woensdag 3 november 2021

Greta Thunberg heeft boodschap voor politici in Glasgow: “Je mag die klimaatcrisis in je reet steken!”


 ©  rr

Anuna De Wever in Glasgow voor klimaattop: “We moesten lachen met de clichés in de speech van De Croo”           

Van 1 tot 12 november vindt de 26ste klimaatconferentie plaats in het Schotse Glasgow. Anuna De Wever zal ook aanwezig zijn als klimaatactiviste en houdt een dagboek bij dat ze dagelijks deelt met de lezers van Gazet van Antwerpen.

3/11/21 om 05:00

                                         ©  Jeroen Hanselaer, Reuters

STANDPUNT. Je zou verwachten dat De Croo een aantal maatregelen opsomt waarmee België de opwarming tegengaat. Niet dus.

De klimaattop in Glasgow biedt een surrealistisch schouwspel. Nooit eerder hebben politieke leiders zoveel woorden gebruikt om te zeggen dat het gedaan moet zijn met woorden en dat het de hoogste tijd is voor daden. Maar de stap naar concreet beleid blijft aartsmoeilijk. Daar weet de Vlaamse regering alles van.

Dirk Hendrikx

3/11  om 05:00


             LINK: https://www.gva.be/cnt/dmf20211102_96201565

Greta Thunberg heeft boodschap voor politici in Glasgow: “Je mag die klimaatcrisis in je reet steken!”                    

Greta Thunberg vindt de Klimaatconferentie, die nog tot en met 12 november in Glasgow plaatsvindt, bullshit. Dat heeft ze duidelijk laten merken in het Festival Park terwijl ze met honderden anderen protesteerde tegen de politici die momenteel samenzitten.

“Ze ondernemen geen actie en lullen maar wat”, liet ze weten. “Wij willen geen blablabla meer, wij willen geen uitbuiting meer, wij willen niks van whatever ze daarbinnen ook aan het doen zijn.”

2/11/21 om 18:13 (tica)


Greta Thunberg tijdens klimaatprotest in Glasgow © Photo News 

Greta Thunberg belooft "scheldwoordneutraal" te worden

Klimaatactiviste Greta Thunberg belooft dat ze “scheldwoordneutraal” zal worden. Ze deed die toezegging op Twitter nadat was gefilmd hoe ze “je kan die klimaatcrisis in je reet steken” scandeerde tijdens een manifestatie in een park in Glasgow, waar klimaattop COP26 wordt gehouden. Scheldwoordneutraal is een knipoog naar klimaatneutraal.

De 18-jarige Thunberg behoort tot de bekendste klimaatactivisten ter wereld. Ze reisde naar Schotland voor klimaattop COP26, hoewel ze daarvoor naar eigen zeggen niet officieel was uitgenodigd. Thunberg is uitgesproken kritisch over het internationale klimaatbeleid. Ze heeft gezegd dat conferenties als COP26 alleen tot echte verandering kunnen leiden als vanuit de bevolking grote druk wordt uitgeoefend.

Herbekijk ook: Greta Thunberg niet overtuigd van COP26

https://www.hln.be/buitenland/greta-thunberg-belooft-scheldwoordneutraal-te-worden~ac730037/ 


Open brief van Greta Thunberg op korte tijd al miljoen keer ondertekend



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...