woensdag 14 juli 2021

 Europese Hof: overheden mogen mensen NIET rechtstreeks dwingen tot vaccinatie

https://www.dlmplus.nl/2021/04/09/europese-hof-overheden-mogen-mensen-niet-verplichten-tot-vaccinatie/ 

Vanwege de internetstorm over een mogelijke verplichte covidvaccinatie licht jurist Frank Stadermann toe waarom het Hof het tegendeel zegt van wat de oude media beweren. Het blijft zaak alert te blijven als de mainstreammedia met nieuws komen. Ook in dit geval jagen zij mensen onnodig angst aan.

Hof

Op 8 april deed het Europese Hof van de Rechten van de Mens uitspraak in een zaak die ouders hadden aangespannen tegen de Tsjechische overheid. Blijkbaar hebben ouders in Tsjechie de verplichting hun kinderen te laten vaccineren, zo niet dan mogen de kinderen niet naar school en krijgen de ouders een boete.

Een aantal ouders hebben geweigerd hieraan mee te werken, waarop hun kinderen niet naar school mochten en zij een boete hebben gekregen. Daarop zijn zij naar het Europese Hof gestapt.

Het Hof stelt dat vaccinaties in het belang van de kudde-immuniteit zijn. Zij stelt ook dat de Tsjechische overheid de ouders mocht verplichten hiertoe.

De oude media gaan hierop uitsluitend verder en zo als de laatste tijd met meer zaken die pro-vaccinatie gaan blazen zij de boel buiten proporties op. Facebook ontplofte gisteravond hierop.

Gelukkig blijkt de soep niet zo heet…

Overweging

Oud-advocaat Stadermann leest echter de volledige uitspraak en komt tot een andere meer genuanceerde conclusie dan de mainstream.

Hij geeft aan dat het Hof overweging 293 aanvoert. Hierin geeft het Hof aan dat de straf die de ouders hebben gekregen relatief laag is (administratieve boete). Daarnaast zeggen de rechters dat

“vaccinatie kan niet onder dwang worden toegediend.”

293.While vaccination is a legal duty in the respondent State, the Court reiterates that compliance with it cannot be directly imposed, in the sense that there is no provision allowing for vaccination to be forcibly administered.In common with the arrangements made in the intervening States, the duty is enforced indirectly through the application of sanctions. In the Czech Republic, the sanction can be regarded as relatively moderate, consisting of an administrative fine that may only be imposed once. In MrVavřičkas case, while he argued that the fine was high for him in the circumstances (see paragraph 162 above), the Court notes that the amount was towards the lower end of the relevant scale, and cannot be considered as unduly harsh or onerous.”

Vertaling “293. Terwijl in de onderhavige staat vaccinatie een wettige plicht is, herhaalt het Hof dat naleving ervan niet rechtstreeks kan worden afgedwongen, in de zin dat er geen voorziening is die toestaat dat vaccinatie met geweld kan worden toegediend.”

Met andere woorden als ouder kan je wel degelijk onder de vaccinatie uitkomen.

Conclusie

Blijkbaar kunnen de Tsjechische ouders onder de vaccinatieverplichting uitkomen door het betalen van een eenmalige relatief lage boete. Waarop Frank Stadermann aangeeft dat dit dus indirect wel een dwang tot vaccinatie inhoudt.

Nog belangrijker is dat de kinderen niet mogen worden meegenomen door de overheid en daarna verplicht hun arm moeten uitsteken om de inenting te ontvangen!

Natuurlijk is de uitspraak een stap op weg naar opnieuw minder vrijheid van de burger. Gelukkig houdt hij echter niet in dat er dwang op de burgers mag worden uitgeoefend, althans geen directe dwang. De vraag is gerechtvaardigd hoe lang het nog duurt voordat we op dat punt zijn aanbeland. Met de ongelofelijke snelheid waarmee in een jaar tijd wereldwijd de burgers al zoveel van hun rechten hebben verloren lijkt het me juist om te schrikken. Laat ieder zich realiseren dat het vijf voor twaalf is, als je vrijheid je tenminste lief is en jij zelf degene bent die wil bepalen wat er met jouw lichaam op ieder moment gebeurt en niet de overheid, onder welk voorwendsel dan ook.

Daarnaast liggen de oude media als aasgieren op de loer om ieder bericht groot op te blazen zodat de hele wereld verplicht gevaccineerd kan worden. Nog steeds zijn we blijkbaar uiterst gevoelig voor de dingen die zij schrijven, terwijl toch ondertussen na een jaar van leugens en bedrog duidelijk mag zijn dat zij de waarheid steeds weer verdraaien in het voordeel van het overheidsstandpunt!

Bronnen

Uitspraak van het Hof (Engels) CASE OF VAVRICKA AND OTHERS v. THE CZECH REPUBLIC  Link: https://www.dlmplus.nl/wp-content/uploads/2021/04/CASE-OF-VAVRICKA-AND-OTHERS-v.-THE-CZECH-REPUBLIC.pdf 

Persbericht van de uitspraak van het Hof Grand Chamber judgment Vavricka and Others v. Czech Republic

Rob Vellekoop 9 april 2021

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...