zondag 19 december 2021

Derde coronamars in Brussel: eigen telsysteem telt 50.000 betogers en rellen ... overheid (Politie) minimaliseert

 

                                                      © Amaury Michaux

Sfeer wordt grimmiger op derde coronamars in Brussel, relschoppers zoeken de confrontatie met de politie

Aan het Noordstation in Brussel verzamelen tegenstanders van de coronamaatregelen zich voor de derde keer. Ze komen op straat om te protesteren tegen onder meer het Covid Safe Ticket en de verplichte vaccinatie in de zorg. Volgens de politie zijn er zo’n 3.500 betogers aanwezig. De organisatoren houden het zelf op meer dan het tienvoudige, namelijk 50.000 betogers. De mars is ontaard in rellen.

amg/tib/evdg

Vandaag om 16:38

De mars, die om 13 uur aan het Noordstation begon, verliep rustig en zelfs nadat alle betogers het eindpunt in het Jubelpark hadden bereikt, bleven incidenten uit. Rond 16.15 uur begon echter een klein groepje relschoppers nadrukkelijk de confrontatie op te zoeken met de politie. De agenten die opgesteld staan in de Kleine Wetstraat, worden bekogeld met vuurwerk, takken, kasseien en glazen flessen. De politie heeft al enkele keren traangas gespoten, maar dat heeft de gemoederen voorlopig niet bedaard.

Aan het hoofd van de betoging stappen, net zoals de vorige keer een aantal brandweerlui op. Een aantal van hen draagt een brandweeruniform, anderen dragen enkel een T-shirt met een brandweerlogo.

(lees verder onder de foto)


Eigen telsysteem

De organisatoren, het collectief Belgium United for Freedom, hebben deze keer ook eigen telapparatuur met camera’s ingezet omdat ze de via de media gedeelde cijfers misleidend vinden. Voor de eerste betoging telden zij 76.000 mensen, hoewel de politie Brussel Hoofdstad/Elsene het aantal op 35.000 schatte.

Ook deze keer houden ze het aantal aanwezigen op meer dan het tienvoudige dan wat de politie telt. Volgens de Brusselse politie zijn er namelijk zo’n 3.500 betogers aanwezig, volgens de organisatie zijn het er 50.000.

De mars wordt georganiseerd door het burgercollectief ‘Belgium United for Freedom’, de organisatie roept op om vreedzaam te betogen. Vorige maand liep een betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel uit de hand, de politie moest toen traangas en het waterkanon inzetten en de betogers richtten veel vernieling aan in de straten van Brussel.

(lees verder onder de foto)


     ©  REUTERS

“Niet logisch”

De deelnemers aan de protestactie willen zich vooral openlijk verzetten tegen het Covid Safe Ticket. “Ik ben er niet meer akkoord dat de politiek de mensen zo pusht om het vaccin te nemen, terwijl het niet verplicht is”, zegt een vrouw die ook op een eerdere betoging aanwezig was. Surtout die QR-code van de coronapas. Die heeft niets te maken met gezondheid, wel met totale controle. Wij moeten bewijzen dat we medisch in orde zijn, terwijl mensen die gevaccineerd zijn ook besmet kunnen zijn en anderen kunnen besmetten. Ik vind dat niet logisch.”

Ik vind dat vaccinatie een vrije keuze moet blijven”, zegt een man die met een opvallend bord rondloopt: een hakenkruis afgebeeld met vaccinatiespuiten. “Ik vind de situatie vergelijkbaar met wat in Duitsland is gebeurd.” Opvallend: de man is zelf wél gevaccineerd. “Maar ik wil de booster niet, want ik merk dat het niet werkt. Er wordt zoveel druk gezet, mensen in de zorg die hun job gaan verliezen, daar ben ik niet mee akkoord. Mensen worden gebrainwasht. Een grote groep mensen, die niet gevaccineerd zijn, worden uitgesloten. Waar stopt het dan? Vandaar de vergelijking met Duitsland.

































 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...