woensdag 11 augustus 2021

 "Van Ranst gedraagt zich als een roddeltante en moet psychiatrisch onderzocht worden"

11/08/2021

                   © Aangeboden door Belga

 Voor de correctionele rechtbank van Mechelen heeft de advocaat van Willem Engel gevraagd om viroloog Marc Van Ranst te willen onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek. Hij deed deze uitspraak in het kader van een dossier dat de Nederlandse coronascepticus Willem Engel tegen Van Ranst was opgestart wegens laster en eerroof.

De advocaat van Engel, Michael Verstraeten, is zelf de oprichter van Viruswaanzin.be. Hij noemt Van Ranst een roddeltante. "Van Ranst heeft een bereik van minstens 130.000 mensen op Twitter en gebruikt die om mijn cliënt zwart te maken. Hij wil dat die stopt met mensen te informeren en geld in te zamelen.

De vrijheid van meningsuiting wordt gelimiteerd wanneer je een ander belasterd, en dat is een misdrijf. De 'bewijsstukken' die Van Ranst gebruikt om de stellingen van mijn cliënt tegen te spreken, zijn onvolledig, waardoor ze een vertekend beeld geven over de realiteit. Mijn cliënt wordt door hem extremist, virusontkenner en oplichter genoemd, maar dat is hij helemaal niet. Een extremist wordt geconoteerd met sommige sympathieën uit de Tweede Wereldoorlog, maar daar heeft mijn cliënt niets mee te maken.

Daarnaast is hij geen virusontkenner, hij gelooft echt wel dat dit virus bestaat. Hij heeft alleen twijfels bij de manier waarop de overheid ons verplicht ermee om te gaan. Tot slot wordt hij oplichter genoemd, maar ook daarvan levert Van Ranst geen bewijzen."

                  © Aangeboden door Belga

Het parket had de onontvankelijkheid van het dossier gevorderd omdat het volgens hen gaat over een drukpersmisdrijf dat voor een hof van assisen moet worden behandeld. "Hier is geen sprake van een drukpersmisdrijf", zegt Verstraeten. "Het gaat om een publieke verklaring, in de media, over een tweet die hij verstuurde."

Volgens Verstraeten moet Van Ranst psychiatrisch onderzocht worden. "Die man is antisociaal, voegt onwaarheden toe aan zijn uitspraken om zijn woorden bij te staan, weet niet wat goed en wat kwaad is en is zeer impulsief: hij tweet onmiddellijk, zonder nadenken, alles wat in zijn hoofd omgaat."

Na zijn advocaat nam Engel zelf kort het woord: "Ik geniet er echt niet van om dit soort aantijgingen te horen, ik ben geen antivaxer maar stel me wel vragen bij de huidige 'coronavaccins'. 

Dat zijn geen vaccins, maar het gaat om gentherapie en dat is niet hetzelfde."

Engel vraagt een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro om zijn reputatieschade recht te trekken. Daarnaast vraagt hij ook een rechtsplegingsvergoeding van 1.440 euro.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/van-ranst-gedraagt-zich-als-een-roddeltante-en-moet-psychiatrisch-onderzocht-worden/ar-AANc8Q4?li=BBqiQ9V

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...