zaterdag 20 november 2021

Duizenden mensen betogen in Wenen, Amsterdam, Breda en Rome tegen verplichte vaccinatie en coronamaatregelen

Duizenden mensen betogen in Wenen, Amsterdam en Rome tegen verplichte vaccinatie en coronamaatregelen

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn zaterdag 30.000 mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de verplichte vaccinatie. Dat blijkt uit nieuwe schattingen van de politie. 

In Rome protesteren duizenden mensen tegen de ‘groene pas’, die te vergelijken is met de Covid Safety Ticket. 

In Amsterdam en Breda komen demonstranten ook op straat ondanks de afgelasting na de rellen in Rotterdam gisteren. 

Ezra Cnaepkens 20 nov. 2021 Laatste update: 16:16 Bron: Belga

 

Lockdown

Vrijdag kondigde de Oostenrijkse kanselier Alexander Schellenberg een nieuwe lockdown af om de stijging van de coronabesmettingen snel af te remmen. Op middellange termijn legt Oostenrijk de verplichte vaccinatie tegen COVID-19 op. Voor gevaccineerden en mensen die van de ziekte herstelden, zal de lockdown uiterlijk op 13 december eindigen. Niet-gevaccineerden moeten na die datum nog verplicht in lockdown blijven. Oostenrijk zal ook de vaccinatie verplichten vanaf februari volgend jaar.

“Dictatuur”

De rechtse partij FPÖ had opgeroepen tot protest. Volgens partijleider Herbert Kickl, die momenteel zelf besmet is met het coronavirus, is Oostenrijk op weg om een “dictatuur” te worden.

Duizenden demonstranten verzamelden zaterdag rond de middag in het centrum van Wenen. Ze zwaaiden met spandoeken en scandeerden slogans tegen de “coronadictatuur”. “Het is niet normaal dat onze rechten worden afgenomen”, aldus een demonstrante.

De politie is massaal ter plaatse. De stemming is naar verluidt grimmig en de politie pakte al amokzaaiers op. Sommige demonstranten gooiden met flessen naar de politie.

De betogers bekritiseren de vaccinatieverplichting en lockdown. 

© AP

  

Politie verwacht morgen enkele duizenden deelnemers op betoging tegen coronamaatregelen: “Onze manschappen zullen massa begeleiden”

BRUSSELMorgen zondag vindt in Brussel een betoging plaats tegen de coronamaatregelen. “Die betoging werd aangevraagd en toegestaan”, bevestigt woordvoerster van de Brusselse politie Ilse Van de keere. “We verwachten ons aan enkele duizenden deelnemers. Onze mensen zullen de massa begeleiden vanaf het Noordstation tot aan de Kleine Wetstraat, zoals dat altijd het geval is bij een toegestane betoging.”

     

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...