maandag 3 januari 2022

Omikron moet bondgenoot worden: 'Hopen dat omikron wereldwijd dominant wordt'


3/01/2022 

 

      © Belga

De besmettelijke omikronvariant zorgt wereldwijd voor nieuwe records in het aantal nieuwe besmettingen. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt echter dat omikron voor minder ernstige symptomen zorgt dan de eerdere varianten die ons troffen. Omikron zou immers een ziektebeeld veroorzaken dat zich meer in de keel dan in de longen afspeelt, wat kan verklaren waarom hij zo besmettelijk is maar minder ernstig ziek maakt. “Het lijkt erop dat omikron beter in staat is om ziekte te veroorzaken in de keel. De variant vermenigvuldigt zich daar veel sneller dan in de longen”, zegt Deenan Pillay, viroloog aan University College in Londen, in The Guardian. “Dit moet nog verder onderzocht worden, maar alle studies wijzen voorlopig in dezelfde richting.”

…../….  stelt viroloog Marc Van Ranst maandag in Het Nieuwsblad.

“We hopen dat omikron wereldwijd dominant wordt. En dat de volgende variant voortkomt uit de omikronstam. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat we inderdaad met het virus kunnen leren leven”, stelt Van Ranst.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...