen. Vandaag stellen we vast dat het Congres dat verbod niet kan omzeilen door de ambtenaren van de staten rechtstreeks in te schakelen. De federale overheid mag geen richtlijnen uitvaardigen die de staten verplichten om bepaalde problemen aan te pakken, noch de ambtenaren van de staten of hun politieke onderafdelingen opdragen om een federaal regelgevend programma uit te voeren of te handhaven. Het doet er niet toe of er sprake is van beleidsvorming en het is niet nodig om per geval de lasten of baten af te wegen; dergelijke bevelen zijn fundamenteel onverenigbaar met ons grondwettelijk systeem van dubbele soevereiniteit”.

Er is geen bepaling van grondwettigheid nodig om een beroep te doen op de anti-commandeering doctrine. Staten en lokale overheden kunnen weigeren om federale wetten uit te voeren of federale programma’s te implementeren, of ze nu grondwettelijk zijn of niet.

WAT VOLGT

SB133 gaat voor verdere behandeling naar het Huis. Het is doorverwezen naar de Commissie voor Huis- en Regeringszaken, waar het gehoord moet worden en met een meerderheid van stemmen aangenomen moet worden voordat het verder gaat in het wetgevingsproces.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/senaat-van-louisiana-keurt-wetsvoorstel-goed-37-0-om-wef-agenda-te-verbieden-in-de-staat/

Video: ‘Letterlijk alle oorlogen van onze eeuw zijn gevoerd op basis van leugens’

Er moet oorlog gecreëerd worden. In het geval van Irak en Afghanistan is duidelijk hoe ze dat hebben gedaan: leugens creëren. Nu lijkt ieder...