woensdag 20 oktober 2021

 Artsen kunnen nu ivermectine en hydroxychloroquine voorschrijven voor COVID-19 in Nebraska

Donderdag 21 oktober 2021 door: Mary Villareal
Tags: alternatieve geneeskunde , antiviraal , coronavirus , covid-behandelingen , covid-19 , genezingen , goede gezondheid , goede geneeskunde , gezondheidsvrijheid , hydroxychloroquine , infecties , ivermectine , Nebraska , uitbraak , pandemie , preventie

4.500KEER BEKEKEN


Natuurlijk nieuws ) Procureur-generaal Doug Peterson van Nebraska bracht op 14 oktober een juridisch advies uit, waarin hij zei dat zijn kantoor geen disciplinaire maatregelen zal nemen tegen artsen die ivermectine of hydroxychloroquine voorschrijven als off-label medicijnen om Wuhan-coronavirus (COVID-19) te behandelen of te voorkomen.

Het juridisch advies is een reactie op een verzoek van Dannette Smith, CEO van het Nebraska Department of Health  . De afdeling geeft licenties aan en disciplineert artsen, en Smith heeft gevraagd of het al dan niet "onwettig of anderszins onderworpen aan disciplinaire maatregelen" zou zijn voor artsen om ivermectine, hydroxychloroquine of andere "off-label gebruik" medicijnen te gebruiken om COVID-19 te behandelen of te voorkomen.

Peterson zegt dat zijn kantoor vindt dat “de beschikbare gegevens geen rechtvaardiging vormen voor het instellen van disciplinaire maatregelen tegen artsen, simpelweg omdat ze ivermectine of hydroxychloroquine voorschrijven om COVID-19 te voorkomen of te behandelen.”

Hij merkt echter op dat zorgverleners in het algemeen gedisciplineerd kunnen worden als ze verzuimen geïnformeerde toestemming te verkrijgen, hun patiënten bedriegen, te hoge doses voorschrijven, niet controleren op contra-indicaties of zich schuldig maken aan wangedrag.

Het advies stelt ook dat het toestaan ​​​​van artsen om deze vroege behandelingen te overwegen, hen de vrijheid zal geven om te evalueren naar andere hulpmiddelen die levens kunnen redden en patiënten uit ziekenhuizen kunnen houden en mogelijk ook verlichting vinden voor het gespannen gezondheidszorgsysteem. Het juridisch advies merkt ook op dat er mogelijk andere veelbelovende off-label medicijnen zijn die helpen bij de behandeling van COVID-19.

"Ik heb me niet gericht op de legaliteit ervan , ik heb me gericht op de mogelijke voordelen die het kan hebben voor mijn patiënten, van wie velen behoorlijk ziek zijn met COVID", zegt dr. Louis Safranek, een specialist in infectieziekten. Hij vertelt dat hij zijn patiënten nog steeds ivermectine voorschrijft en dat meer dan 500 patiënten de ziekte met succes hebben overwonnen.

Ivermectine en hydroxychloroquine effectief tegen COVID-19

Ivermectine is een generiek geneesmiddel dat veel wordt gebruikt tegen parasitaire wormen bij mensen. Het kan ook worden gebruikt om schurft, luizen en rosacea te behandelen. Het medicijn is door veel artsen geprezen als een levensreddende vroege behandeling voor COVID-19. Er zijn groepen die aandringen op het off-label gebruik van ivermectine voor COVID-19, evenals 45 collegiaal getoetste onderzoeken die het gebruik ervan tegen het virus ondersteunen.

Aan de andere kant is hydroxychloroquine een ontstekingsremmend en antimalariamedicijn dat kritisch werd bekeken nadat voormalig president Donald Trump zei dat hij het als een profylactisch middel gebruikte.

Vorig jaar publiceerde een medisch tijdschrift een artikel waarin hydroxychloroquine werd veroordeeld voordat het werd ingetrokken omdat medische professionals grote problemen met het onderzoek aan de orde hadden gesteld. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine  ontdekte echter dat  hydroxychloroquine zou kunnen helpen de sterftecijfers van COVID-19 te verlagen .

Veel gezondheidsexperts en vooraanstaande medische groepen hebben geprobeerd het gebruik van ivermectine en hydroxychloroquine bij patiënten te stoppen, met het argument dat ze schadelijke bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Maar ivermectine is gepromoot door wetgevers , presentatoren van talkshows en artsen, en de effectiviteit ervan bij de behandeling van COVID-19 is via sociale media versterkt voor miljoenen mensen die zich niet willen laten vaccineren. Het is ook gebruikt in landen als India en Brazilië. (Gerelateerd:  wijdverbreid gebruik van ivermectine heeft geleid tot een daling van 97% in gevallen van coronavirus in Delhi, India .)

Hydroxychloroquine werd op dezelfde manier populair. Kansas Senator Roger Marshall, die ook een arts is, erkende dat hij tijdens zijn campagne van 2020 hydroxychloroquine gebruikte, net als zijn ouders, broers en zussen en vrouw.

Ondertussen toont een document van de website van de National Institutes of Health (NIH) ivermectine als een van de drie geneesmiddelen in een grafiek met de titel "Kenmerken van antivirale middelen die zijn goedgekeurd of worden geëvalueerd voor de behandeling van COVID-19." De andere geneesmiddelen in de tabel zijn remdesivir en nitazoxanide.

Op 1 juni meldde de Desert Review dat ivermectine de COVID-19-infecties in Delhi, India, met meer dan 30 miljoen inwoners, aanzienlijk verminderde .

De gezondheidsautoriteiten van Delhi begonnen op 20 april met de behandeling van patiënten met ivermectine. Destijds behandelde het dagelijks bijna 30.000 nieuwe gevallen. Eind mei daalden de gevallen van COVID-19 in het grootstedelijk gebied tot minder dan 1.000 nieuwe gevallen per dag.

Lees meer nieuws en updates over COVID-19-medicijnen en -behandelingen op Pandemic.news .

Bronnen zijn onder meer:

TheEpochTimes.com

KETV.com

AMJMed.com

APNews.com

TheDesertReview.com

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...